luni, 26 august 2019

Poliția Română, sfaturi pentru folosirea telefonului: Atenție la aplicațiile folosite

11:42, 27 mai 2018 233 vizite


Poliția Română recomandă atenție sporită atunci când folosim telefoanele mobile, printre sfaturi fiind evitarea utilizării rețelelor wi-fi publice pentru operațiuni bancare, comerț online sau afaceri personale, precum și permisiunile acordate utilizării aplicațiilor.

"Pentru a folosi telefonul mobil în siguranță, vă recomandăm să instalați doar aplicațiile necesare și numai după ce ați verificat la ce date au acces (poziționare geografică, contacte, apeluri telefonice etc.). Pentru a îl folosi în siguranță, polițiștii vă recomandă să fiți precauți când instalați diverse aplicații și să nu accesați link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informațiilor personale. Setați o parolă sau un pattern pe telefon și cod PIN pe cartelă. Trebuie să cunoașteți setările de securitate pentru telefon și să configurați dispozitivul la blocare automată. Configurați-vă telefonul astfel încât să se blocheze automat după (re)pornire sau la un interval de timp cât mai scurt în cazul inactivității", transmite Poliția Română.

Sursa citată menționează că este necesar să realizăm salvări periodice ale datelor pe un suport extern pentru a le putea recupera, în caz de pierdere.

"De asemenea, este indicat să instalați un program de securitate special conceput pentru dispozitive mobile, actualizat zilnic și accesați doar site-uri sigure. Atenție la aplicațiile folosite și la permisiunile acordate pentru utilizarea acestora. Evitați utilizarea rețelelor wi-fi publice pentru operațiuni bancare, comerț on-line sau afaceri personale. Nu rulați programe a căror origine nu poate fi verificată. Nu deschideți atașamentele aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuți. Nu accesați link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informațiilor personale. Entitățile legitime nu vă vor cere niciodată să furnizați sau să verificați informații sensibile printr-un mijloc nesigur, precum e-mailul", potrivit IGPR.

Comenteaza aceasta stire