miercuri, 24 iulie 2019

Portugalia anunță că intenționează să vândă României alte cinci avioane multirol F-16Ministerul Apărării de la Lisabona a anunțat că intenționează să vândă României alte cinci avioane multirol de tip F-16, urmând ca acestea să fie înlocuite cu alte aeronave cumpărate din SUA și modernizate în Portugalia, informează presa portugheză.

"La fel ca în cadrul programului anterior, avioanele ce urmează să fie vândute sunt din inventarul național și vor fi înlocuite cu alte avioane din SUA și supuse unui program de modernizare, Mid-Life Upgrade, efectuat de Forțele Aeriene Portugheze și industria națională de apărare", a anunțat Ministerul Apărării de la Lisabona.

Vânzarea avioanelor va trebui negociată și cu producătorul american al avioanelor, proces care nu a fost încă finalizat, au precizat autoritățile.

Potrivit agenției de știri Lusa și portalului The Portugal News, Ministerul Apărării de la Lisabona a mai transmis că tranzacția anterioară, prin care Portugalia a vândut României mai multe avioane F-16 a fost un succes "recunoscut de toate părțile".

Comenteaza aceasta stire