luni, 19 august 2019

Prezervative contrafăcute de aproape 1,5 milioane de lei, găsite în Portul Constanța Sud AgigeaPeste 140.000 de pachete de prezervative contrafăcute, în valoare de aproape 1,5 milioane de lei, au fost găsite în Portul Constanța Sud Agigea într-un container sosit din China.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Garda de Coastă, polițiștii de frontieră și vameșii de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanța Sud Agigea, într-un container sosit din China, bunuri în valoare de aproximativ 1.440.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

Miercuri, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în urma controlului amănunțit efectuat în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, la un container sosit din China, au fost descoperite 144.000 pachete cu prezervative susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Acestea aveau ca destinație o societate comercială de pe raza județului Ilfov, administratorul firmei fiind un cetățean român, în vârstă de 56 de ani.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 1.440.000 lei, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comenteaza aceasta stire