marţi, 19 iunie 2018

Prințul Harry se poate căsători cu Megan Markle, în urma unei schimbări a legii. Regina Elisabeta a II-a și-a dat acordul

15:18, 19 mai 2017 742 vizite


Prințul Harry se poate căsători cu iubita sa, actrița Meghan Markle, dacă va decide să o ceară în căsătorie.

"Biserica ține cont astăzi de regulile Sinodului General din 2002. De atunci este posibil ca o persoană divorțată să se căsătorească în Biserica Angliei", a declarat purtătorul de cuvânt al Westminster Abbey.

Purtătorul de cuvânt al Westminster Abbey a confirmat și faptul că originile ebraice ale actriței din Suits nu o vor împiedica să aibă o căsătorie interconfesională cu prințul britanic, potrivit Mediafax.

Pentru a se căsători, cei doi au însă nevoie de aproparea Reginei Elisabeta a II-a, dar și de o derogare specială din partea arhiepiscopului de Canterbury, ținând cont de faptul că Markle a fost căsătorită cu producătorul american de filme Trevor Engelson, într-o ceremonie religioasă ebraică, în 2011.

Deși astăzi nu există bariere legale care să împiedice membrii familiei regale să se căsătorească cu cineva din altă religie sau credință, Act of Settlement din 1701 nu permitea nimănui aflat în linie directă la tron să ia în căsătorie un catolic și să-și păstreze în același timp dreptul la tron.

Din fericire, au fost aduse amendamente acestui act, în 2015, iar de atunci orice membru din familia regală se poate căsători cu un catolic, însă un romano-catolic nu poate deveni monarh pentru că ar trebui să conducă și Biserica Angliei, iar așa ceva nu ar fi acceptat.

Ideea că Harry s-ar putea căsători cu o persoană divorțată a adus în memoria britanicilor cazul prințesei Margaret, care a renunțat la povestea ei de iubire cu căpitanul Peter Townsend, un bărbat divorțat, pentru a respecta cerințele Regatului.

Regina Marii Britanii se pare că și-a dat deja acordul pentru ca Harry (32 ani) și Megan (35 ani) să se căsătorească, notează independent.ie.

Mai mult, potrivit unor surse citate de Star Magazine, cei doi se vor logodi până la sfârșitul anului.

Comenteaza aceasta stire