miercuri, 16 ianuarie 2019

Probabil cea mai bună mașină de făcut bani din lume. Compania care nu a pierdut bani din 1990 până astăziRenaissance Technologies este un fond hedge recunoscut în SUA. Mai ales din prisma faptului că este creatoarea fondului de investiții Medallion, probabil cea mai bună mașină de făcut bani din lume, scrie Bloomberg.

În Medallion pot lucra doar angajații Renaissance (300 de angajați dintre care 90 au doctorate), scrie businessmagazin.ro.

Fondul, recunoscut pentru secretomania sa, a produs în ultimii 28 de ani profituri de 55 miliarde de dolari, fiind cu 10 miliarde de dolari mai profitabil decât cele conduse de miliardarii Ray Dalio sau George Soros.

Mai mult, a reușit această performanță în mai puțin timp și cu mai puține active. Este fondul care nu pierde bani aproape niciodată (un singur an a fost pe minus).

"Renaissance este versiunea comercială a proiectului Manhattan (n.r proiectul de dezvoltare a primei arme nucleare)", spune Andrew Lo, profesor de finanțe la MIT. Acesta îi atribuie o mare parte din succesul fondului fondatorului Jim Simons (78 de ani) care a creat fondul în 1982 și a adus muți oameni de știință. "Compania reprezintă vârful fondurilor de investiții "quant" - (n.r care sunt bazate algoritmi care decid dacă o investiție este atrăgătoare sau nu. Decizia finală de a vinde sau a cumpăra este realizată de calculator). Nimeni nu se apropie de performanța lor", mai spune Lo.

 

 

Comenteaza aceasta stire