sîmbătă, 20 iulie 2019

Procurorii francezi renunță la ancheta privind acuzațiile de viol formulate împotriva regizorului Luc BessonParchetul din Paris a renunțat la ancheta privind acuzațiile de viol formulate de o actriță în vârstă de 30 de ani împotriva regizorului francez Luc Besson, a anunțat luni parchetul și avocatul cineastului, relatează Reuters și AFP.

Procurorii din Paris au deschis o anchetă în luna mai anul trecut în legătură cu o plângere depusă de actrița și fotomodelul Sand Van Roy care l-a acuzat pe regizorul francez că ar fi violat-o după ce s-a întâlnit cu el într-o cameră de hotel din capitala franceză. Besson a respins acuzațiile.

Cazul a fost clasat după ''numeroase investigații'' care nu au permis poliției judiciare să dovedească acuzațiile formulate, se arată într-un comunicat al parchetului.

Regizorul filmelor ''Nikita'' și ''Taken'' a salutat anunțul procurorilor, a declarat avocatul său, Thierry Marembert.

''Luc Besson a luat act cu satisfacție de decizia Procurorului Republicii de a clasa acuzațiile formulate de Sand Van Roy, acuzații pe care el le-a negat întotdeauna'', a spus Marembert într-un comunicat.

''Decizia a fost luată după o anchetă foarte amănunțită condusă de poliția judiciară, în care (Besson) a cooperat pe deplin'', a spus el. 

Comenteaza aceasta stire