marţi, 19 iunie 2018

Prognoza meteo. Vremea se strică în weekend

11:15, 19 mai 2017 189 vizite


În weekend, vremea va deveni în general instabilă, iar de duminică se va răci semnificativ.

În estul și sudul țării, precum și în zonele de munte, înnorările se vor accentua treptat și mai ales în a doua parte a zilei, pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

Vineri

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza și seara, când vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, local în zonele de munte și în nordul Munteniei și al Olteniei și izolat în celelalte regiuni.

Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade pe litoral și 27 de grade în Câmpia de Vest.

În Capitală

Dimineața vor fi 10-11 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească. Pe parcursul zilei o vreme în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

La munte vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza și seara, când vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, local în Carpații Meridionali și izolat în restul zonei. Vântul va sufla slab și moderat, trecãtor cu unele intensificări în timpul averselor.

La mare vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și noaptea. Către dimineață, vor aparea condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 19 grade, temperatura apei mării va avea valori de 14 la 17 grade, cu cele mai ridicate valori în nordul litoralului.

Sâmbătă

Vremea devine în general instabilă. În estul și sudul țării, precum și în zonele de munte, înnorările se vor accentua treptat și mai ales în a doua parte a zilei, pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

În restul țării, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene își vor face apariția, la nivel local, îndeosebi în cursul după-amiezii. Izolat se va semnala grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

În Capitală

Vremea va deveni în general instabilă. În a doua parte a zilei vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineața, 8-10 grade și temperatura maximă, în jurul valorii de 23 de grade.

Duminică

Vremea se va răci. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest. Vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice, în sudul și estul țării și în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat vor fi căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. Pe crestele montane, în general la peste 1900 m, trecător vor fi posibile precipitații mixte.

Comenteaza aceasta stire