marţi, 26 martie 2019

Restricții de trafic pe Dunăre, din cauza unui obiect plutitor de formă sferică neidentificat, probabil o mină din al II-lea Război MondialAutoritățile fluviale au impus restricții de trafic pe Dunăre din cauza unui obiect plutitor neidentificat, de formă sferică, observat pe brațul Chilia. Probabil, este vorba despre o mină navală din al doilea Război Mondial, cum au mai fost descoperite alte două în preajma Paștelui.

Administrația Fluvială a Dunării de Jos a emis un aviz prin care informează că la kilometrul 10 pe brațul Chilia a fost descoperit un obiect plutitor, care poate fi o mină navală. Pentru a preveni incidentele, autoritățile au impus o serie de reguli navelor care tranzitează zona.

Navele trebuie să intre în legătură cu Portul Control Tulcea, prin radiotelefon, pentru a solicita informații privind condițiile de trecere, precum și pentru a-și anunța prezența și intenția de tranzitare a zonei și vor respecta întocmai dispozițiile primite.

Comandanții navelor care nu respectă avizul AFDJ riscă sancțiuni disciplinare sau penale.

Restricțiile vor fi în vigoare până la ridicarea obiectului suspect din apă.

 Două mine navale din al Doilea Război Mondial au fost descoperite înainte de Paște pe brațul Chilia al Dunării. Și atunci au fost instituite restricții de trafic, iar proiectilele au fost scoase din apă de geniștii forțelor navale.

 

 

Comenteaza aceasta stire