Pentru o oala plina: 1 kg de ciuperci proaspete (de padure ar fi perfecte), usturoi (facultativ si dupa gust), 250 g de orez, 2-3 cepe mari, 1 morcov mare (se poate si fara), 150 ml de ulei, 200 g bulion de rosii, 2 pahare de vin alb sec, 3 kg de varza murata (cu aproximatie, depinde mult de calitatea foilor), 2 legaturi de patrunjel, cimbru, piper boabe, sare si piper.
Faceti toaleta ciupercilor, taiati-le feliute, caliti-le in putin ulei (adaugati si ceva usturoi pisat, de ce nu?) si lasati-le in pace. Curatati cepele, tocati-le marunt (eventual impreuna cu un morcov, curatat si el), caliti-le in restul de ulei, adaugati orezul, amestecati totul bine si nu va opriti pana cand acesta din urma nu devine translucid. Stingeti cu putin bulion lungit cu vin si continuati fierberea cam 10 minute continuand sa adaugati lichid din cand in cand (orezul nu trebuie sa fie complet fiert, ca se va mai coace si-n cuptor).
Continuarea, pe costachel.ro.
18.04 | 19.04 | 20.04 | |
---|---|---|---|
EUR | 4.653 | 4.6579 | 4.6606 |
USD | 3.762 | 3.7656 | 3.7886 |
Lira sterlina | 5.3397 | 5.3468 | 5.3294 |
Gramul de aur | 162,77 | 163,27 | 163,24 |