luni, 10 decembrie 2018

Risc de producere a avalanșelor în munți! Vremea se va răci accentuat și va ningeMeteorologii anunță că riscul producerii unor avalanșe la peste 1.800 de metri altitudine în Munțiir Bucegi și Făgăraș este însemnat. La Bâlea Lac și Vârful Omu zăpada are aproape un metru. 

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, riscul producerii avalanșelor în Munții Bucegi și Făgăraș, la peste 1.800 de metri altitudine, este de trei - risc însemnat, în timp ce la altitudini mai mici de 1.800 de metri riscul este redus.

”Vremea a fost deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul a fost mai mult noros. Local s-au semnalat precipitații slabe, mixte până la 1.600 metri și ninsori în rest. Vântul a suflat în general moderat, cu intensificări temporare mai ales în zonele înalte, unde rafalele au depășit 75 km/h, spulberând zăpada. Local s-a semnalat ceață. Grosimea stratului de zăpadă a scăzut în întreaga zonă monitorizată cu 3 - 6 cm”, arată Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

Sâmbătă, zăpada avea 99 de centimetri la Bâlea-Lac, 92 de centimetri la Vârful Omu, 5 centimetri la Sinaia, 3 centimetri la Predeal și 2 centimetri la Fundata.

”Vremea se va răci accentuat față de ultimele 48 ore. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare. Local cantitățile de precipitații vor depăși 10 l/mp, izolat 15 l/mp în Bucegi. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în cursul nopții, mai ales pe creste, unde rafalele vor mai depăși 60-70 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. Local se va semnala ceață, asociată izolat cu depunere de chiciură”, arată sursa citată.

Riscul producerii unor avalanșe la peste 1.800 de metri altitudine în Munții Bucegi și Făgăraș se menține până duminică la ora 20.00.

 

Comenteaza aceasta stire