luni, 24 septembrie 2018

ROMÂNIA. O femeie care a găsit la gunoi 9.000 de euro s-a ales cu dosar penal pentru însușire de bunuri necuveniteO femeie care căuta în gunoaie și a găsit 9.000 de euro în buzunarul unei haine s-a ales cu dosar penal sub acuzația că și-a însușit bunuri care nu-i aparțin.

Totul s-a întâmplat  în localitatea Bocșa din județul Caraș-Severin. Potrivit polițiștilor locali, un bărbat a depus o plângere în care spune că prietena sa a aruncat, din greșeală, la gunoi, o haină în care se găsea suma de 9.000 de euro. Polițiștii au început cercetările și au stabilit că banii au fost găsiți de o femeie de 35 de ani din localitatea respectivă, care se ocupă cu sortatul gunoiului. Banii au fost recuperați și înapoiați păgubașei.

În acest dosar a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de însușire a bunului găsit.

Polițiștii atrag atenția cetățenilor că în situația în care găsesc bunuri care nu le aparțin au obligația legală de a le preda proprietarului sau, dacă nu se cunoaște proprietarul, să le predea autorităților, în termen de zece zile. Fapta constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Comenteaza aceasta stire