duminică, 18 august 2019

România organizează la Bruxelles o conferință ce are ca temă lupta împotriva antisemitismuluiRomânia va organiza în perioada 6-7 februarie, la Bruxelles, o conferință cu titlul „Lupta împotriva antisemitismului”, a anunțat Viorica Dăncilă. De asemenea, premierul va prezenta în perioada menționată, în Comitetul European al Regiunilor, prioritățile Președinției României la Consiliului UE.

În perioada 6-7 februarie mă voi afla la Bruxelles, într-o vizită de lucru unde voi participa la unul dintre primele evenimente organizate de România în contextul deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene, în cooperare cu Parlamentul European. Este vorba despre conferința cu titlul -Lupta împotriva antisemitismului, o abordare comună pentru o mai bună protejare a comunităților evreiești din Europa, de la politică la acțiune-. Da asemenea, cu această ocazie voi participa și la sesiunea plenară a Comitetului European al regiunilor pentru a prezenta prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a amintit și de reuniunile miniștrilor Apărării și ai Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene, ce au loc zilele aceastea, la București.

„În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene vor avea loc zilele acestea, la București, două reuniuni informale importante ale miniștrilor apărării și ale miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene. Am convingerea că împreună vom reuși soluționarea cat mai multor dosare aflate pe masa de lucru astfel încât să oferim răspunsuri concrete pentru viitorul Europei”, a conchis Dăncilă.

Comenteaza aceasta stire