duminică, 22 iulie 2018

Românii din diaspora vor să depună plângere împotriva ministrului Carmen Dan pentru cozile de la pașapoarteCarmen Dan, ministrul de Interne, este criticată pentru cozile interminabile din fiecare vară de la ghișeele pentru eliberarea pașapoartelor, reprezentanții Federației Asociațiilor de Români din Europa amenințând că, dacă aceasta nu va rezolva problema, vor depune o plângere penală împotriva ei.

„De la începutul lunii august, în fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din străinătate în vacanță și doresc să își schimbe și documentele. Dacă doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgență această problemă, FADERE va face plângere penală împotriva acesteia. Este inadmisibil ca, după 10 ani, să spui că încă ești luat prin surprindere de românii care, în luna august, vin în număr mare în țară și doresc să își înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obișnuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării. Este revoltător ca un cetățean român, care vrea să își petreacă două săptămâni de concediu împreună cu familia, să își piardă jumătate din timp pe la ghișee”, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

Reprezentantul FADERE a mai subliniat că această situație creată la ghișeele pentru eliberarea pașapoartelor poate fi un exemplu de răspuns la întrebarea politicienilor vizavi de întoarcerea în țară a românilor din diaspora.

„După ce ai locuit câțiva ani într-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc dâmbovițeană a statului față de cetațean”, a mai transmis Daniel Țecu.

Comenteaza aceasta stire