marţi, 18 septembrie 2018

Sebastian Ghiță, achitat de judecătorii Înaltei Curți, din lipsă de probeMagistrații instanței supreme l-au achitat, luni, pe fostul deputat Sebastian Ghiță pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, dar și pe fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, pentru luare de mită și abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, luni, achitarea fostului deputat Sebastian Ghiță pentru infracțiunile de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.

Aceeași soluție de achitare a fost dată și în cazul fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, pentru infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

La ultimul termen, procurorii au cerut pedepse orientate către maximum pentru ambii inculpați.

Procurorii au susținut că Sebastian Ghiță i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanțeze o asociație sportivă susținută de Ghiță, pentru a disimula proveniența casei cei doi semnând un contract fictiv.

Ghiță a fost achitat pentru dare de mită și instigare la abuz în serviciu în baza art. 16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedură penală - ”nu există probe că o persoana a săvârșit infracțiunea”, iar pentru spălare de bani în temeiul art. 16. lit b) teza I din Codul de procedură penală - “fapta nu este prevazută de legea penală”.

Decizia a fost comentată de jurnaliștii de la Lumea Justiției, care spun că decizia este una nedorită de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care Ghiță a făcut mai multe dezvăluiri.

Fix in ziua in care Laura Kovesi a dat un nou asa-zis interviu la un radio de casa fara sa ii fie pusa vreo intrebare incomoda, DNA a incasat o lovitura naucitoare. Mai exact, dusmanul nr. 1 al Laurei Kovesi, fostul deputat Sebastian Ghita, a primit achitare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

O sentinta care probabil a enervat-o la culme pe sefa DNA, in conditiile in care Ghita este autorul unor dezvaluiri extrem de grave la adresa ei, fostul deputat recunoscand spre exemplu ca el si Victor Ponta au luat in vie decizia de a o numi pe aceasta la conducerea parchetului anticoruptie.

Acelasi Ghita a prezentat si bufnitele siameze pe care le-ar fi primit de la Kovesi, dezvaluind totodata ca sefa DNA avea o adresa secreta – cucuveauamov@gmail.com – de pe care aceasta coresponda cu el,

spun jurnaliștii de la Luju.ro.

Comenteaza aceasta stire