joi, 21 februarie 2019

Șeful Comisiei SRI: Suntem interesați să avem dialog cu Ghiță, avem condițiile tehnice și legale



Comisia SRI este interesată să aibă dialog cu Sebastian Ghiță, existând condițiile tehnice și legale pentru acest lucru, a declarat, marți, președintele acestui for, senatorul PSD Claudiu Manda.

„Așa cum am mai spus, suntem interesați să avem acest dialog cu Sebastian Ghiță. Avem condițiile tehnice și legale, lucru care nu a fost atunci când înțelesesem din spațiul public intenția domniei sale de a avea o discuție cu comisia”, a spus Manda, întrebat despre audierea lui Ghiță, în condițiile în care acesta a intrat, recent, în direct la emisiuni televizate.

„Am văzut interevențiile domniei sale în presă. În măsura în care dorește să existe această audiere, sigur că trebuie să facem chestiunile tehnice și să facem o audiere. Depindem foarte multe de domnia sa. Noi nu i-am adresat oficial o adresă scrisă, sunt lucrurile cumva prin spațiul public parcurse. Dacă dorește, sigur că poate să ia legătura cu noi, pentru că nu știu cum am putea noi să luăm legătura cu domnia sa. Cred că există un număr de telefon”, a adăugat Manda.

El a arătat că audierea se poate face din punct de vedere tehnic oricând prin videoconferință.

„Știm cu toții că domnul Ghiță a intervenit prin videoconferință la unitățile de instanțe - deci tehnic există această soluție. Singurul lucru care trebuie să se îndeplinească este să existe acel moment și dorința domniei sale și programul comisiei, în așa fel încât să putem să discutăm. Având în vedere că a venit în spațiul public de două zile încoace, cred sau sper să fie în continuare la fel de interesat și de doritor să aibă o discuție cu comisia și să lămurim diferite aspecte pe care a început să le spună la un moment dat. Și sunt sigur că mai are lucruri de spus”, a adăugat Manda.

Comenteaza aceasta stire