joi, 22 august 2019

Simona Halep: Înainte să câștig un Mare Șlem nu eram negativistă, dar aveam un fel de presiuneSimona Halep (27 de ani, 3 WTA) a vorbit sincer despre perioda carierei în care a simțit cea mai mare presiune: cea dintre momentul în care a devenit numărul unu în lume și primul trofeu de Grand Slam, Roland Garros 2018.

Constănțeanca a avut de-a face cu o presiune mentală cu care s-au confruntat, de-a lungul timpului, și Caroline Wozniacki, Ana Ivanovic sau Jelena Jankovic: era numărul unu în lume, domina circuitul, dar nu reușea să câștige un mare trofeu. Zi de zi, după antrenamentele istovitoare, gândul Simonei a zburat doar spre succesul care o putea debloca mental, după cum chiar Halep recunoaște: "M-am gândit la acest lucru după zilele dificile de antrenament. Eram întotdeauna mulțumită de felul în care mă antrenez, dar îmi spuneam ‘Ok, acea mare zi va veni sau nu?‘. Întotdeauna am avut întrebarea asta în cap. Nu era neapărat negativistă, dar era un fel de presiune", a declarat Simona pentru revista Tennis Head.

Perioada grea s-a terminat odată cu succesul obținut în fața lui Sloane Stephens în marea finală de la Roland Garros 2018, iar eliberarea a fost mare: "De fiecare dată când începeam conferința de presă această întrebare apărea, dacă mai cred că voi câștiga un Grand Slam. Acum s-a încheiat și mă simt mai relaxată. Am fost incredibil de fericită, dar am muncit atât de mult pentru acel trofeu și eram foarte obosită. Am fost la un restaurant cu aproximativ 50 de oameni, prieteni care au fost la meci, echipa și familia mea. Am sărbătorit până la 1 noaptea și apoi m-am întors la hotel și am adormit cu trofeul. Acesta a fost felul meu de a sărbători", a mai povestit Simona, care a pierdut finalele de la Roland Garros 2014 (cu Maria Șarapova) și Australian Open 2018 (cu Caroline Wozniacki) înainte să ridice deasupra capului trofeul de la Openul Francez.

Comenteaza aceasta stire