miercuri, 16 ianuarie 2019

Simona Halep vrea ca Grupa Mondială din Fed Cup să aibă 16 echipe în viitorSimona Halep susține o schimbare istorică în tenisul mondial. Constănțeanca de 26 de ani, care a calificat România în Grupa Mondială I din Fed după prestațiile bune de la Cluj, susține că formatul acestei întreceri ar trebui schimbat.

Liderul mondial vrea să se dubleze numărul de echipe din Grupa Mondială. Halep spune că s-ar bucura dacă s-ar întâmpla acest lucru. În prezent, Grupa Mondială I din Fed Cup are opt echip, Simona cere un format cu 16 echipe. Din 2019, în Grupa Mondială s-ar putea regăsit echipele Germania, Cehia, Franța, SUA, România, Australia, Belgia și Belarus.

"Cu siguranță voi juca la Roma. Sută la sută. Nu citesc în stele, dar mi-aș dori să câștig, nu contează unde, dar îmi doresc. Acesta e visul meu în tenis după ce am ajuns număr 1 mondial. Cred că ar fi mult mai bine și chiar îmi doresc să se întâmple acest lucru. Multe echipe merităm să fim în Grupa Mondială, de aceea e mai bine cu 16", a spus Simona Halep, conform TelekomSport.

Simona Halep le-a învins pe Viktorija Golubic (6-3, 1-6, 6-1) și Patty Schnyder (6-2, 6-1), iar Irina Begu a câștigat și ea meciul cu Timea Bacsinszky (46 WTA) și astfel România a obținut calificarea în Grupa Mondială. Duminică, Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea au fost învinse de cuplul Jil Teichmann/Viktorija Golubic, scor 0-6, 6-0, 10-6.

Comenteaza aceasta stire