miercuri, 26 iunie 2019

Spectatorul care a intrat pe teren la finala Campionatului Mondial a fost otrăvitUnul dintre cetățenii care au pătruns pe gazon la finala Cupei Mondiale din 2018, Piotr Verzilov, a fost internat la un spital din Moscova, iar gruparea Pussy Riot susține că acesta a fost otrăvit.

Într-un mesaj postat pe contul de Twitter, reprezentanții grupării Pussy Riot au făcut următorul anunț: "Prietenul nostru, fratele nostru, camaradul Piotr Verzilov se află la reanimare. Viața lui este în periclo. Credem că a fost otrăvit". Iubita lui Verzilov, Veronica Nikulșina, a dezvăluit coșmarul prin care a trecut în urmă cu puțin timp: "La început, și-a pierdut vederea (n.r Piotr). Apoi, nu a mai putut vorbi și nici nu s-a mai putut mișca. A intrat în convulsii".

În debutul reprizei secunde a finalei dintre Franța și Croația, patru indivizi au pătruns pe teren și au ajuns până la centrul terenului. Forțele de ordine s-au trezit destul de târziu, dar în cele din urmă au reușit să-i captureze pe intruși. Cei patru fac parte din gruparea Pussy Riot, cunoscută pentru gesturile extreme și pentru faptul că se află în conflict cu președintele Vladimir Putin.

Cei patru indivizi au fost arestați pentru 15 zile. Recent, Piotr a fost audiat la un tribunal din Moscova în legătura cu acest caz, după care i s-a permis să meargă acasă. În momentul în care a ajuns acasă, activistul și-a pierdut cunoștința și acum se află internat la spital, în stare gravă.

Comenteaza aceasta stire