joi, 18 iulie 2019

SUA și Coreea de Sud au decis să renunțe la exercițiile militare comune de amploareStatele Unite și Coreea de Sud au decis să renunțe la două exercițiile militare comune anuale în încercarea de a reduce tensiunile și de a sprijini eforturile diplomatice care au drept scop denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea, a anunțat Pentagonul, informează agenția Dpa.

Ministrul Apărării de la Seul, Jeong Kyeong Doo, și secretarul interimar al Apărării din SUA, Patrick Shanahan, au decis să anuleze exercițiile comune "Key Resolve" și "Foal Eagle".

Pentagonul a transmis că decizia reflectă "dorința (comună) de a reduce tensiunile și de a sprijini eforturile diplomatice cu scopul denuclearizării complete a Peninsulei Coreea într-o manieră verificabilă".

În locul celor două exerciții militare majore, forțe americane și sud-coreene vor participa la un exercițiu comun de mici dimensiuni, ce va purta numele "Dong Maeng/Alliance", care se va desfășura în perioada 4-12 martie, potrivit autorităților militare din SUA și Coreea de Sud.

În trecut, președintele SUA, Donald Trump, a criticat aceste exerciții miliare comune, despre care a afirmat că sunt "foarte scumpe" și "provocatoare" pentru Phenian.

Anunțul privind anularea execițiilor comune SUA-Coreea de Sud survine la puțin timp după eșecul summitului din Vietnam. Președintele american a întrerupt summitul cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, din cauza faptului că nu au ajuns la niciun acord privind denuclearizarea Coreei de Nord și privind eliminarea sancțiunilor impuse Phenianului.

Comenteaza aceasta stire