joi, 21 februarie 2019

SUA trebuie să decidă urgent abordarea față de Coreea de Nord, 'potențială amenințare existențială'Coreea de Nord reprezintă o "potențială amenințare existențială" la adresa Statelor Unite și se apropie "momentul deciziei" asupra modului de contracarare a acestui risc, avertizează Dan Coats, directorul serviciilor de informații americane.

 

Coreea de Nord reprezintă o "potențială amenințare existențială" la adresa Statelor Unite și probabil va efectua noi teste militare în 2018, a declarat Dan Coats marți în fața membrilor Comisiei pentru Informații a Senatului SUA.

"Momentul deciziei se apropie din punctul de vedere al modului în care răspundem la această situație. Obiectivul nostru este soluționarea pe cale pașnică. Utilizăm presiuni maxime asupra Coreei de Nord în diverse moduri", a precizat Coats, citat de site-ul agenției Reuters.

Coreea de Nord a efectuat în ultimii ani o serie de teste nucleare și balistice. Președintele SUA, Donald Trump, și liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, s-au amenințat reciproc de mai multe ori cu atacuri militare masive.

Acum câteva săptămâni, Mike Pompeo, directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), a avertizat că regimul din Coreea de Nord ar putea obține în doar "câteva luni" capacitatea de a lansa un atac nuclear contra Statelor Unite.

Comenteaza aceasta stire