duminică, 25 august 2019

SUBIECTE ISTORIE BAC 2019: Ce au primit elevii la proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat

11:56, 3 iulie 2019 105 vizite


SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, continuă, miercuri, cu testul la proba obligatorie a profilului. 

 

SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. Absolvenții clasei a XII-a de la profilul umanist au avut de elaborat, la subiectul al III-lea, cel care a creat cele mai multe emoții în rândul candidaților, un eseu de două pagini despre spațiul românesc în Evul Mediu.

La subiectul I de la proba la Istorie, absolvenții profilului umanist au avut de rezolvat cerințe pe baza a două texte (A - „O istorie sinceră a poporului român - F. Constantin” și B - „Istoria României” - M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea).

Subiectul II conține, la fel, un set de cerințe pe baza unui text: „Istoria ilustrată a româilor pentru tineri” - I. A. Pop).

Subiectul III a presupus elaborarea în două pagini a unui eseu despre spațiul românesc în Evul Mediu, având în vedere anumite cerințe.

Peste 136.000 de candidați, 116.316 din promoția curentă și 19.771 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului.

SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. Potrivit metodologiei aprobată de MEC se punctează utilizarea limbajului istoric adecvat, structurarea prezentării, evidențierea relației cauză-efect, elaborarea argumentului istoric (prezentarea unui fapt istoric relevant și utilizarea conectorilor care exprimă cauzalitatea și concluzia), respectarea succesiunii cronologice/logice a faptelor istorice și încadrarea eseului în limita de spațiu precizată.

Comenteaza aceasta stire