miercuri, 20 februarie 2019

Sute de militari americani și tancuri, la baza Mihail KogălniceanuMilitari, echipament și vehicule aparținând unității de luptă „Ironhorse” din SUA au început să sosească în România și Bulgaria în sprijinul operațiunii Atlantic Resolve pentru o rotație de nouă luni, potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN).

 

Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie aduce peste 500 de vehicule pe roți și cu șenile și alte echipamente, printre care tancuri Abrams și vehicule de luptă Bradley, ce vor ajunge în această perioadă în Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din România și la Novo Selo, în Bulgaria.

Rotația brigăzii „Ironhorse” va începe în țara noastră, urmând ca o parte din echipament și militari să-și continue drumul spre Bulgaria.

"Dislocare forțelor „IRONHORSE” este parte a prezenței continue și o dovadă a angajamentului față de Aliați și națiunile partenere în eforturile de întărire a securității în zona de est a Europei. Militarii americani se vor instrui în comun cu militari români din forțele aeriene și din forțele terestre în vederea consolidării interoper

 

Comenteaza aceasta stire