vineri, 22 martie 2019

TENIS. Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Indian Wells!Simona Halep, liderul mondial, s-a calificat, azi, în sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce a învins-o, cu scorul de 7-5, 6-1, pe jucătoarea chineză Qiang Wang, locul 55 WTA.

Halep a obținut calificarea în sferturi la capătul unui meci care a durat o oră și 17 minute, reușind să concretizeze prima minge de meci de care a avut parte.

"Ne-am antrenat împreună în urmă cu câteva zile și am pierdut contra ei, dar eram pregătită. Știam că nu trebuie să greșesc prea mult și mi-a ieșit", a spus, la finalul partidei, Halep, campioană la Indian Wells în 2015. "Trofeul era foarte greu, dar întotdeauna este o plăcere să joc aici, publicul e minunat. Sper ca în turul următor să joc mai bine", a adăugat liderul mondial.

În sferturi, Halep o întâlnește pe croata Petra Martic, numărul 51 mondial, care a trecut de cehoaica Marketa Vondrousova, locul 54 WTA, scor 6-3, 7-6 (4).

Va fi cea de-a treia întâlnire dintre Simona Halep (26 de ani) și Petra Martic (27 de ani). Până acum, scorul meciurilor directe este egal. Croata a câștigat în 2011, la Copenhaga, primul meci dintre cele două, cu 6-3, 5-7, 7-5, iar Halep s-a impus în 2015, la Guangzhou, 6-4, 6-2.

Simona Halep, care a ajuns doar până în turul trei la ediția de anul trecut, și-a asigurat, astfel, un cec în valoare de 167.195 de dolari și 215 puncte WTA.

Comenteaza aceasta stire