sîmbătă, 24 august 2019

Teodorovici: ANAF a înregistrat în 2018 cel mai mare volum de colectări din istoria instituțieiMinistrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple, că ANAF a înregistrat în 2018 cel mai mare volum de venituri bugetare colectate în aceeași perioadă a unui an fiscal din istoria instituției.

Teodorovici a spus, în plenul Camerei Deputaților, că moțiunea simplă simplă intitulată „Tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici sugrumă administrația publică locală din România” conține numai „acuzații false” și demonstrează „diletantism” din partea semnatarilor.

„Sper că, dacă mi se tot propune să dau lecții și meditații, în final PNL va învăța cum se interpretează corect datele statistice oficiale. Consider că moțiunea este chiar o oportunitate pentru cetățenii români să vadă ignoranța opoziției și lipsa cunoștințelor în domeniul economic. Vă propun o analiză după metoda brevetată, <pas cu pas>”, a spus ministrul Finanțelor.

Potrivit acestuia, economia României crește sustenabil.

„În primele 7 luni, veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 13.9% în termeni nominali față de aceeași perioadă a a anului precedent și cu 9,4% în termeni reali. În iulie și august, creșterea veniturilor bugetare a fost de peste două mai mare decât creșterea economică, ceea ce confirmă faptul că avem o economie care crește sustenabil”, a declarat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a adăugat că ANAF a avut în 2018 cele mai bune performanțe de la înființarea instituției.

„Deficitul de încasări al ANAF este o minciună, adevărul este în primele 7 luni ale anului 2018, ANAF a înregistrat cele mai mare volum de venituri bugetare colectate la buget în aceeași perioadă a unui an fiscal din istoria instituției. S-a realizat o depășire cu peste un miliard de euro a programului stabilit pe anul 2018”, a declarat Teodorovici.

Potrivit acestuia, și acuzația că PIB-ul României a stagnat este tot o minciună.

„Datele statistice de la INS și Eurostat arată că România a avut o creștere conomică de 4%, a cincea cea mai mare creștere economică din UE”, a precizat el.

Camera Deputaților dezbate și votează, în plenul de miercuri, moțiunea simplă „Tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici sugrumă administrația publică locală din România” prin care liberalii îi cer ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, să adopte de urgență un set de nouă măsuri și să-l dea afară pe Darius Vâlcov de la conducerea MFP.

Liberalii îi mai cer ministrului Eugen Teodorovici să-și îndeplinească prerogativele de ministru al Finanțelor și să nu se mai comporte ca o „vedetă de televiziune”.

Comenteaza aceasta stire