sîmbătă, 25 mai 2019

TRAGEDIA din Ungaria: Doi frați și soția unuia unui dintre tineri, morți în accident. Edilul din comuna Mica: În stare de șoc nu sunt doar părinții, ci mulți din sat

18:46, 23 mai 2018 643 vizite


O familie din comuna Mica, județul Mureș, a rămas fără cei doi copii după accidentul din Ungaria. Băieții au murit, dar și soția unuia dintre ei. Primarul Szekely Ladislau spune că părinții morților, dar și mulți dintre localnicii din sat sunt în stare de șoc.

 

Primarul comunei Mica, Szekely Ladislau, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că doi frați și o soția unuia dintre ei au murit în accidentul din Ungaria, iar trei copii au rămas orfani de ambii părinți, în vreme ce alți doi au rămas fără tată. Aceștia locuiau în satul Căpâlna de Sus.

 

”Erau liniștiți, nu creau probleme. Părinții lor sunt sociabili, se încadrau în societate, aveau un loc de casă. Sunt oameni la locul lor. Probleme nu am avut cu ei. Își făceau treaba. I-am văzut când am fost la ei, sunt cum sunt părinții care își pierd doi copii deodată. Nu prezentau traume să necesite consiliere sau îngrijiri medicale, deocamdată. Copiii sunt mici și nu conștientizează gravitatea celor întâmplate. Nu numai părinții erau în stare de șoc, ci mulți dintre noi, care am auzit”, a spus primarul Szekely Ladislau.

 

A patra persoană din comună, care murit în accident, este șoferul, originar din satul Deaj. Și despre el primarul a vorbit numai de bine, spunând că nu crea probleme, dar și că și-a deschis o afacere din care încerca să o ducă mai bine.

 

 

În Consiliul Local se caută o modalitate de sprijinire a familiilor lor.

De asemenea, în accident au murit alte patru persoane, două femei și doi bărbați, din comuna Bălăușeri.

Cel puțin 13 copii au rămas orfani, iar în cele două comune s-au început anchete. Psihologi și asistenți sociali se vor deplasa pentru a evalua starea copiilor.

A noua persoană care a murit în accidentul din Ungaria este, încă, necunoscută, potrivit subprefectului de Mureș Nagy Zsigmond.

”Mâine, la primele ore, o comisie formată dintr-un funcționar public de la Agenția Județeană pentru Inspecție Socială se va deplasa la domicilii și primării. Vor merge și două persoane de la Protecția Copilului, un psiholog și un asistent social, să facem o primă evaluare a situației copiilor care au rămas orfani”, a spus subprefectul Nagy Zsigmond.

De asemenea, inspectorul școlar general al IȘJ Mureș, Ioan Macarie, colectează informații de la instituțiile de învățământ cu privire la situația copiilor.

Cei mici vor beneficia de consiliere psihologică.

 

Comenteaza aceasta stire