sîmbătă, 17 august 2019

Transportatorii cer ca legea RCA să fie supusă consultării publiceParlamentul nu trebuie să grăbească procesul de legiferare a legii RCA, iar proiectul final rezultat în urma dezbaterilor din comisiile de buget-finanțe, pentru industrii, juridică și comisia pentru transporturi din Camera Deputaților ar trebui supus consultării publice, spun transportatorii.

Considerăm că graba de a legifera un proiect de lege cu impact economic și social puternic, ce va fi resimțit în mod direct de peste 6 milioane de soferi și indirect, de către întreaga populație a țării, nu este o masură deloc potrivită în actualul context de instabilitate din acest domeniu. Ne dorim ca Parlamentul să prezinte varianta finală agreată de către cele doua Camere și să amâne cu o săptamâna-două votul în plen, pentru a da șansa actorilor din piață să semnaleze eventuale erori care pot fi corectate”, a declarat Vasile Ștefanescu, președinte COTAR.

Ordonanța de urgență a Guvernului privind plafonarea tarifelor RCA a fost publicată ieri în Monitorul Oficial, urmând ca înghețarea prețului primelor de asigurări obligatorii să fie dispusă pentru o perioadă de șase luni. Mai multe amănunte aici: Tarifele RCA, ÎNGHEȚATE! Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial!

Comenteaza aceasta stire