joi, 20 iunie 2019

Trump neagă că ar fi făcut ceva greșit, înregistrarea sa de către fostul său avocat, posibil ilegală Președintele SUA, Donald Trump, neagă că a comis ceva greșit și afirmă că este "posibil ilegal" faptul că fostul său avocat, Michael Cohen, a înregistrat o discuție privind cumpărarea drepturilor de publicare a poveștii unei foste starlete Playboy care susține că a avut o relație cu Trump.

"Este inimaginabil că autoritățile au pătruns în biroul unui avocat (dimineața devreme) - un lucru aproape nemaiauzit. Este chiar mai de neconceput că un avocat și-a înregistrat clientul - în mod clar nemaiauzit & posibil ilegal. Vestea bună este că președintele vostru favorit nu a greșit cu nimic!", a afirmă Donald Trump într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter.

Fostul avocat personal al lui Trump, Michael Cohen, a înregistrat în secret o conversație în care cei doi vorbeau despre posibilitatea cumpărării drepturilor drepturilor de publicare a poveștii unei foste starlete Playboy, Karen McDougal, care susține că a avut o relație cu Trump în anul 2006.

Rudy Giuliani, avocatul liderului de la Casa Albă, a declarat că agenții FBI au găsit înregistrarea anul acesta, în timpul unei percheziții care la biroul lui Cohen.

Giuliani a confirmat pentru Reuters că această conversație a avut loc în septembrie 2016, afirmând că până la urmă nu s-a făcut nicio plată, precizând că a fost o chestiune personală.

Avocatul a negat și faptul că Trump ar fi avut o relație amoroasă cu Karen McDougal.

Înainte de campania prezidențială din 2016, fostul model Playboy Karen McDougal, care susține că a avut o relație cu Trump, a vândut drepturile de publicare a acestei povești către tabloidul National Enquirer, care este deținut de un prieten al lui Trump.

Ea susține că a primit 150.000 de dolari de la tabloid pentru drepturi exclusive la această poveste, astfel că îi este interzis să facă dezvăluiri despre presupusa relație cu Trump. Însă tabloidul nu a publicat povestea, iar McDougal afirmă că a fost păcălită.

Înregistrarea nu reprezintă în sine un risc juridic pentru Donald Trump dacă nu a fost făcută vreo plată, însă FBI încearcă să afle dacă oficiali din cadrul echipei de campanie a lui Donald Trump au folosit ilegal fonduri de campanie, cu scopul de a acoperi episoade controversate din viața lui Trump.

Comenteaza aceasta stire