joi, 21 februarie 2019

Tuberculoză confirmată la un copil după ce educatoarea a venit bolnavă la grădinițăDirecția de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița a anunțat, azi, că Institutul Marius Nasta din București a confirmat primul caz de tuberculoză la unul din cei trei internați, după ce o educatoare a venit la Grădinița din Bucșani, deși era bolnavă.

Potrivit DSP Dâmbovița, Institutul Marius Nasta din București a confirmat primul caz de tuberculoză la unul din cei trei copii internați. Pentru încă un copil analizele au infirmat boala, iar în cazul celui de-al treilea, analizele nu sunt definitivate.

Între timp, la un alt copil de la grădinița din Bucșani testul IDR, care depistează boala, a ieșit pozitiv.

“Încă un copil pozitiv la testul IDR primeste chimiprofilaxie la domiciliu. La momentul actual, cadrele didactice, contacți direcți ai doamnei educatoare, care s-au prezentat pentru consult pneumologic și radiografie pulmonară nu prezintă leziuni pleuro- pulmonare active evolutive. Din cei 25 de copii înscriși în grupa mică la care activa respectivul cadru didactic, până la data de 16 ianuarie 2018, au fost testati 19 copii, contacți direcți”, arată sursa citată.

La cabinetul unui medic de familie au mai fost testați alți 26 de copii, iar la Dispensarul TBC un număr de 8 copii.

Potrivit DSP, educatoare s-a internat la Secția de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște- Sanatoriul TBC Moroieni, deși în data de 22 decembrie 2017 când a fost diagnosticată, a refuzat acest lucru și a primit tratament pentru tuberculoză la domiciliu.

Femeia a mai fost bolnavă de TBC în anul 2010 și după efectuarea schemei de tratament s-a vindecat, primind acceptul de a-și relua activitatea în anul 2011.

Medicii cred că îmbolnăvirea actuală poate fi o reactivare a infecției din 2010.

Ancheta epidemiologică este în derulare.

Polițiștii din Dâmbovița au deschis, de luni, un dosar penal în cazul cadrului didactic care a mers la școală fiind bolnav de TBC. Potrivit Poliției Dâmbovița, anchetatorii urmează să stabilească dacă educatoarea de la Școala din Bucșani știa că este bolnavă și a pus în pericol elevii.

Comenteaza aceasta stire