vineri, 22 martie 2019

Tudorel Toader, despre cei patru candidați la șefia DNA: Toți sunt valoroși! Nu mă antepronunțMinistrul Justiției, Tudorel Toader, a confirmat faptul că până în prezent s-au înscris patru candidați pentru funcția de șef al DNA, precizând că termenul de depunere a cererilor expiră luni, la ora 17:30. Toader a refuzat să spună cine are șanse, subliniind că toți sunt „valoroși”.

„Acum zece minute erau patru, pe care îi știți. La orele 17:30 se termină perioada de depunere a dosarului. La 17:30 vom anunța oficial pe pagina Ministerului, cu nume și prenume, candidații care s-au înscris, după care mâine se verifică îndeplinirea condițiilor”, a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Întrebat de jurnaliști cine dintre cei patru procurori au șanse mai mari să ocupe funcția de șef al DNA, ministrul a refuzat să precizeze acest lucru.

„Eu mă antepronunț să spun că ăla nu e bun, ăla nu e bun? Toți sunt valoroși!”, a spus Tudorel Toader.

Până în prezent, s-au înscris, luni, patru procurori pentru ocuparea funcției de șef al Direcției Naționale Anticorupție. Luni este ultima zi în care pot fi depuse candidaturile.

Trei procurori sunt din cadrul DNA: Elena Grecu, Florentina Mirică și adjunctul Marius Iacob. De asemenea, Cristian Lazăr, de la Parchetul General, s-a prezentat luni la sediul Ministerului Justiției, pentru a-și depune candidatura.

Comenteaza aceasta stire