sîmbătă, 23 martie 2019

Un complice în atacurile de la 11 septembrie, eliberat din închisoare din Germania pentru a fi deportat în MarocUn bărbat care a executat o sentință de 15 ani de închisoare în Germania pentru implicare în atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite a fost eliberat din închisoare luni pentru a fi deportat în Maroc, relatează dpa.

Mounir el Motassadeq, în vârstă de 44 de ani, a fost dus cu un elicopter de la o închisoare din Hamburg pe aeroportul orașului din nordul Germaniei, de unde va fi transportat în Maroc.

El Motassadeq a fost condamnat în 2006 pentru apartenență la o organizație teroristă și ajutor acordat unui număr de trei teroriști care au făcut parte din așa-numita celulă din Hamburg, care a jucat un rol-cheie în atacurile din 11 septembrie 2001.

El ar fi trebuit inițial să fie eliberat în noiembrie, însă o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne german a declarat în urmă cu câteva săptămâni că va fi eliberat mai devreme pentru a putea fi deportat în Maroc.

Comenteaza aceasta stire