miercuri, 20 februarie 2019

Un crocodil de 600 de kilograme, capturat în nordul Australiei după zece ani de căutăriPădurarii din Teritoriul de Nord (Australia) au capturat unul dintre cei mai mari crocodili din regiune după o căutare care a durat un deceniu, informează marți Xinhua.

Exemplarul mascul de crocodil de apă sărată, cu o lungime de 4,71 de metri și o greutate de 600 de kilograme, a fost prins luni seara de pădurari în zona râului Katherine, la 320 kilometri sud de Darwin.

Tot luni a fost capturat un alt crocodil, de 2,37 metri, în același râu, la aproximativ 60 de kilometri în aval de o localitate cu o populație de 6.000 de persoane.

Zvonurile cu privire la crocodilul monstruos au circulat în zonă după ce în anul 2008 a fost observată pentru prima dată coadă lui gigantică, în apropierea unei rampe pentru bărci.

Pădurarii Chris Heydon și John Burke din cadrul Northern Territory Parks and Wildlife au declarat că găsirea unui crocodil de peste 4,5 metri în sistemul râului Katherine este un lucru ieșit din comun.

''Avem în medie un crocodil de 4,2 metri în majoritatea anilor, însă niciodată atât de mare'', a declarat Burke, marți, pentru Fairfax Media.

''Capturarea mai multor crocodili în aval face mai puțin probabilă găsirea unuia în apropierea orașului Katherine'', a adăugat el.

În urmă cu două săptămâni au fost amplasate capcane în sistemul cursului de apă după ce, la începutul acestui an, trei crocodili de mari dimensiuni au fost observați în timpul zborurilor de monitorizare a zonei.

 

Odată prins, crocodilul de 4,71 metri a fost sedat și scos din râu.

Potrivit lui Burke, captura ar trebui să constituie o avertizare cu privire la recomandarea de a nu înota în apele Teritoriului de Nord.

''Deși acesta este cel mai mare crocodil pe care l-am prins în râul Katherine, sunt unii și mai mari acolo care vin din râul Daly'', a subliniat el.

În urma celor două capturi, numărul total al crocodililor de apă sărată prinși în Teritoriul de Nord în 2018 a ajuns la 188, șapte dintre aceștia fiind găsiți în râul Katherine, precizează sursa citată.

Comenteaza aceasta stire