vineri, 22 martie 2019

Un cuplu a primit anul trecut o amendă de 10.000 de dolari după ce și-a pictat casa în stil Van Gogh pentru a-și ajuta fiul autist. Ce a decis acum consiliul localUn cuplu din Florida a adoptat o idee inedită pentru a-l ajuta pe fiul lor autist să nu se piardă în drumul spre casă.

 

Nancy Nemhauser și Lubomir Jastrzebski, din Mount Dora, l-au angajat în 2017 pe artistul Richard Barrenechea pentru a picta tot exteriorul casei lor la fel ca o pictură celebră a lui Van Gogh, „Noapte înstelată”, conform BBC.

Totuși, ideea le-a creat probleme celor doi părinți. Primăria din Mount Dora le-a spus, anul trecut, că pictura încalcă codul de semnalizare al orașului și că le poate distrage atenția conducătorilor auto. Pentru acest lucru, au fost amendați cu 10.000 de dolari și puși să o șteargă.

Ulterior, Nancy Nemhauser a dat în judecată primăria pentru încălcarea dreptului familiei sale la liberă exprimare și a argumentat că pictura are ca obiectiv să îl ajute pe fiu său, care este autist, să se întoarcă acasă. Potrivit BBC, băiatul în vârstă de 25 de ani este fascinat de Vincent Van Gogh.

 
 

Recent, consiliul local din Mount Dora, Florida, a decis, în unanimitate, anularea amenzii și a permis ca pictura să nu fie ștearsă. Primarul orașului, Nick Girone, le-a cerut scuze public cuplului și fiului lor și a menționat că orașul său susține artiștii.

Artistul care a realizat pictura a sărbătorit vestea pe contul său de Twitter. Casa a de venit o mică atracție turistică a localității, care se găsește la 40 de kilometri de nord-vestul orașului Orlando.

 
 

Comenteaza aceasta stire