miercuri, 25 aprilie 2018

Un fotbalist japonez în vârstă de 49 de ani și-a prelungit contractul cu o echipă din YokohamaFotbalistul japonez Kazuyoshi Miura, în vârstă de 49 de ani, a semnat un nou contract cu Yokohama FC, echipă din liga a doua japoneză, și va rămâne în activitate, chiar dacă va împlini 50 de ani pe 26 februarie, informează BBC.

Miura, care s-a retras inițial din fotbal în urmă cu 17 ani, este cel mai vârstnic fotbalist din istoria ligii japoneze. Sezonul trecut, Kazuyoshi Miura a înscris două goluri în 20 de partide jucate la Yokohama FC. De-a lungul carierei, Miura a jucat și în Europa, la Dinamo Zagreb (Croația) și Genoa (Italia). Japonezul a înscris 55 de goluri în 89 de selecții pentru naționala niponă, scrie Mediafax.

Kazuyoshi Miura a ajuns la Yokohama FC în 2005, la vârsta de 38 de ani, devenind cel mai vârstnic fotbalist din prima ligă japoneză la acea vreme.

"Sper să continui la fel, cu toată puterea mea, împreună cu cei din club și suporterii care mi-au acordat întotdeauna sprijin", a spus Miura, care va intra în al 32-lea sezon al carierei, citat de BBC.

Atacantul japonez și-a început cariera profesionistă în Brazilia, la Santos, și a debutat în 1986. De atunci, Miura a mai jucat la Matsbubara, Piracicaba, Coritiba, Tokyo Verdy, Genoa, Dinamo Zagreb, Kyoto Sanga, Vissel Kobe și Sydney FC. Acesta și-a trecut în palmares și cinci trofee la nivel de club: un titlu cu Dinamo Zagreb, un titlu, o Cupă și două Cupe ale Ligii cu Tokyo Verdy.

Comenteaza aceasta stire