luni, 15 iulie 2019

Un învățător a corectat cuvântul 'patinoar' cu 'patinuar', iar greșeala a fost taxată dur de tatăl unui elevUn învățător din Iași a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. Tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe facebook și a devenit virală, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele”.

 

ărintele din Iași se arată nemulțumit de modul în care învățătorul de la Colegiul „Mihai Eminescu” a evaluat lucrarea copilului său, din clasa a II-a, indicând cu roșu greșeli inexistente, publicând un fragment din lucrarea copilului pe pagina sa de facebook.

Astfel, învățătorul subliniază cu cerneală roșie cuvântul împărțit în silabe pentru a trece în alt rând „der-deluș”, dar îi corectează și cuvântul „patinoar” cu „patinUar”.

„Iași, 2019 - Colegiul Mihai Eminescu. David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble - m-a întrebat. Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg? Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B? Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant”, a comentat Ionel Tarnoveski în fotografie postată pe facebook.

 
 

Comenteaza aceasta stire