luni, 24 septembrie 2018

Un preot este cercetat penal după ce a omorât doi câini: 'I-am împușcat, asta a fost toată treaba'Preotul din comuna Holboca, județul Iași este cercetat penal pentru că a împușcat doi câini. Acesta și-a recunoscut faptele și susține că își apăra găinile, însă, pe lângă ancheta penală, parohul va trebui să răspundă și în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Preotul a împușcat cei doi câini la sfârșitul săptămânii trecute și ar fi încercat să ascundă cadavrele celor două animale, însă un vecin a auzit focurile de armă și a sunat la 112.

Părintele susține că a folosit arma de vânătoare pe care o deține legal și a împușcat câinii care îi atacau găinile.

„Pe doi dintre ei i-am împușcat, asta a fost toată treaba”, a explicat, joi, preotul.

Vecinii susțin că nu este prima dată când preotul face uz de arma sa de vânătoare.

„Așa face, mi-a împușcat și mie doi câini până acum. Cum vede un câine cum îl împușcă”, a spus un localnic.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele preotului.

„Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, a declarat presei, joi, Adina Lupu, purtător de cuvânt la IPJ Iași.

Polițiștii au confiscat arma preotului și fac cercetări ca să afle câte alte animale a ucis. Bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea, între 1 și 3 ani.

Preotul este cercetat și de către instanțele bisericești. Potrivit purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei „este incompatibil cu preoția a folosi arma sau a face vărsare de sânge”.

Comenteaza aceasta stire