joi, 19 aprilie 2018

Un primar a decis să scoată asistații social la deszăpezitPrimarul comunei Icușești din județul Neamț, Săbărel Roșu, a anunțat că persoanele care iau ajutoare sociale le vor primi idoar dacă deszăpezesc trei gospodării de bătrâni și fac dovada muncii.

Persoanele care primesc ajutoare sociale vor fi nevoite să facă dovada faptului ca au ajutat trei familii de bătrâni să deszăpezească, altfel riscând să piardă indemnizațiile. O altă condiție este să se ocupe si de aprovizionarea cu lemne, apă și medicamente a celor trei familii, scrie Mediafax.

"Cei ce beneficiază de ajutor social sunt obligați să dezăpezească trei gospodării de bătrâni altfel nu vor fi trecuți la plată.Vor veni cu nume și prenume unde au efectuat orele. De asemenea, le vor duce lemne pentru foc, apa și medicamente de la farmacie. Cine nu face vor fi suspendați. Atentie, nu glumesc. Trebuie să ajutăm la muncă", a scris primarul Săbărel Roșu pe Facebook.

În urma postării, primarul a primit mesaje de laudă. Cei mai mulți locuitori ai comunei susțin inițiativa edilului.

"Felicitări! Poate așa vor face toți primarii din județul Neamț și din țară. Nu trebuie să fie încurajați sau abonați la stat. Așa ar trebui să facă și Guvernul pentru cei care fac copii pentru alocații, câte doi, numai pentru așa ceva, să beneficieze", a scris pe pagina primarului un bărbat.

"Așa ar trebui să facă în toată țara. Noi muncim pentru ei ca să primească aceste ajutoare sociale, pot și ei să întoarcă acest serviciu făcând o faptă bună. Mult succes și sperăm ca această initiațivă să se extindă în toată țară. Ea ar trebui să plece de la noi, dorința de a ajuta la nevoie pe cel căzut", a scris un localnic.

În alte mesaje, oamenii critică măsura dispusă de edil, susținând că acesta nu respectă legea.

"Ajutoarele sociale nu se acordă după cum îi taie capul pe edili. Există legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și alte legi similare. ONG-urile s-ar putea sesiza în acest caz, să acționeze instituția primăriei în judecată", scrie un bărbat, comentând mesajul primarului.

Un altul susține că "există un cadru legal clar conform căruia se acordă ajutoarele sociale și primarii nu au autoritatea să schimbe legi și să decidă cine moare de foame și cine nu", precizând că primarul ar putea fi cercetat penal. În replică, edilul i-a scris : "Domnule,cunosc legea și dacă o să fac pușcărie am să fac eu, nu dumneavoastră".

Comenteaza aceasta stire