miercuri, 20 iunie 2018

Un punct de frontieră între Grecia și Bulgaria a fost redeschis după 69 de aniPunctul de frontieră Makaza-Nymphea, dintre Grecia și Bugaria, închis începând din 1944, odată cu instaurarea regimului comunist, a fost redeschis luni, a anunțat Ministerul bulgar de Externe, citat de AFP.

Punctul de trecere din Makaza ar permite circulația între orașul bulgar Kardjali (sud) și orașul grec Komotini (nord). El face partea din Coridorul IX pan-european, care face legătură între nordul Europei și Marea Egee.

Noul punct de frontieră a fost inaugurat de către oficiali politici regionali din ambele state.

Începând din 1944 și după instaurarea regimului comunist, frontiera dintre Bulgaria și Grecia, precum și cea dintre Bulgaria și Turcia, au fost supravegheate de către militari și consolidate cu garduri electrice pentru a împiedica fuga bulgarilor sau a altor cetățeni din Blocul Estic, spre Grecia și Vest. Pentru a pătrunde în orașele bulgare situate în apropiere de fontieră, era necesară o autorizație specială.

Makaza-Nymphea este al cincilea post de frontieră între Grecia și Bulgaria, frontiera având o lungime de 493 de kilometri și trecând prin lanțul muntos Rhodopes. Începând din 2005, au fost redeschise patru puncte de trecere.

În prezent, Makaza-Nymphea este accesibil numai pentru vehicule care cântăresc mai puțin de 3,5 tone. Accesul pentru vehiculele de mare tonaj va fi permis în decursul anului.

Mediafax

Comenteaza aceasta stire