sîmbătă, 21 aprilie 2018

Un student a fost amendat de Poliție după ce a postat pe Facebook că vinde cartofi prăjițiO acțiune de control 'de anvergură' a poliției clujene într-o cameră de cămin studențesc s-a lăsat cu o amendă de 500 de lei pe numele unui student pe motiv că ar face comerț ilegal.

Controlul a venit după ce studentul a postat pe Facebook că vinde cartofi prăjiți. Judecătoria Cluj-Napoca a anulat procesul-verbal de contravenție și a exonerat studentul de plata amenzii.

"Deși în raport depus la dosar, agenții constatatori au consemnat că potrivit informațiilor deținute, bunurile respective erau oferite spre vânzare de către numitul M. D., instanța arată că o astfel de intenție nu a fost dovedită. Mai mult, fapta contravențională reținută în sarcina petentului, presupune, cu necesitate, existența în componenta sa a elementului material constând în efectuarea de acte de comerț, adică în vânzarea, sau măcar, oferirea spre vânzare a acestor produse. Or, intimatul nu a făcut dovada existenței acestei fapte. Acest aspect rezultă din declarația martorului C. B, care a fost de față când s-a efectuat controlul în cameră și care a declarat că bunurile au fost găsite în cameră și au fost confiscate, deoarece au fost considerate că sunt comercializate către alți studenți. Tot din declarația acestui martor rezultă că în camera respectivă a mai avut loc un control, deoarece petentul avea un anunț pe facebook, în care arăta că vinde cartofi prăjiți", se arată în decizia instanței de judecată.

sursa: clujust.ro.

Comenteaza aceasta stire