luni, 24 septembrie 2018

ALERTĂ METEO SEVERĂ

Uraganul Ofelia a ucis deja trei persoane în Irlanda - Guvernul a cerut intervenția armatei!O femeie și doi bărbați au murit, astăzi, în Irlanda în urma creșterii în intensitate a uraganului Ofelia, iar guvernul irlandez a cerut intervenția armatei pentru gestionarea situației, relatează site-ul BBC News.

Femeia, în jurul vârstei de 50 de ani, a murit după ce un copac s-a prăbușit peste mașina în care se afla. Unul dintre bărbați a fost victima unui incident similar, iar un altul a murit într-un accident de muncă, în timp ce încerca să înlăture un copac doborât de furtună.

360.000 de locuințe și companii din Irlanda au rămas fără energie electrică, iar școlile au fost închise. Uraganul Ofelia a afectat și Irlanda de Nord și Țara Galilor.

Locuitorii din Irlanda au fost sfătuiți de către autorități să rămână în case, în condițiile în care rafalele de vânt cu viteze de 176 de kilometri la oră "reprezintă o amenințare la adresa vieții".

Peste 130 de curse au fost anulate pe aeroportul din Dublin. Fostul președinte american Bill Clinton și-a anulat o călătorie la Belfast din cauza vremii nefavorabile.

Grupul de Coordonare pentru Situații de Urgență a estimat că este cea mai puternică furtună care a lovit Irlanda în ultimii 50 de ani.

Comenteaza aceasta stire