luni, 24 iunie 2019

Victorie istorică pentru regina Elizabeth a II-a, la cursele de cai de la AscotRegina Elizabeth a II-a, vizibil încântată, a devenit primul suveran britanic care a câștigat Gold Cup, la Ascot, o celebră competiție de hipism, grație victoriei repurtate, joi, de calul ei Estimate.

În loja ei regală, suverana britanică nu și-a ascuns bucuria, afișând un zâmbet franc și aplaudând în momentul în care iapa Estimate, condusă de jocheul Ryan Moore, trecea prima linia de sosire a acestei curse, organizată pe distanța de 4.000 de metri.

În spatele bunicii lor, prințesele Beatrice și Eugenie au sărit în sus de bucurie în momentul victoriei, salutată totodată de strigătele de "vivat" ale unei mulțimi extrem de elegante, alcătuită din 75.000 de persoane, prezente pe celebrul circuit de la Ascot, vechi de peste trei sute de ani.

"Să reușesc această victorie pentru regină, e ceva fantastic! Să câștig purtându-i culorile, este excepțional", a declarat Ryan Moore, foarte bucuros la rândul său.

Regina Elizabeth a II-a, pasionată de cursele de cai, nu a lipsit de la nicio ediție, din 1945, a acestei competiții hipice de la Ascot, organizată la câțiva kilometri de castelul regal Windsor.

În mod tradițional, regina este aceea care înmânează Gold Cup învingătorului. Însă, în acest an, fiul ei, prințul Andrew, a fost acela care a decernat trofeul. Deși a fost pentru a 22-a oară când un cal aflat în proprietatea reginei Marii Britanii a câștigat o cursă la Ascot - la Ascot sunt organizate mai multe curse, pe parcursul a cinci zile - , reușita iepei Estimate a reprezentat prima victorie repurtată de un cal aparținând unui monarh britanic în cursa cea mai importantă, Gold Cup, în istoria tricentenară a acestei competiții.

Mediafax

Comenteaza aceasta stire