miercuri, 21 august 2019

Vladimir Putin acuză Kosovo de tensionarea relațiilor cu Serbia prin înființarea unei armate propriiPreședintele rus Vladimir Putin a acuzat joi autoritățile din Kosovo că au întreprins o serie de provocări, inclusiv prin decizia de a-și înființa propria armată, o mișcare care a dus la tensionarea relațiilor cu Serbia care ar fi putut destabiliza regiunea, relatează Reuters.

 

Vladimir Putin a susținut o conferință de presă la Belgrad în urma discuțiilor avute cu președintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

Putin a declarat că este de părere că decizia Kosovo de a-și înființa propria armată a fost ilegală.

Președintele rus Vladimir Putin se află într-o vizită oficială la Belgrad unde s-a întâlnit cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, și a semnat o serie de acorduri și memorandumuri, subliniind căldura dintre cei doi aliați slavi, a informat joi publicația Balkan Insight.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că vizita sa din Serbia se va concentra pe cooperarea militară și pe îmbunătățirea apărării Serbiei. Acordurile care vor fi semnate vor include un acord privind utilizarea energiei atomice în scopuri pașnice.

 

Comenteaza aceasta stire