miercuri, 20 februarie 2019

Zeci de percheziții în șase județe, în legătură cu obținerea permisului autoPeste 80 de percheziții au loc, miercuri, în șase județe din țară, fiind vizate infracțiuni de corupție și evaziune fiscală, în legătură cu promovarea probei practice a permisului de conducere.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Direcția Generală Anticorupție (DGA), polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, fac 82 percheziții la o instituție publică, la sediile unor firme, precum și la domiciliile unor persoane fizice din județele Mureș, Sibiu, Brașov, Hunedoara, Bihor, Satu Mare.

„Perchezițiile se derulează într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și evaziune fiscală cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obținere a permisului de conducere. Totodată, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că, unul dintre funcționarii publici este implicat în operațiunile unor societăți comerciale de pe raza județului Mureș, care au ca obiect de lucru achiziționarea și comercializarea de produse de panificație de la diferiți producători din țară. Aceștia vindeau produsele obținute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligațiile de plată către bugetul general consolidat al statului”, se arată în comunicatul citat.

La activități participă ofițeri ai DGA din Mureș, Alba, Brașov, Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Sibiu și Satu Mare.

Comenteaza aceasta stire