sîmbătă, 20 ianuarie 2018

Oreste Teodorescu face afirmații contra statului Israel

Oreste Teodorescu face afirmații contra statului Israel

Oreste Teodorescu, invitat permanent la Realitatea TV, a fost unul din oaspeții speciali la o reuniune la Bruxelles intitulată “Prima Conferinta Europeana despre Coloniile Israeliene din teritoriul palestinian”. Cu acest prilej, cel cunoscut ca Oreste, a mărturisit pe siteul său că este fondatorul Clubului de Cultura si Presă Româno-Arab.

Detalii interesante ies la iveală. În textul publicat pe site ul său, Oreste Teodorescu face numeroase afirmații contra statului Israel și care ar putea fi considerate antisemite. Deja s-au sesizat mai multe organizații evreiști din lume, printre care ADL, Liga Anti-Defăimare privind antisemitismul.

În perioada comunistă, Organizația pentru Apărarea Palestinei (OEP) condusă de Yasser Arafat, a fost un braț înarmat finanțat și susținut de URSS, dar și de România, împotriva Occidentului.

OEP a fost implicată în multe acțiuni teroriste în Occident, iar Nicolae Ceaușescu și Securitatea comunistă i-au angajat pe palestinieni pentru atentate politice în Occident, printre care, conform mărturiilor presei, împotriva Monicăi Lovinescu și lui Emil Georgescu de la Radio Europa Liberă. 

Totodată, palestinienii lui Arafat au fost folosiți și pentru asasinarea în SUA a generalului Ion Mihai Pacepa, dar au ratat ținta.

În anii 1968-1970 organizația Frontului Popular de Eliberare a Palestinei de sub conducerea dr. George Habbash s-a remarcat prin mai multe răpiri de avioane israeliene și occidentale precum și atentate pe aeroporturi. În anul 1970 OEP a încercat, cu sprijinul Siriei, să organizeze răsturnarea regimului iordanian. În urma acestei tentative, regele Hussein al Iordaniei a luat măsuri dure de reprimare a activității OEP în Iordania. În septembrie 1970 („Septembrie cel negru”) trupele Legiunii Iordaniene au pătruns în taberele de refugiați palestineni care serveau drept baze ale OEP, au ucis câteva mii dintre aceștia și au izgonit pe luptătorii OEP și conducerea lor în Liban.
În anii următori conducerea politică și paramilitară a OEP s-a consolidat pe teritoriul Libanului, de unde a organizat numeroase acțiuni peste hotare contra unor obiective și cetățeni ai Israelului.

 O parte din acestea au fost încredințate unui grup numit „Septembrie Negru”, controlat de mișcarea Fatah.

Așa a fost atacul asupra sportivilor israelieni în satul olimpic în timpul Olimpiadei de la München. În urma acestei acțiuni au murit 11 dintre sportivii delegației israeliene.

Frontul Popular de Eliberare a Palestinei, care se declara marxist-leninist, a fost implicat în noi atacuri contra aviației, adesea cu concursul unor organizații cu ideologie radicală similară din afara lumii arabe, ca de pildă în atacul din 1972, efectuat de un terorist din Armata Stelei Roșii japoneze împotriva pasagerilor din aeroportul Lod în Israel. Alte atacuri cu luări de ostatici pe teritoriul Israelului au fost opera Frontului Democratic pentru Eliberarea Palestinei, de asemenea cu ideologie declarata de stânga, de sub conducerea lui Nayef Hawathmeh (de pildă, atacul asupra unei școli din așezarea Maalot din nordul Israelului).

POSTAREA INTEGRALĂ A LUI ORESTE TEODORESCU:

Luni 6 noiembrie 2017, la Residence Palace, Rue de la Loi 155 1040, palestinienii din diaspora s-au regăsit împreună sub auspiciile primei Conferințe organizate de Uniunea Europeană pentru a susține și discuta aspectele politicilor israeliene prin care se construiesc, în continuare, colonii ilegale în teritoriul palestinian, în ciuda tuturor protestelor și sancțiunilor inițiate de ONU și UE. Pentru a cuprinde complexitatea și mai ales tragedia unui popor supus de jumătate de secol abuzului sionist, e necesar un foarte scurt “remember” care cuprinde istoria conflictului israeliano-palestinian din 1967 – 2017.

 • Cisiordania, incluzând Ierusalimul de Est si Fașia Gaza constituie Teritoriile Palestiniene Ocupate aflate sub control militar isralian din iunie 1967.

 • În urma Războiului de Șase Zile dintre Israel și Coaliția Arabă - Iordania, Egipt și Siria -, peste 300.000 de palestinieni au devenit refugiați și, cei mai mulți dintre ei, nu s-au mai putut întoarce până astăzi.

 • În 1967, armata israeliană a epurat etnic și a distrus multe orașe și sate din teritoriile ocupate, printre care Imwas, Beit Nuba și altele, începând să-i supună pe palestinienii rămași la un regim militar de asuprire pe întreaga durată de 50 de ani – până în zilelele noastre.

 • Doar în Ierusalimul de Est, autoritățile de la Tel Aviv au demolat integral cartierul Mughrabi, distrugând peste 200 de case și evacuând aproximativ 1000 de rezidenți palestinieni. În acest cartier vechi de peste opt secole, Israelul a construit Western Wall Plaza, cu fața spre Zidul Plângerii.

 • Prima colonie din Cisiordania a fost stabilită în septembrie 1967, cu sprijinul guvernului laburist, al Marii Britanii de la vremea aceea.

 • Toate coloniile israeliene, din teritoriile ocupate, sunt ilegale sub legea internațională, constituind o violare a celei de-a Patra Convenții de la Geneva.

 • Până în 1972 aproximativ 12.000 de israelieni locuiau în colonii ilegale în Cisiordania și Gaza.

 • Între 1974-1975, Israelul a construit Ma’ale Adumim în estul Ierusalimului. Acum este cea mai mare colonie ca suprafață.

 • În 2017 sunt aproximativ 200 de colonii aprobate de guvernul de la Tel Aviv, plus încă câteva sute de „avanposturi” neautorizate ale coloniștilor.

 • Peste 400.000 de israelieni locuiesc în coloniile ilegale din Cisiordania ocupată, la care se adaugă rezidenții coloniilor stabilite în Ierusalimul de Est – încă aproximativ 200.000.

 • Începând cu fatidicul an 1967, israelienii au votat în 14 alegeri naționale, iar spre deosebire de coloniști, palestinienii nu au avut dreptul să voteze la niciuna dintre acestea.

 • Potrivit ONU, au avut loc 2.598 de acte violențe ale coloniștilor israelieni împotriva palestinienilor, numai în ultimii zece ani.

 • Ca o consecință a ocupației militare și mai ales a extinderii coloniilor ilegale, până la mijlocul anilor 1980, cultivarea pământului de către palestinieni a scăzut cu 40%.

 • În 1991, Israelul a început să solicite palestinienilor din teritoriile ocupate, care doreau să intre în Ierusalim, obținerea unui permis individual.

 • Astăzi, peste 1000 de obstacole fizice, inclusiv puncte de control și ziduri, restricționează libertatea de mișcare a palestinienilor în Cisiordania.

 • În 2003, Israelul a început construirea Zidului de Separație în Cisiordania și Ierusalimul de Est. 85% din lungimea totală a zidului se află în interiorul teritoriilor ocupate.

 • Un an mai târziu, în 2004, Curtea Internațională de Justiție de la Haga a emis o hotărâre judecătorească neexecutorie, care declara construcția Zidului „o încălcare a legilor internaționale”.

 • Astăzi, peste 100.000 de coloniști ilegali trăiesc în afara Zidului de Separație; mai ales în Ariel, unul dintre principalele orașe-colonii din mijlocul zonei de nord a Cisiordaniei.

 • În Fâșia Gaza locuiesc 1,8 milioane de palestinieni, 70% dintre aceștia fiind refugiați înregistrati de Națiunile Unite, expulzați de către guvernul israelian din casele lor, începând cu 1948.

 • În Gaza este menținută permanent armata israeliană care apară peste 10.000 de coloniști.

 • Prin Rezoluția 1860 a Consiliului de Securitate ONU din 2009 și întărită în noiembrie 2014 de către Biroul Procurorului Curții Penale Internaționale de la Haga, Gaza, Cisiordania și Ierusalimul de Est sunt recunoscute ca o singură entitate teritorială apartinand Autorității Palestiniene.

 • În 1967, Israelul a extins granițele municipale ale Ierusalimului pentru a include noi teritorii ocupate; acest act de anexare nu a fost recunoscut niciodată de către comunitatea internațională. O treime a teritoriului anexat a fost expropriată; până în 2001 au fost construite aproximativ 47.000 de ansambluri de locuinte în noile colonii israeliene, ilegale. Marea majoritate a palestinienilor din Ierusalim sunt rezidenți permanenți, nu cetățeni, iar în 2014, Israelul a revocat statutul de rezidență a 107 palestinieni.

Israelul foloseste un sistem juridic dual în teritoriile ocupate: tribunale civile pentru cei peste 600.000 de coloniști îi tribunale militare pentru cei 4,5 milioane de palestinieni. 99,74% dintre cei din urmă sfârșesc prin a fi condamnați. Printr-o hotărâre care încalcă drepturile fundamentale ale omului, armata israeliană are dreptul să trimită în detenție palestinieni fără a fi acuzați sau judecați, pe perioade de 6 luni, care pot fi reînnoite. Până în momentul de față, aceasta este situația a 915 astfel de prizonieri, din totalul celor 8.000 de palestinieni închiși.

  • Din 1967 încoace, autoritățile israeliene au demolat sute de case palestiniene drept acte de pedeapsă colectivă. Până în 2016, au fost demolate 625 de structuri palestiniene.

  • În timpul celei de-a Doua Intifade (1987-1993), forțele armate israeliene au ucis peste 1000 de palestinieni în Cisiordania. La fiecare patru dintre ei, al cincilea era un copil. 1.097 de copii palestinieni au fost uciși doar în Fasia Gaza.

  • În 2014, ocupanții israelieni au ucis 56 de palestinieni, în 2015, 137, iar în 2016 aproximativ 30, rănind doar în Cisiordania, conform raporturilor ONU, 19.950 de palestinieni.

  • Începând cu 1990, acordurile de la Oslo, au pus bazele Autorității Palestiniene (AP), care guvernează anumite aspecte ale vieții palestinienilor din teritoriile ocupate, astfel Cisiordania și Gaza au fost împărțite în Zonele A, B și C. Teritoriile zonelor A și B nu sunt adiacente, ci consistă în 227 de zone separate, aflate sub diverse grade de control ale AP. 60% din Cisiordania este sub control militar și civil israelian total. Dar armata Israelului efectuează raiduri și în restul Cisiordaniei, controlat de AP, atunci când dorește, sfidând atât rezoluțiile ONU cât și pe cele ale UE.

  • Potrivit Human Rights Watch: „Palestinienii se confruntă cu o discriminare sistematică bazată exclusiv pe rasă, etnicitate și origine națională. ”În 2012, Comitetul ONU pentru Eradicarea Discriminării Rasiale a declarat că politicile Israelului violează interdicția „apartheidului și a segregării rasiale”.                                                                                              Acestea sunt punctele de referinta în jurul cărora s-a desfasurat “Prima Conferință Europeană despre Coloniile Israeliene” care a avut loc pe 6 noimebrie 2017, cele 5 paliere de discuții fiind moderate de Pierre Galand din Belgia.

În primul calup, moderat de Dr. Abdelhamid Siyam din SUA, intitulat: Descrierea situației curente a politiciilor israeliene care încurajează construirea de colonii ilegale au vorbit: Dr. Jaad Issac din Palestina și avocatul Karem Nashwan care a prezentat un raport al Centrului Ajutor Legal și a Drepturilor Omului din Ierusalim.

A urmat a doilea panel numit Societatea Civilă și experiențele privind acțiunile împotriva coloniilor ilegale din Teritoriul Palestinian Ocupat, moderat de Ben Jamal din Marea Britanie, unde a susținut teme actuale: Adie Nistelrooy din Scoția, Gamini Lasantha din Sri Lanka, Veronique Coteur din Franta, Marina Nicolaou din Cipru, Olimpia Olari din România, Teodor Patrov din Bosnia și Nektarios Bougdanidis din Grecia.

Al treilea set de discuții, moderat de Annette Groth din Germania a fost dedicat “Experienței parlamentare în acțiuni legislative împotriva politicilor coloniale israeliene în teritoriile ocupate”. Au luat cuvantul: Keith Tailor, din Marea Britanie, membru al Parlamentului European, delegat pentru Relațiile cu Palestina; Youssif Handichi din Parlamentul belgian, Hakan Svenneling, membru al Parlamentului suedez și Angela Valina, europarlamenatar.

Foarte interesantă a fost și a patra parte a conferinței, sustinută de activiștii cauzei palestiniene din Franța, care au descris diferitele lor experiențe cu anumite banci, care de multe ori, la presiunile Israelului au încercat să cenzureze fiananciar multe dintre acțiunile îndreptate împotriva colonizării ilegale din Cisiordania și Fâșiei Gaza. Moderatorul, Martin Breidert din Germania a dat cuvântul lui Julie Steendam din Belgia, Hamdan Al Damiri și Jacques Frochen din Franța și George Rashmani din Germania.

Ultima parte a Conferinței a fost dedicată “Aspectelor legale și obligațiilor Uniunii Europene în raport cu încalcărea flagrantă și continuă a rezoluțiilor de către Israel”. Jan Fermont, Pierre Stambul și Mohammed Ellouze, moderați de Fadi Ben Addi din Belgia au prezentat câteva seturi de acțiuni de legislative menite să aducă Israelul în poziția de a recunoaște și respecta drepturile fundamentale ale palestinienilor din teritoriile ocupate.

Concluziile sesiunilor Primei Conferințe care a avut loc la Bruxelles:

 1. Prezentarea și susținerea situației din teritoriile ocupate în fața unei sesiuni extraordinare a Parlamentului European.

 2. Înființarea unui Comitet al Comisiei Europene împotriva coloniilor.

 3. Stabilirea următoarei Conferințe care va avea loc anul viitor la Geneva.

În încheierea acestei comprimate prezentări, trebuia să menționez că Israelul este foarte sensibil cu privire la subiectul coloniilor ilegale din teritoriile palestiniene ocupate. Cabinetul Netanyahu a anunțat încă de anul trecut că Israelul va reduce substanțial relațiile cu țările care au condamnat politicile privind expansiunea evreiască în Cisiordania și Gaza. Astfel, Emmanuel Nashon, purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, a declarat că Israelul limitează “contactele sale de lucru cu 10 ambasade relevante de aici, precum și călătoriile oficialilor israelieni în acele țări… până când se va decide altceva”.

Țările care au condamnat colonizarea forțată și ilegală din Palestina sunt: Ucraina, Marea Britanie, Franța, Rusia, China, Japonia, Angola, Egipt, Uruguay și Spania.
Guvernul lui Netanyahu a convocat ambasadorii care au votat în favoarea rezoluției și pe ambasadorul american în Israel, Dan Shapiro, pentru a discuta chestiunea. “Sperăm ca după rezoluția Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a construirii de colonii vom putea să aducem Israelul în fața Curții Penale Internaționale îi să lansăm acolo proceduri penale”, a declarat Rami Saleh, director al Jerusalem Legal Aid and Human Rights Center.

Sursa: flux24.ro

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Efectele primului episod de iarnă, în Dobrogea! Zeci de localități din Constanța sunt încă în beznă, 4 școli închise! Șoferi rămași în nămeți, la Tulcea - două gravide au așteptat 10 ore un ajutor medical!
De Andreea Filip 19 ianuarie 2018

Viscolul a trecut, însă Dobrogea încă resimte efectele lui devastatoare. Două gravide din Tulcea au fost salvate cu greu din nămeți după ce au așteptat chiar și 10 ore ca medicii să ajungă la ele. În județul Constanța, zeci de localități stau încă în beznă pentru că vântul puternic a smuls cablurile de electricitate. Elevii din 4 școli stau, acasă și astăzi căci troienele au blocat drumurile de la malul mării.

TULCEA. Situație disperată pentru zeci de oameni blocați în nămeți de 8 ore! Mai mulți șoferi și-au abandonat mașinile în zăpadă și au plecat pe jos
De Robert Nenciu 18 ianuarie 2018

Situație la limita disperării în județul Tulcea. Zeci de persoane sunt blocate de nu mai puțin de 8 ore cu mașinile în nămeții formați pe drumul național 22 A, în apropierea localității Cataloi.

CAZ ȘOCANT în județul Constanța! Un tată cu un picior tăiat și-a șantajat fiica cu sinuciderea - copila de 13 ani, supusă la perversiuni sexuale!
De Neptun TV 18 ianuarie 2018

Fata a povestit la școală că tatăl său „o dezbracă, o atinge în părțile intime, totodată făcându-i sex oral și o obligă să îl masturbeze”.

ANUNȚ IMPORTANT pentru constănțeni! Dispare serviciul de maxi-taxi!
De Neptun TV 17 ianuarie 2018

Serviciul de maxi-taxi va disparea de anul viitor. Anunțul a fost făcut de primarul Constanței, Decebal Făgădău, la Neptun TV în cadrul emisiunii Reporter Special. Făgădău a mai spus că din această vară toate traseele RATC vor fi reconfigurate după ce vor sosi la Constanța cele 100 de autobuze noi.

CONSTANȚA. Apel la umanitate - o bătrânică a rămas a nimănui după ce unicul fiu a murit! 'Oare ne-am gândit vreodată cum va fi bătrânețea noastră?'
De Neptun TV 17 ianuarie 2018

Tineri, fără griji, nu ne gândim cum ar putea fi bătrânețea noastră. Până întâlnim un suflet încercat de soartă și ne aducem aminte că nu suntem nemuritori.

CONSTANȚA. Clădirea simbol a orașului se prăbușește sub ochii noștri! Procedurile de licitație, ANULATE de Compania Națională de Investiții - procesul birocratic trebuie luat de la zero!
De Andreea Filip 17 ianuarie 2018

Declinul uneia dintre cele mai importante clădiri din patrimoniul constănțean, al României și chiar al Europei este iminent. Compania Națională de Investiții, care administrează Cazinoul din Constanța, a anulat toate procedurile de licitație organizate până în acest moment. Asta înseamnă că întreg procesul birocratic trebuie luat de la zero, iar asta poate dura ani buni, timp în care clădirea se degradează cu ochiul liber.

17 ianuarie - Sfântul Antonie cel Mare - ce NU avem voie să facem astăzi!
De Neptun TV 17 ianuarie 2018

Cei care vor să li se îndeplinească dorințele, trebuie să țină cont de aceste obiceiuri. De asemenea, se fac pachete și se dau

CONSTANȚA. Noi audieri în dosarul Beirut! Patronul George Karam: 'Nu sunt vinovat. Nici nu știam că fetele sunt acolo la program'
De Antonia Maer 16 ianuarie 2018

„Nu sunt vinovat. Nici nu știam că fetele sunt acolo la program. Când a încept incendiul, pompierii au intrat și au spus că nu mai este nimeni”. Așa a încercat George Karam să îi convingă pe judecătorii Curții de Apel Constanța că nu are nicio vină pentru tragedia din fostul restaurant Beirut. Trei tinere artiste au murit atunci în vestiarul de la etaj, după ce localul a fost cuprins de flăcări. Prima instanță l-a condamnat pe patronul libanez la 10 ani de închisoare însă acesta a contestat sentința.

CONSTANȚA. Copiii s-au bucurat de prima ninsoare - Parcul Tăbăcărie s-a transformat în derdeluș!
De Andreea Filip 16 ianuarie 2018

Bulgări care zboară cu viteza copilăriei, îngeri de nea de toate mărimile și nelipsita voie-bună când vorbim despre zăpadă. Mai cu seamă că este prima care s-a așternut anul acesta la malul mării. Copiii sunt primii care se bucură de ea. Și dacă unele dintre cele mai îndrăgite modalități de recreere erau până acum tableta și calculatorul, astăzi micuții au renunțat fără nicio problemă la ele pentru a se bucura, cât e ziua de lungă, de zăpada proaspăt așternută. De prima ninsoare s-au bucurat alături de ei și părinții sau bunicii, căci derdelușul nu cunoaște vârstă.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Sporturi extreme prin ger și zăpadă! VIDEO
De Neptun TV 16 ianuarie 2018

Astăzi, un pasionat de kite a fost filmat în timp ce se bucura de pasiune sa, pe... zăpadă.

CONSȚANȚA. Psihologii trag un semnal de alarmă după ce doi teribiliști au împușcat un cățel nevinovat, dintr-o mașină!
De Andreea Bajdechi 15 ianuarie 2018

Psihologii trag un semnal de alarmă în privința indivizilor care tratează animalele cu cruzime. Astfel, comportamentul unei persoane care are asemenea porniri nervoase poate degenera, iar agresivitatea se poate transfera uneori și asupra oamenilor. În ultima perioadă, cazurile de cruzime asupra animalelor s-au înmulțit și tocmai din acest motiv, psihologii recomandă, nu doar tragerea la răspundere a celor care recurg la astfel de fapte, ci și ajutorarea lor.

Constanța, PARALIZATĂ după prima ninsoare! Haos pe străzile din oraș - cozi kilometrice la semafoare! GALERIE FOTO/VIDEO
De Andreea Filip 15 ianuarie 2018

Prima zăpadă a dat complet peste cap traficul din oraș. Pe arterele principale traficul a devenit unul de coșmar, și asta pentru că s-au format ambuteiaje care au pus serios la încercare nervii șoferilor. Participanții la trafic spun că nu au putut circula pentru că pe carosabil s-a format polei. De cealaltă parte, reprezentanții primăriei susțin că 13 sărărițe au început să împrăștie material antiderapant pe străzile din municipiul Constanța.

CONSTANȚA. Imagini dintr-o discotecă, din timpul comunismului - cum se distrau tinerii în anii '80! VIDEO
De Neptun TV 15 ianuarie 2018

Înregistrări din anii ‘80 făcute la Discoteca Ring din Costinești redau atmosfera din acele vremuri, când localurile se închideau la ora 22, iar tineretul trebuia să se încadreze în programul de distracție trasat de regimul comunist.

Ortodocșii de rit vechi au sărbătorit Revelionul!
De Andreea Bajdechi 14 ianuarie 2018

Pentru sârbi, ucraineni, ruși și lipoveni, această noapte înseamnă mese întinse până la ziuă, muzică și multă veselie.

Zeci de persoane din Năvodari, fără curent electric ore întregi!
De Andreea Filip 14 ianuarie 2018

Situație critică pentru mai mulți locuitori din Năvodari. Oamenii au fost nevoiți să stea mai bine de șapte ore fără curent și, implicit, fără căldură, din cauza unei avarii. Revoltați, localnicii unui bloc au sunat de zeci de ori la compania de distribuție a curentului electric, însă, de fiecare dată, au primit numai promisiuni.

Elevii s-au întors la școală - când vine următoarea vacanță!
De Neptun TV 14 ianuarie 2018

Primul semestru se va încheia în 2 februarie 2018, iar semestrul al II-lea va începe în 12 februarie și se va încheia în 15 iunie.

CONSTANȚA. Doi teribiliști au împușcat din mașina în mers un câine de dragul distracției! FOTO/VIDEO
De Andreea Bajdechi 14 ianuarie 2018

Violența împotriva animalelor nu are limite la Constanța. Noaptea trecută un individ a împușcat, fără milă un câine. Incidentul a avut loc într-o zonă aflată la ieșirea din oraș. Patrupedul era în grija unui bătrân, paznic la o societate din apropiere. În momentul în care câinele s-a îndepărtat, un tânăr care trecea cu mașina prin zonă, a încetinit și a tras asupra animalului. Câinele a fost dus în cele din urmă la veterinar, unde a fost operat. Patrupedul este în stare stabilă și va fi adoptat, în timp ce oamenii legii au deschis o anchetă pentru identificarea vinovatului.

CONSTANȚA. Pățania unei tinere după ce a comandat haine online de la un magazin de pe Facebook!
De Neptun TV 13 ianuarie 2018

O constănțeancă a trimis pe adresa de Facebook a Reporter Neptun TV un mesaj în care povestește experiența neplăcută prin care a trecut după ce a comandat o salopetă de ski de la un magazin de pe Facebook. Nici după 3 luni, tânăra nu și-a recuperat banii.

CONSTANȚA. Povestea Mariei, prima soție a poligamului - bărbatul a părăsit-o pentru a-și găsi o nevastă cu bani!
De Antonia Maer 12 ianuarie 2018

După ce ieri am dezvăluit în exclusivitate povestea constănțeanului cu trei neveste, astăzi am reușit să aflăm cum a început șirul acestor căsătorii în lanț. Prima soție, Maria, povestește că s-a îndrăgostit de poligam la prima vedere, însă nu a acceptat să-l ia de bărbat decât după multe insistențe. Primul hop a fost când bărbatul a ajuns la închisoare, timp de doi ani, pentru furt. Când a scăpat a părăsit-o ca să caute o nouă nevastă, de această dată una cu bani.

CONSTANȚA. Tineri premiați cu diplome de excelență după ce au pus la pământ un tâlhar care a atacat o femeie în fața blocului!
De Roxana Glăvan 12 ianuarie 2018

Doi tineri din Constanța au devenit eroii unei femei tâlhărite în fața blocului. Hoțul i-a smuls poșeta de pe umăr și a crezut că scapă. Câțiva tineri au auzit strigătele de ajutor și nu au stat o clipă pe gânduri. L-au fugărit pe tâlhar, l-au imobilizat și l-au predat poliției. Pentru gestul lor, poliția constănțeană i-a răsplătit cu diplome de excelență. Sunt un exemplu de urmat, susține conducerea Poliției Municipiu din Constanța, iar astfel de gesturi trebuie recompensate.

JUDEȚUL CONSTANȚA. A învins cancerul, dar a ajuns bătaia de joc a statului român! Paula nu poate beneficia de ajutor pentru că mai are un picior neamputat!
De Roxana Glăvan 12 ianuarie 2018

O femeie din Cernavodă care a scăpat de cancerul care începea să o macine a ajuns bătaia de joc a statului român. Din cauza bolii, femeia a rămas fără un picior. Iar drama ei de abia acum începe: este imobilizată la pat și depinde de ajutorul soțului în fiecare clipă a vieții ei. Din păcate, Comisia de Asistență Socială nu a considerat necesar ca ea să beneficieze de ajutor de însoțitor. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială de la Constanța spun că legea îi leagă de mâini și că femeia nu poate beneficia de drepturile pe care și le cere cu disperare.