duminică, 22 iulie 2018

Oreste Teodorescu face afirmații contra statului Israel

Oreste Teodorescu face afirmații contra statului Israel

Oreste Teodorescu, invitat permanent la Realitatea TV, a fost unul din oaspeții speciali la o reuniune la Bruxelles intitulată “Prima Conferinta Europeana despre Coloniile Israeliene din teritoriul palestinian”. Cu acest prilej, cel cunoscut ca Oreste, a mărturisit pe siteul său că este fondatorul Clubului de Cultura si Presă Româno-Arab.

Detalii interesante ies la iveală. În textul publicat pe site ul său, Oreste Teodorescu face numeroase afirmații contra statului Israel și care ar putea fi considerate antisemite. Deja s-au sesizat mai multe organizații evreiști din lume, printre care ADL, Liga Anti-Defăimare privind antisemitismul.

În perioada comunistă, Organizația pentru Apărarea Palestinei (OEP) condusă de Yasser Arafat, a fost un braț înarmat finanțat și susținut de URSS, dar și de România, împotriva Occidentului.

OEP a fost implicată în multe acțiuni teroriste în Occident, iar Nicolae Ceaușescu și Securitatea comunistă i-au angajat pe palestinieni pentru atentate politice în Occident, printre care, conform mărturiilor presei, împotriva Monicăi Lovinescu și lui Emil Georgescu de la Radio Europa Liberă. 

Totodată, palestinienii lui Arafat au fost folosiți și pentru asasinarea în SUA a generalului Ion Mihai Pacepa, dar au ratat ținta.

În anii 1968-1970 organizația Frontului Popular de Eliberare a Palestinei de sub conducerea dr. George Habbash s-a remarcat prin mai multe răpiri de avioane israeliene și occidentale precum și atentate pe aeroporturi. În anul 1970 OEP a încercat, cu sprijinul Siriei, să organizeze răsturnarea regimului iordanian. În urma acestei tentative, regele Hussein al Iordaniei a luat măsuri dure de reprimare a activității OEP în Iordania. În septembrie 1970 („Septembrie cel negru”) trupele Legiunii Iordaniene au pătruns în taberele de refugiați palestineni care serveau drept baze ale OEP, au ucis câteva mii dintre aceștia și au izgonit pe luptătorii OEP și conducerea lor în Liban.
În anii următori conducerea politică și paramilitară a OEP s-a consolidat pe teritoriul Libanului, de unde a organizat numeroase acțiuni peste hotare contra unor obiective și cetățeni ai Israelului.

 O parte din acestea au fost încredințate unui grup numit „Septembrie Negru”, controlat de mișcarea Fatah.

Așa a fost atacul asupra sportivilor israelieni în satul olimpic în timpul Olimpiadei de la München. În urma acestei acțiuni au murit 11 dintre sportivii delegației israeliene.

Frontul Popular de Eliberare a Palestinei, care se declara marxist-leninist, a fost implicat în noi atacuri contra aviației, adesea cu concursul unor organizații cu ideologie radicală similară din afara lumii arabe, ca de pildă în atacul din 1972, efectuat de un terorist din Armata Stelei Roșii japoneze împotriva pasagerilor din aeroportul Lod în Israel. Alte atacuri cu luări de ostatici pe teritoriul Israelului au fost opera Frontului Democratic pentru Eliberarea Palestinei, de asemenea cu ideologie declarata de stânga, de sub conducerea lui Nayef Hawathmeh (de pildă, atacul asupra unei școli din așezarea Maalot din nordul Israelului).

POSTAREA INTEGRALĂ A LUI ORESTE TEODORESCU:

Luni 6 noiembrie 2017, la Residence Palace, Rue de la Loi 155 1040, palestinienii din diaspora s-au regăsit împreună sub auspiciile primei Conferințe organizate de Uniunea Europeană pentru a susține și discuta aspectele politicilor israeliene prin care se construiesc, în continuare, colonii ilegale în teritoriul palestinian, în ciuda tuturor protestelor și sancțiunilor inițiate de ONU și UE. Pentru a cuprinde complexitatea și mai ales tragedia unui popor supus de jumătate de secol abuzului sionist, e necesar un foarte scurt “remember” care cuprinde istoria conflictului israeliano-palestinian din 1967 – 2017.

 • Cisiordania, incluzând Ierusalimul de Est si Fașia Gaza constituie Teritoriile Palestiniene Ocupate aflate sub control militar isralian din iunie 1967.

 • În urma Războiului de Șase Zile dintre Israel și Coaliția Arabă - Iordania, Egipt și Siria -, peste 300.000 de palestinieni au devenit refugiați și, cei mai mulți dintre ei, nu s-au mai putut întoarce până astăzi.

 • În 1967, armata israeliană a epurat etnic și a distrus multe orașe și sate din teritoriile ocupate, printre care Imwas, Beit Nuba și altele, începând să-i supună pe palestinienii rămași la un regim militar de asuprire pe întreaga durată de 50 de ani – până în zilelele noastre.

 • Doar în Ierusalimul de Est, autoritățile de la Tel Aviv au demolat integral cartierul Mughrabi, distrugând peste 200 de case și evacuând aproximativ 1000 de rezidenți palestinieni. În acest cartier vechi de peste opt secole, Israelul a construit Western Wall Plaza, cu fața spre Zidul Plângerii.

 • Prima colonie din Cisiordania a fost stabilită în septembrie 1967, cu sprijinul guvernului laburist, al Marii Britanii de la vremea aceea.

 • Toate coloniile israeliene, din teritoriile ocupate, sunt ilegale sub legea internațională, constituind o violare a celei de-a Patra Convenții de la Geneva.

 • Până în 1972 aproximativ 12.000 de israelieni locuiau în colonii ilegale în Cisiordania și Gaza.

 • Între 1974-1975, Israelul a construit Ma’ale Adumim în estul Ierusalimului. Acum este cea mai mare colonie ca suprafață.

 • În 2017 sunt aproximativ 200 de colonii aprobate de guvernul de la Tel Aviv, plus încă câteva sute de „avanposturi” neautorizate ale coloniștilor.

 • Peste 400.000 de israelieni locuiesc în coloniile ilegale din Cisiordania ocupată, la care se adaugă rezidenții coloniilor stabilite în Ierusalimul de Est – încă aproximativ 200.000.

 • Începând cu fatidicul an 1967, israelienii au votat în 14 alegeri naționale, iar spre deosebire de coloniști, palestinienii nu au avut dreptul să voteze la niciuna dintre acestea.

 • Potrivit ONU, au avut loc 2.598 de acte violențe ale coloniștilor israelieni împotriva palestinienilor, numai în ultimii zece ani.

 • Ca o consecință a ocupației militare și mai ales a extinderii coloniilor ilegale, până la mijlocul anilor 1980, cultivarea pământului de către palestinieni a scăzut cu 40%.

 • În 1991, Israelul a început să solicite palestinienilor din teritoriile ocupate, care doreau să intre în Ierusalim, obținerea unui permis individual.

 • Astăzi, peste 1000 de obstacole fizice, inclusiv puncte de control și ziduri, restricționează libertatea de mișcare a palestinienilor în Cisiordania.

 • În 2003, Israelul a început construirea Zidului de Separație în Cisiordania și Ierusalimul de Est. 85% din lungimea totală a zidului se află în interiorul teritoriilor ocupate.

 • Un an mai târziu, în 2004, Curtea Internațională de Justiție de la Haga a emis o hotărâre judecătorească neexecutorie, care declara construcția Zidului „o încălcare a legilor internaționale”.

 • Astăzi, peste 100.000 de coloniști ilegali trăiesc în afara Zidului de Separație; mai ales în Ariel, unul dintre principalele orașe-colonii din mijlocul zonei de nord a Cisiordaniei.

 • În Fâșia Gaza locuiesc 1,8 milioane de palestinieni, 70% dintre aceștia fiind refugiați înregistrati de Națiunile Unite, expulzați de către guvernul israelian din casele lor, începând cu 1948.

 • În Gaza este menținută permanent armata israeliană care apară peste 10.000 de coloniști.

 • Prin Rezoluția 1860 a Consiliului de Securitate ONU din 2009 și întărită în noiembrie 2014 de către Biroul Procurorului Curții Penale Internaționale de la Haga, Gaza, Cisiordania și Ierusalimul de Est sunt recunoscute ca o singură entitate teritorială apartinand Autorității Palestiniene.

 • În 1967, Israelul a extins granițele municipale ale Ierusalimului pentru a include noi teritorii ocupate; acest act de anexare nu a fost recunoscut niciodată de către comunitatea internațională. O treime a teritoriului anexat a fost expropriată; până în 2001 au fost construite aproximativ 47.000 de ansambluri de locuinte în noile colonii israeliene, ilegale. Marea majoritate a palestinienilor din Ierusalim sunt rezidenți permanenți, nu cetățeni, iar în 2014, Israelul a revocat statutul de rezidență a 107 palestinieni.

Israelul foloseste un sistem juridic dual în teritoriile ocupate: tribunale civile pentru cei peste 600.000 de coloniști îi tribunale militare pentru cei 4,5 milioane de palestinieni. 99,74% dintre cei din urmă sfârșesc prin a fi condamnați. Printr-o hotărâre care încalcă drepturile fundamentale ale omului, armata israeliană are dreptul să trimită în detenție palestinieni fără a fi acuzați sau judecați, pe perioade de 6 luni, care pot fi reînnoite. Până în momentul de față, aceasta este situația a 915 astfel de prizonieri, din totalul celor 8.000 de palestinieni închiși.

  • Din 1967 încoace, autoritățile israeliene au demolat sute de case palestiniene drept acte de pedeapsă colectivă. Până în 2016, au fost demolate 625 de structuri palestiniene.

  • În timpul celei de-a Doua Intifade (1987-1993), forțele armate israeliene au ucis peste 1000 de palestinieni în Cisiordania. La fiecare patru dintre ei, al cincilea era un copil. 1.097 de copii palestinieni au fost uciși doar în Fasia Gaza.

  • În 2014, ocupanții israelieni au ucis 56 de palestinieni, în 2015, 137, iar în 2016 aproximativ 30, rănind doar în Cisiordania, conform raporturilor ONU, 19.950 de palestinieni.

  • Începând cu 1990, acordurile de la Oslo, au pus bazele Autorității Palestiniene (AP), care guvernează anumite aspecte ale vieții palestinienilor din teritoriile ocupate, astfel Cisiordania și Gaza au fost împărțite în Zonele A, B și C. Teritoriile zonelor A și B nu sunt adiacente, ci consistă în 227 de zone separate, aflate sub diverse grade de control ale AP. 60% din Cisiordania este sub control militar și civil israelian total. Dar armata Israelului efectuează raiduri și în restul Cisiordaniei, controlat de AP, atunci când dorește, sfidând atât rezoluțiile ONU cât și pe cele ale UE.

  • Potrivit Human Rights Watch: „Palestinienii se confruntă cu o discriminare sistematică bazată exclusiv pe rasă, etnicitate și origine națională. ”În 2012, Comitetul ONU pentru Eradicarea Discriminării Rasiale a declarat că politicile Israelului violează interdicția „apartheidului și a segregării rasiale”.                                                                                              Acestea sunt punctele de referinta în jurul cărora s-a desfasurat “Prima Conferință Europeană despre Coloniile Israeliene” care a avut loc pe 6 noimebrie 2017, cele 5 paliere de discuții fiind moderate de Pierre Galand din Belgia.

În primul calup, moderat de Dr. Abdelhamid Siyam din SUA, intitulat: Descrierea situației curente a politiciilor israeliene care încurajează construirea de colonii ilegale au vorbit: Dr. Jaad Issac din Palestina și avocatul Karem Nashwan care a prezentat un raport al Centrului Ajutor Legal și a Drepturilor Omului din Ierusalim.

A urmat a doilea panel numit Societatea Civilă și experiențele privind acțiunile împotriva coloniilor ilegale din Teritoriul Palestinian Ocupat, moderat de Ben Jamal din Marea Britanie, unde a susținut teme actuale: Adie Nistelrooy din Scoția, Gamini Lasantha din Sri Lanka, Veronique Coteur din Franta, Marina Nicolaou din Cipru, Olimpia Olari din România, Teodor Patrov din Bosnia și Nektarios Bougdanidis din Grecia.

Al treilea set de discuții, moderat de Annette Groth din Germania a fost dedicat “Experienței parlamentare în acțiuni legislative împotriva politicilor coloniale israeliene în teritoriile ocupate”. Au luat cuvantul: Keith Tailor, din Marea Britanie, membru al Parlamentului European, delegat pentru Relațiile cu Palestina; Youssif Handichi din Parlamentul belgian, Hakan Svenneling, membru al Parlamentului suedez și Angela Valina, europarlamenatar.

Foarte interesantă a fost și a patra parte a conferinței, sustinută de activiștii cauzei palestiniene din Franța, care au descris diferitele lor experiențe cu anumite banci, care de multe ori, la presiunile Israelului au încercat să cenzureze fiananciar multe dintre acțiunile îndreptate împotriva colonizării ilegale din Cisiordania și Fâșiei Gaza. Moderatorul, Martin Breidert din Germania a dat cuvântul lui Julie Steendam din Belgia, Hamdan Al Damiri și Jacques Frochen din Franța și George Rashmani din Germania.

Ultima parte a Conferinței a fost dedicată “Aspectelor legale și obligațiilor Uniunii Europene în raport cu încalcărea flagrantă și continuă a rezoluțiilor de către Israel”. Jan Fermont, Pierre Stambul și Mohammed Ellouze, moderați de Fadi Ben Addi din Belgia au prezentat câteva seturi de acțiuni de legislative menite să aducă Israelul în poziția de a recunoaște și respecta drepturile fundamentale ale palestinienilor din teritoriile ocupate.

Concluziile sesiunilor Primei Conferințe care a avut loc la Bruxelles:

 1. Prezentarea și susținerea situației din teritoriile ocupate în fața unei sesiuni extraordinare a Parlamentului European.

 2. Înființarea unui Comitet al Comisiei Europene împotriva coloniilor.

 3. Stabilirea următoarei Conferințe care va avea loc anul viitor la Geneva.

În încheierea acestei comprimate prezentări, trebuia să menționez că Israelul este foarte sensibil cu privire la subiectul coloniilor ilegale din teritoriile palestiniene ocupate. Cabinetul Netanyahu a anunțat încă de anul trecut că Israelul va reduce substanțial relațiile cu țările care au condamnat politicile privind expansiunea evreiască în Cisiordania și Gaza. Astfel, Emmanuel Nashon, purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, a declarat că Israelul limitează “contactele sale de lucru cu 10 ambasade relevante de aici, precum și călătoriile oficialilor israelieni în acele țări… până când se va decide altceva”.

Țările care au condamnat colonizarea forțată și ilegală din Palestina sunt: Ucraina, Marea Britanie, Franța, Rusia, China, Japonia, Angola, Egipt, Uruguay și Spania.
Guvernul lui Netanyahu a convocat ambasadorii care au votat în favoarea rezoluției și pe ambasadorul american în Israel, Dan Shapiro, pentru a discuta chestiunea. “Sperăm ca după rezoluția Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a construirii de colonii vom putea să aducem Israelul în fața Curții Penale Internaționale îi să lansăm acolo proceduri penale”, a declarat Rami Saleh, director al Jerusalem Legal Aid and Human Rights Center.

Sursa: flux24.ro

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Măsuri suplimentare de siguranță la frontierele României din cauza pestei porcine!
De Neptun TV 21 iulie 2018

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Poliția de Frontieră vor întreprinde acțiuni în comun pentru a preveni răspândirea Pestei Porcine Africane la punctele de trecere a frontierei.

CONSTANȚA. Exercițiul militar BREEZE 18, la final! Misiune în premieră pentru o navă românească
De Neptun TV 21 iulie 2018

În perioada 16-20 iulie s-a desfășurat în Marea Neagră exercițiul militar BREEZE 18, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei. România a participat cu fregata „Regele Ferdinand” și dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”.

A fost promulgată noua lege a asociațiilor de proprietari! Modificări importante pentru proprietari și pentru chiriași
De Neptun TV 20 iulie 2018

Totodată, o modificare prevede că vor fi sancționați cu amenzi cei care nu vor permite accesul în locuință în caz de reparații de urgență.

SĂRBĂTOARE MARE astăzi! Sfântul Ilie, aducătorul de ploi - tradiții și superstiții! Ce NU trebuie să faci în această zi
De Mediafax 20 iulie 2018

Sfântul Ilie este cinstit de creștini, azi, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani și jumătate de secetă, dar și ca divinitate populară a Soarelui și a focului, atestată prin numeroase tradiții și datini.

IMAGINI REVOLTĂTOARE la Mamaia! Pontonul amenajat pentru copiii cu nevoi speciale, ocupat de turiști!
De Neptun TV 19 iulie 2018

Plajă terapeutică destinată tuturor categoriile de persoane cu dizabilități, inaugurată la Mamaia, a fost ocupată de turiștii de ocazie, care blochează distracția copiilor cu probleme doar pentru a face plajă pe pontonul plutitor.

CONSTANȚA. Panică pe șosea din cauza unui tirist rupt de beat: 'Azi mi-am văzut moartea cu ochii'! VIDEO
De Neptun TV 18 iulie 2018

Mai mult, în dreapta șoferului de TIR, era o femeie la fel de beată ca acesta.

CONSTANȚA. Doi tineri filmați în timp ce fură florile de pe pervazul unei case! 'Speranța unui viitor mai bun...'
De Neptun TV 18 iulie 2018

„Spectacolul continuă, aceasta este realitatea din Constanța și din România! Voi repune florile azi! Doi tineri, speranța unui viitor mai bun...”, scrie dezamăgit proprietarul.

Constanța va avea 104 autobuze noi - costul mijloacelor de transport se ridică la 100 milioane de lei!
De Neptun TV 17 iulie 2018

„Constanța va avea 104 autobuze noi, dar va avea și o companie nouă și puternică de transport public rezultată din transformarea RATC"

Momente de panică la Festivalul Mamaia Copiilor, după ce scena pe care se aflau zeci de persoane a cedat- autoritățile locale dau vina pe organizatori! VIDEO
De Neptun TV 17 iulie 2018

Au fost momente de panică la festivitatea de premiere a Festivalului Mamaia Copiilor, după ce scena pe care a fost organizată manifestarea a cedat, în țipetele speriate ale copiilor și părinților. Nimeni nu a fost rănit, iar autoritățile locale dau vina pe organizatori.

Auchan a publicat o listă de alimente congelate care ar fi infestate cu o bacterie periculoasă. 'Clienții care le-au cumpărat sunt rugați să nu le consume'
De Neptun TV 16 iulie 2018

După ce săptămâna trecută o serie de lanțuri de magazine din țară, printre care Carrefour, Metro, Mega Image, Penny Market sau Profi, au anunțat că retrag de pe piață mai multe produse congelate, recent și Auchan a emis o astfel de informare.

Încă un avion militar s-a prăbușit! MApN: Echipele de salvare au început operațiunea de recuperare a piloților catapultați
De Neptun TV 16 iulie 2018

O aeronavă de tip IAR 99 Șoim cu dublă comandă din Baza 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” de la Bacău s-a prăbușit luni, în zona localității Nicolae Bălcescu din județul Bacău, cei doi piloți catapultându-se, anunță MApN.

Satul din România în care se cultivă anual peste un milion de trandafiri. Ce trebuie să știe cei care doresc să-și deschidă o astfel de afacere
De Mediafax 15 iulie 2018

Producția pe un hectar este de aproximativ 60.000 de plante, care se vând în cantități foarte mari, cu prețuri între 2,5 lei și 4,5 lei. Producătorii susțin că trandafirii rămân o afacere bună pentru agricultură, iar profitul variază între 20 și 25% din investiția inițială.

CONSTANȚA. Noi focare de pestă porcină africană - două localități au intrat în carantină!
De Neptun TV 14 iulie 2018

Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Pestă Porcină Africană a confirmat două noi focare de pestă porcină africană în județul Constanța.

CONSTANȚA. AEROMANIA 2018, show aerian spectaculos pe litoral - PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTULUI
De Neptun TV 14 iulie 2018

Acrobații aeriene, concrete live, expoziții de mașini de epocă și de fotografie de epocă vor avea loc la cel mai spectaculos show aviatic de pe litoral, Aeromania, care începe în weekend, pe Aeroportul Internațional din Tuzla.

O ambarcațiune care avea opt turiști români la bord s-a răsturnat pe Dunăre!
De Neptun TV 14 iulie 2018

A fost deschisă o anchetă în acest caz pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul, polițiștii de frontieră informând lucrătorii Căpităniei Portului Sulina.

CONSTANȚA. Părinții care pleacă la muncă în străinătate, obligați să informeze Serviciul Public de Asistență Socială! 'E mai important ce lași în urmă, decât ce trimiți înapoi'
De Neptun TV 13 iulie 2018

Copiii rămași acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate, fiind lipsiți de afecțiunea și supravegherea acestora, se confruntă cu dificultăți de ordin emoțional, social și școlar.

FURTUNĂ VIOLENTĂ la Constanța! Gospodării și grădiniță inundate, copaci căzuți, străzi impracticabile!
De Neptun TV 13 iulie 2018

Zeci de gospodării au fost inundate și mai mulți copaci au fost doborâți, azi, în Constanța, în urma unei furtuni puternice, reprezentanții regiei de apă intervenind în mai multe zone ale orașului, unde au fost depășite debitele de preluare a sistemului de canalizare.

CONSTANȚA. IMAGINI REVOLTĂTOARE la City Mall: 'Dacă ajungeți în mall, să nu uitați umbrela acasă' - VIDEO
De Neptun TV 13 iulie 2018

Nu este pentru prima dată când City Mall stârnește revolta constănțenilor. De mai multe ori, viața cumpărătorilor a fost pusă în pericol după ce bucăți din tavan s-au prăbușit în aripa nou construită.

ALERTĂ LA LIDL! Mere verzi cu exces de pesticide, retrase de la vânzare! Clienții sunt rugați să returneze produsele cumpărate
De Neptun TV 13 iulie 2018

Clorpirifos poate provoca simptome precum lăcrimare, salivație, secreții bronșice, contractarea pupilelor (mioza), erupții, diaree sau spasme musculare. La anumite grupe de persoane (gravide, copii, persoane în vârstă sau cu un sistem imunitar scăzut) pot apărea simptome severe.