marţi, 21 noiembrie 2017

Oreste Teodorescu face afirmații contra statului Israel

Oreste Teodorescu face afirmații contra statului Israel

Oreste Teodorescu, invitat permanent la Realitatea TV, a fost unul din oaspeții speciali la o reuniune la Bruxelles intitulată “Prima Conferinta Europeana despre Coloniile Israeliene din teritoriul palestinian”. Cu acest prilej, cel cunoscut ca Oreste, a mărturisit pe siteul său că este fondatorul Clubului de Cultura si Presă Româno-Arab.

Detalii interesante ies la iveală. În textul publicat pe site ul său, Oreste Teodorescu face numeroase afirmații contra statului Israel și care ar putea fi considerate antisemite. Deja s-au sesizat mai multe organizații evreiști din lume, printre care ADL, Liga Anti-Defăimare privind antisemitismul.

În perioada comunistă, Organizația pentru Apărarea Palestinei (OEP) condusă de Yasser Arafat, a fost un braț înarmat finanțat și susținut de URSS, dar și de România, împotriva Occidentului.

OEP a fost implicată în multe acțiuni teroriste în Occident, iar Nicolae Ceaușescu și Securitatea comunistă i-au angajat pe palestinieni pentru atentate politice în Occident, printre care, conform mărturiilor presei, împotriva Monicăi Lovinescu și lui Emil Georgescu de la Radio Europa Liberă. 

Totodată, palestinienii lui Arafat au fost folosiți și pentru asasinarea în SUA a generalului Ion Mihai Pacepa, dar au ratat ținta.

În anii 1968-1970 organizația Frontului Popular de Eliberare a Palestinei de sub conducerea dr. George Habbash s-a remarcat prin mai multe răpiri de avioane israeliene și occidentale precum și atentate pe aeroporturi. În anul 1970 OEP a încercat, cu sprijinul Siriei, să organizeze răsturnarea regimului iordanian. În urma acestei tentative, regele Hussein al Iordaniei a luat măsuri dure de reprimare a activității OEP în Iordania. În septembrie 1970 („Septembrie cel negru”) trupele Legiunii Iordaniene au pătruns în taberele de refugiați palestineni care serveau drept baze ale OEP, au ucis câteva mii dintre aceștia și au izgonit pe luptătorii OEP și conducerea lor în Liban.
În anii următori conducerea politică și paramilitară a OEP s-a consolidat pe teritoriul Libanului, de unde a organizat numeroase acțiuni peste hotare contra unor obiective și cetățeni ai Israelului.

 O parte din acestea au fost încredințate unui grup numit „Septembrie Negru”, controlat de mișcarea Fatah.

Așa a fost atacul asupra sportivilor israelieni în satul olimpic în timpul Olimpiadei de la München. În urma acestei acțiuni au murit 11 dintre sportivii delegației israeliene.

Frontul Popular de Eliberare a Palestinei, care se declara marxist-leninist, a fost implicat în noi atacuri contra aviației, adesea cu concursul unor organizații cu ideologie radicală similară din afara lumii arabe, ca de pildă în atacul din 1972, efectuat de un terorist din Armata Stelei Roșii japoneze împotriva pasagerilor din aeroportul Lod în Israel. Alte atacuri cu luări de ostatici pe teritoriul Israelului au fost opera Frontului Democratic pentru Eliberarea Palestinei, de asemenea cu ideologie declarata de stânga, de sub conducerea lui Nayef Hawathmeh (de pildă, atacul asupra unei școli din așezarea Maalot din nordul Israelului).

POSTAREA INTEGRALĂ A LUI ORESTE TEODORESCU:

Luni 6 noiembrie 2017, la Residence Palace, Rue de la Loi 155 1040, palestinienii din diaspora s-au regăsit împreună sub auspiciile primei Conferințe organizate de Uniunea Europeană pentru a susține și discuta aspectele politicilor israeliene prin care se construiesc, în continuare, colonii ilegale în teritoriul palestinian, în ciuda tuturor protestelor și sancțiunilor inițiate de ONU și UE. Pentru a cuprinde complexitatea și mai ales tragedia unui popor supus de jumătate de secol abuzului sionist, e necesar un foarte scurt “remember” care cuprinde istoria conflictului israeliano-palestinian din 1967 – 2017.

 • Cisiordania, incluzând Ierusalimul de Est si Fașia Gaza constituie Teritoriile Palestiniene Ocupate aflate sub control militar isralian din iunie 1967.

 • În urma Războiului de Șase Zile dintre Israel și Coaliția Arabă - Iordania, Egipt și Siria -, peste 300.000 de palestinieni au devenit refugiați și, cei mai mulți dintre ei, nu s-au mai putut întoarce până astăzi.

 • În 1967, armata israeliană a epurat etnic și a distrus multe orașe și sate din teritoriile ocupate, printre care Imwas, Beit Nuba și altele, începând să-i supună pe palestinienii rămași la un regim militar de asuprire pe întreaga durată de 50 de ani – până în zilelele noastre.

 • Doar în Ierusalimul de Est, autoritățile de la Tel Aviv au demolat integral cartierul Mughrabi, distrugând peste 200 de case și evacuând aproximativ 1000 de rezidenți palestinieni. În acest cartier vechi de peste opt secole, Israelul a construit Western Wall Plaza, cu fața spre Zidul Plângerii.

 • Prima colonie din Cisiordania a fost stabilită în septembrie 1967, cu sprijinul guvernului laburist, al Marii Britanii de la vremea aceea.

 • Toate coloniile israeliene, din teritoriile ocupate, sunt ilegale sub legea internațională, constituind o violare a celei de-a Patra Convenții de la Geneva.

 • Până în 1972 aproximativ 12.000 de israelieni locuiau în colonii ilegale în Cisiordania și Gaza.

 • Între 1974-1975, Israelul a construit Ma’ale Adumim în estul Ierusalimului. Acum este cea mai mare colonie ca suprafață.

 • În 2017 sunt aproximativ 200 de colonii aprobate de guvernul de la Tel Aviv, plus încă câteva sute de „avanposturi” neautorizate ale coloniștilor.

 • Peste 400.000 de israelieni locuiesc în coloniile ilegale din Cisiordania ocupată, la care se adaugă rezidenții coloniilor stabilite în Ierusalimul de Est – încă aproximativ 200.000.

 • Începând cu fatidicul an 1967, israelienii au votat în 14 alegeri naționale, iar spre deosebire de coloniști, palestinienii nu au avut dreptul să voteze la niciuna dintre acestea.

 • Potrivit ONU, au avut loc 2.598 de acte violențe ale coloniștilor israelieni împotriva palestinienilor, numai în ultimii zece ani.

 • Ca o consecință a ocupației militare și mai ales a extinderii coloniilor ilegale, până la mijlocul anilor 1980, cultivarea pământului de către palestinieni a scăzut cu 40%.

 • În 1991, Israelul a început să solicite palestinienilor din teritoriile ocupate, care doreau să intre în Ierusalim, obținerea unui permis individual.

 • Astăzi, peste 1000 de obstacole fizice, inclusiv puncte de control și ziduri, restricționează libertatea de mișcare a palestinienilor în Cisiordania.

 • În 2003, Israelul a început construirea Zidului de Separație în Cisiordania și Ierusalimul de Est. 85% din lungimea totală a zidului se află în interiorul teritoriilor ocupate.

 • Un an mai târziu, în 2004, Curtea Internațională de Justiție de la Haga a emis o hotărâre judecătorească neexecutorie, care declara construcția Zidului „o încălcare a legilor internaționale”.

 • Astăzi, peste 100.000 de coloniști ilegali trăiesc în afara Zidului de Separație; mai ales în Ariel, unul dintre principalele orașe-colonii din mijlocul zonei de nord a Cisiordaniei.

 • În Fâșia Gaza locuiesc 1,8 milioane de palestinieni, 70% dintre aceștia fiind refugiați înregistrati de Națiunile Unite, expulzați de către guvernul israelian din casele lor, începând cu 1948.

 • În Gaza este menținută permanent armata israeliană care apară peste 10.000 de coloniști.

 • Prin Rezoluția 1860 a Consiliului de Securitate ONU din 2009 și întărită în noiembrie 2014 de către Biroul Procurorului Curții Penale Internaționale de la Haga, Gaza, Cisiordania și Ierusalimul de Est sunt recunoscute ca o singură entitate teritorială apartinand Autorității Palestiniene.

 • În 1967, Israelul a extins granițele municipale ale Ierusalimului pentru a include noi teritorii ocupate; acest act de anexare nu a fost recunoscut niciodată de către comunitatea internațională. O treime a teritoriului anexat a fost expropriată; până în 2001 au fost construite aproximativ 47.000 de ansambluri de locuinte în noile colonii israeliene, ilegale. Marea majoritate a palestinienilor din Ierusalim sunt rezidenți permanenți, nu cetățeni, iar în 2014, Israelul a revocat statutul de rezidență a 107 palestinieni.

Israelul foloseste un sistem juridic dual în teritoriile ocupate: tribunale civile pentru cei peste 600.000 de coloniști îi tribunale militare pentru cei 4,5 milioane de palestinieni. 99,74% dintre cei din urmă sfârșesc prin a fi condamnați. Printr-o hotărâre care încalcă drepturile fundamentale ale omului, armata israeliană are dreptul să trimită în detenție palestinieni fără a fi acuzați sau judecați, pe perioade de 6 luni, care pot fi reînnoite. Până în momentul de față, aceasta este situația a 915 astfel de prizonieri, din totalul celor 8.000 de palestinieni închiși.

  • Din 1967 încoace, autoritățile israeliene au demolat sute de case palestiniene drept acte de pedeapsă colectivă. Până în 2016, au fost demolate 625 de structuri palestiniene.

  • În timpul celei de-a Doua Intifade (1987-1993), forțele armate israeliene au ucis peste 1000 de palestinieni în Cisiordania. La fiecare patru dintre ei, al cincilea era un copil. 1.097 de copii palestinieni au fost uciși doar în Fasia Gaza.

  • În 2014, ocupanții israelieni au ucis 56 de palestinieni, în 2015, 137, iar în 2016 aproximativ 30, rănind doar în Cisiordania, conform raporturilor ONU, 19.950 de palestinieni.

  • Începând cu 1990, acordurile de la Oslo, au pus bazele Autorității Palestiniene (AP), care guvernează anumite aspecte ale vieții palestinienilor din teritoriile ocupate, astfel Cisiordania și Gaza au fost împărțite în Zonele A, B și C. Teritoriile zonelor A și B nu sunt adiacente, ci consistă în 227 de zone separate, aflate sub diverse grade de control ale AP. 60% din Cisiordania este sub control militar și civil israelian total. Dar armata Israelului efectuează raiduri și în restul Cisiordaniei, controlat de AP, atunci când dorește, sfidând atât rezoluțiile ONU cât și pe cele ale UE.

  • Potrivit Human Rights Watch: „Palestinienii se confruntă cu o discriminare sistematică bazată exclusiv pe rasă, etnicitate și origine națională. ”În 2012, Comitetul ONU pentru Eradicarea Discriminării Rasiale a declarat că politicile Israelului violează interdicția „apartheidului și a segregării rasiale”.                                                                                              Acestea sunt punctele de referinta în jurul cărora s-a desfasurat “Prima Conferință Europeană despre Coloniile Israeliene” care a avut loc pe 6 noimebrie 2017, cele 5 paliere de discuții fiind moderate de Pierre Galand din Belgia.

În primul calup, moderat de Dr. Abdelhamid Siyam din SUA, intitulat: Descrierea situației curente a politiciilor israeliene care încurajează construirea de colonii ilegale au vorbit: Dr. Jaad Issac din Palestina și avocatul Karem Nashwan care a prezentat un raport al Centrului Ajutor Legal și a Drepturilor Omului din Ierusalim.

A urmat a doilea panel numit Societatea Civilă și experiențele privind acțiunile împotriva coloniilor ilegale din Teritoriul Palestinian Ocupat, moderat de Ben Jamal din Marea Britanie, unde a susținut teme actuale: Adie Nistelrooy din Scoția, Gamini Lasantha din Sri Lanka, Veronique Coteur din Franta, Marina Nicolaou din Cipru, Olimpia Olari din România, Teodor Patrov din Bosnia și Nektarios Bougdanidis din Grecia.

Al treilea set de discuții, moderat de Annette Groth din Germania a fost dedicat “Experienței parlamentare în acțiuni legislative împotriva politicilor coloniale israeliene în teritoriile ocupate”. Au luat cuvantul: Keith Tailor, din Marea Britanie, membru al Parlamentului European, delegat pentru Relațiile cu Palestina; Youssif Handichi din Parlamentul belgian, Hakan Svenneling, membru al Parlamentului suedez și Angela Valina, europarlamenatar.

Foarte interesantă a fost și a patra parte a conferinței, sustinută de activiștii cauzei palestiniene din Franța, care au descris diferitele lor experiențe cu anumite banci, care de multe ori, la presiunile Israelului au încercat să cenzureze fiananciar multe dintre acțiunile îndreptate împotriva colonizării ilegale din Cisiordania și Fâșiei Gaza. Moderatorul, Martin Breidert din Germania a dat cuvântul lui Julie Steendam din Belgia, Hamdan Al Damiri și Jacques Frochen din Franța și George Rashmani din Germania.

Ultima parte a Conferinței a fost dedicată “Aspectelor legale și obligațiilor Uniunii Europene în raport cu încalcărea flagrantă și continuă a rezoluțiilor de către Israel”. Jan Fermont, Pierre Stambul și Mohammed Ellouze, moderați de Fadi Ben Addi din Belgia au prezentat câteva seturi de acțiuni de legislative menite să aducă Israelul în poziția de a recunoaște și respecta drepturile fundamentale ale palestinienilor din teritoriile ocupate.

Concluziile sesiunilor Primei Conferințe care a avut loc la Bruxelles:

 1. Prezentarea și susținerea situației din teritoriile ocupate în fața unei sesiuni extraordinare a Parlamentului European.

 2. Înființarea unui Comitet al Comisiei Europene împotriva coloniilor.

 3. Stabilirea următoarei Conferințe care va avea loc anul viitor la Geneva.

În încheierea acestei comprimate prezentări, trebuia să menționez că Israelul este foarte sensibil cu privire la subiectul coloniilor ilegale din teritoriile palestiniene ocupate. Cabinetul Netanyahu a anunțat încă de anul trecut că Israelul va reduce substanțial relațiile cu țările care au condamnat politicile privind expansiunea evreiască în Cisiordania și Gaza. Astfel, Emmanuel Nashon, purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, a declarat că Israelul limitează “contactele sale de lucru cu 10 ambasade relevante de aici, precum și călătoriile oficialilor israelieni în acele țări… până când se va decide altceva”.

Țările care au condamnat colonizarea forțată și ilegală din Palestina sunt: Ucraina, Marea Britanie, Franța, Rusia, China, Japonia, Angola, Egipt, Uruguay și Spania.
Guvernul lui Netanyahu a convocat ambasadorii care au votat în favoarea rezoluției și pe ambasadorul american în Israel, Dan Shapiro, pentru a discuta chestiunea. “Sperăm ca după rezoluția Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a construirii de colonii vom putea să aducem Israelul în fața Curții Penale Internaționale îi să lansăm acolo proceduri penale”, a declarat Rami Saleh, director al Jerusalem Legal Aid and Human Rights Center.

Sursa: flux24.ro

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Vacanța de iarnă, mai scumpă în țară decât în străinătate! Cât costă să-ți petreci Crăciunul în Amsterdam, comparativ cu Poiana Brașov
De Andreea Bajdechi 20 noiembrie 2017

Cum sărbătorile de iarnă înseamnă pentru mulți dintre români perioada potrivită pentru a pune la cale o vacanță bine-meritată, agențiile de turism au început să se întreacă în oferte. Oamenii din turism spun că multe dintre destinațiile de pe meleagurile noastre sunt mai piperate decât cele de peste hotare. Așa se face că pentru un sejur pe Valea Prahovei ajungeți să scoateți din buzunar chiar și câteva mii de euro, în timp ce în unele destinații din Europa vacanța poate costa la jumătate.

CONSTANȚA. Incendiul din Km 5, pus intenționat de un militar de 22 de ani! Cascheta sa, descoperită la fața locului
De Neptun TV 20 noiembrie 2017

Incendiul care a mistuit, la sfârșitul săptămânii, trecute un apartament situat în zona Km 5 a fost pus intenționat de un militar, declarat dezertor.

Prima unitate de cercetare a cutremurelor de suprafață din România, a fost deschisă! La ce valoare se ridică investiția
De Neptun TV 20 noiembrie 2017

Stația seismică din Galați va oferi detalii despre structura solului și va contribui la întocmirea hărților de risc.

Aviz favorabil pentru achiziția primului sistem Patriot în ROMÂNIA - când va deveni operațional!
De Neptun TV 20 noiembrie 2017

Comisia de Apărare din Senat a adoptat, astăzi, în unanimitate raportul privind legea ce vizează achiziția rachetelor Patriot.

Vis îndeplinit pentru un constănțean de 27 de ani - a devenit campion mondial la culturism!
De Neptun TV 19 noiembrie 2017

Paul Cătrună a devenit la 27 de ani camion mondial la Culturism în cadrul concursului Musclemania Open Lightweight, ce s-a desfășurat la Las Vegas, SUA.

Alimentele s-au scumpit nejustificat. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a sesizat Consiliul Concurenței
De Robert Nenciu 18 noiembrie 2017

Prețurile la unele produse de bază au crescut simțitor la raft în ultima perioada, și asta chiar dacă la producători prețul a scăzut. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că scupirile la raft sunt reale și nejustificate, motiv pentru care a sesizat Consiliul Concurenței pentru o analiză. În tot acest timp cei care suferă de pe urma acestor scumpiri sunt românii care sunt obligați să scoată mai mulți bani din buzunar atunci când merg la cumpărături.

Organizația Mensa a testat constănțenii - ce vor putea să facă cei mai inteligenți tineri
De Cristina Puşcaşu 18 noiembrie 2017

Mensa România a pornit în căutarea celor mai inteligenți constănțeni. Astăzi, la Universitatea Ovidius, 38 de candidați s-au arătat interesați să își afle coeficientul de inteligență. În cazul în care vor depăși pragul de 132, ei vor putea deveni membri activi ai organizației elitiste. Potrivit statisticilor, doar două procente din populația globului au un coeficient de inteligență peste această valoare.

ATENȚIE șoferi! Vreme rea în toată țara - recomandările poliției române!
De Neptun TV 18 noiembrie 2017

Polițiștii recomandă evitarea acționarea bruște a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul poate derapa.

Fostul principe Nicolae: 'Nu am semnat niciodată retragerea titlului'
De Neptun TV 18 noiembrie 2017

Declarația mea din august 2015, referitoare la acceptul retragerii titlului, nu a fost scrisă de mine.

Legea vaccinării, contestată de parlamentari. Controverse acerbe între părinți
De Neptun TV 17 noiembrie 2017

Amenzi colosale, decăderea din drepturile părintești sau chiar închisoarea. Sunt măsurile care ar putea fi luate împotriva părinților care refuză să își imunizeze copiii. Vorbim depre prevederile legii vaccinării care a trecut rapid de Senat și a ajuns în Camera Deputaților, for decizional unde nu a fost încă adoptată. Deputatul de Constanța Cristina Dumitrache, alături de alți parlamentari contestă vehement obligativitatea vaccinării. Împreună trag un semnal de alarmă după ce au depus mai multe amendamente legii.

CONSTANȚA. Număr alarmant de nașteri premature!
De Andreea Bajdechi 17 noiembrie 2017

Constanța se află în top 10 al orașelor din România cu cele mai multe nașteri premature. Este un bilanț trist, dar este realitatea de care au parte medicii de la Spitalul Clinic Județean Constanța. Cum numărul copiilor născuți înainte de termen este extrem de mare, secția de Neonatologie duce lipsă de dotări și echipamente de specialitate. Medicii speră însă ca această problemă să fie rezolvată până la sfârșitul anului viitor cu sprijinul unor fundații care i-au ajutat și cu alte ocazii.

ATENȚIE la capcanele de la rafturi! Protecția Consumatorului avertizează asupra tentativelor de fraudă!
De Neptun TV 17 noiembrie 2017

Obișnuiți să se bucure de reducerile de Black Friday, mulți români au pus bani deoparte ca să își cumpere tot ce își doresc. Cuprinși de febra cumpărăturilor, aceștia nu s-au gândit și la capcanele întinse de escrocii infiltrați în sistem.

Sorin Strutinsky arestat în baza unor stenograme falsificate
De Neptun TV 17 noiembrie 2017

Interceptările din dosarul pe care DNA i l-a făcut omului de afaceri Sorin Strutinsky au fost modificate grosolan: “deci sunt” a devenit “cinci sute de mii”, “până mai facem și socoteli” s-a transformat în “până mai facem și un hotel”, “ce lucrezi?” a fost transcris “la cine te-ai dus?”, “s-ar putea să nu poată” a ajuns “s-ar putea să-ți pară rău”, iar “Da, am” a fost modificat în “Da, am luat”.

Zeci de câini periculoși, pentru lupte ilegale, descoperiți în curtea unui interlop! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 noiembrie 2017

Totodată, bărbatul a fost și sancționat cu amendă, în valoare de 1.000 lei, pentru contravenția de creștere și deținere de câini din categoria celor supuși înregistrării, de proprietari care au suferit condamnări contra persoanei, în conformitate cu prevederile legii OUG 55/2002 privind regimul de detinere al câinilor periculosi sau agresivi.

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE la Constanța! Persoane ÎNȘELATE în urma unor lucrări de reparații la acoperișuri - 9 bărbați REȚINUȚI!
De Neptun TV 17 noiembrie 2017

Au fost vizate 12 persoane fizice și două persoane juridice, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, precum și de comiterea unor fapte de înșelăciune, șantaj și evaziune fiscală.

BLACK FRIDAY 2017. S-a dat startul reducerilor - ce recomandări au specialiștii!
De Neptun TV 16 noiembrie 2017

Pentru evitarea fraudelor și a virușilor informatici, compania Bitdefender a emis un set de recomandări destinate cumpărătorilor de Black Friday. Bitdefender arată că principalul vector folosit de răufăcătorii care operează în perioada de Black Friday este „țintirea potențialilor clienți cu e-mail-uri care promit chilipiruri”.

Ziua Națională anti-tutun, marcată la Constanța!
De Andreea Bajdechi 16 noiembrie 2017

Tutunul dăunează grav sănătății tale, dar și celor din jur. Este mesajul pe care fumătorii îl aud cel mai des, însă prea puțini sunt cei care sunt dispuși să renunțe la acest viciu. Tocmai de aceea, Agenția Națională Antidrog a desfășurat astăzi la Constanța o campanie menită să marcheze Ziua Națională anti-tutun.

INCENDIUL DE LA CITY MALL. Sute de persoane aflate în cinematograf, evacuate: 'Mult fum.. Era din ce în ce mai greu să respiri'
De Ana-Maria Stancu 16 noiembrie 2017

Momente de panică într-un centru comercial din Constanța. Un incendiu a izbucnit într-un magazin de îmbrăcăminte, iar fumul degajat i-a alertat pe paznici. Mall-ul era închis și doar câțiva angajați se mai aflau în interior. Aproximativ 200 de persoane se aflau însă la cinematograful situat la etajul întâi. Din fericire cu toții au fost exacuați la timp și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

CONSTANȚA. Jandarmul de 41 de ani a murit strivit în mașină după ce șoferul TIR-ului a încercat să întoarcă pe loc!
De Antonia Maer 16 noiembrie 2017

Mașina jandarmului a fost efectiv strivită iar câteva bucăți, printre care și volanul, proiectate la zeci de metri distanță.

ATENȚIE ȘOFERI! Conducătorii auto care consumă alcool, după producerea unui accident cu victime, pedepsiți cu închisoare
De Neptun TV 16 noiembrie 2017

Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru modificarea și completarea mai multor legi din Codul Penal.