marţi, 16 octombrie 2018

Oreste Teodorescu face afirmații contra statului Israel

Oreste Teodorescu face afirmații contra statului Israel

Oreste Teodorescu, invitat permanent la Realitatea TV, a fost unul din oaspeții speciali la o reuniune la Bruxelles intitulată “Prima Conferinta Europeana despre Coloniile Israeliene din teritoriul palestinian”. Cu acest prilej, cel cunoscut ca Oreste, a mărturisit pe siteul său că este fondatorul Clubului de Cultura si Presă Româno-Arab.

Detalii interesante ies la iveală. În textul publicat pe site ul său, Oreste Teodorescu face numeroase afirmații contra statului Israel și care ar putea fi considerate antisemite. Deja s-au sesizat mai multe organizații evreiști din lume, printre care ADL, Liga Anti-Defăimare privind antisemitismul.

În perioada comunistă, Organizația pentru Apărarea Palestinei (OEP) condusă de Yasser Arafat, a fost un braț înarmat finanțat și susținut de URSS, dar și de România, împotriva Occidentului.

OEP a fost implicată în multe acțiuni teroriste în Occident, iar Nicolae Ceaușescu și Securitatea comunistă i-au angajat pe palestinieni pentru atentate politice în Occident, printre care, conform mărturiilor presei, împotriva Monicăi Lovinescu și lui Emil Georgescu de la Radio Europa Liberă. 

Totodată, palestinienii lui Arafat au fost folosiți și pentru asasinarea în SUA a generalului Ion Mihai Pacepa, dar au ratat ținta.

În anii 1968-1970 organizația Frontului Popular de Eliberare a Palestinei de sub conducerea dr. George Habbash s-a remarcat prin mai multe răpiri de avioane israeliene și occidentale precum și atentate pe aeroporturi. În anul 1970 OEP a încercat, cu sprijinul Siriei, să organizeze răsturnarea regimului iordanian. În urma acestei tentative, regele Hussein al Iordaniei a luat măsuri dure de reprimare a activității OEP în Iordania. În septembrie 1970 („Septembrie cel negru”) trupele Legiunii Iordaniene au pătruns în taberele de refugiați palestineni care serveau drept baze ale OEP, au ucis câteva mii dintre aceștia și au izgonit pe luptătorii OEP și conducerea lor în Liban.
În anii următori conducerea politică și paramilitară a OEP s-a consolidat pe teritoriul Libanului, de unde a organizat numeroase acțiuni peste hotare contra unor obiective și cetățeni ai Israelului.

 O parte din acestea au fost încredințate unui grup numit „Septembrie Negru”, controlat de mișcarea Fatah.

Așa a fost atacul asupra sportivilor israelieni în satul olimpic în timpul Olimpiadei de la München. În urma acestei acțiuni au murit 11 dintre sportivii delegației israeliene.

Frontul Popular de Eliberare a Palestinei, care se declara marxist-leninist, a fost implicat în noi atacuri contra aviației, adesea cu concursul unor organizații cu ideologie radicală similară din afara lumii arabe, ca de pildă în atacul din 1972, efectuat de un terorist din Armata Stelei Roșii japoneze împotriva pasagerilor din aeroportul Lod în Israel. Alte atacuri cu luări de ostatici pe teritoriul Israelului au fost opera Frontului Democratic pentru Eliberarea Palestinei, de asemenea cu ideologie declarata de stânga, de sub conducerea lui Nayef Hawathmeh (de pildă, atacul asupra unei școli din așezarea Maalot din nordul Israelului).

POSTAREA INTEGRALĂ A LUI ORESTE TEODORESCU:

Luni 6 noiembrie 2017, la Residence Palace, Rue de la Loi 155 1040, palestinienii din diaspora s-au regăsit împreună sub auspiciile primei Conferințe organizate de Uniunea Europeană pentru a susține și discuta aspectele politicilor israeliene prin care se construiesc, în continuare, colonii ilegale în teritoriul palestinian, în ciuda tuturor protestelor și sancțiunilor inițiate de ONU și UE. Pentru a cuprinde complexitatea și mai ales tragedia unui popor supus de jumătate de secol abuzului sionist, e necesar un foarte scurt “remember” care cuprinde istoria conflictului israeliano-palestinian din 1967 – 2017.

 • Cisiordania, incluzând Ierusalimul de Est si Fașia Gaza constituie Teritoriile Palestiniene Ocupate aflate sub control militar isralian din iunie 1967.

 • În urma Războiului de Șase Zile dintre Israel și Coaliția Arabă - Iordania, Egipt și Siria -, peste 300.000 de palestinieni au devenit refugiați și, cei mai mulți dintre ei, nu s-au mai putut întoarce până astăzi.

 • În 1967, armata israeliană a epurat etnic și a distrus multe orașe și sate din teritoriile ocupate, printre care Imwas, Beit Nuba și altele, începând să-i supună pe palestinienii rămași la un regim militar de asuprire pe întreaga durată de 50 de ani – până în zilelele noastre.

 • Doar în Ierusalimul de Est, autoritățile de la Tel Aviv au demolat integral cartierul Mughrabi, distrugând peste 200 de case și evacuând aproximativ 1000 de rezidenți palestinieni. În acest cartier vechi de peste opt secole, Israelul a construit Western Wall Plaza, cu fața spre Zidul Plângerii.

 • Prima colonie din Cisiordania a fost stabilită în septembrie 1967, cu sprijinul guvernului laburist, al Marii Britanii de la vremea aceea.

 • Toate coloniile israeliene, din teritoriile ocupate, sunt ilegale sub legea internațională, constituind o violare a celei de-a Patra Convenții de la Geneva.

 • Până în 1972 aproximativ 12.000 de israelieni locuiau în colonii ilegale în Cisiordania și Gaza.

 • Între 1974-1975, Israelul a construit Ma’ale Adumim în estul Ierusalimului. Acum este cea mai mare colonie ca suprafață.

 • În 2017 sunt aproximativ 200 de colonii aprobate de guvernul de la Tel Aviv, plus încă câteva sute de „avanposturi” neautorizate ale coloniștilor.

 • Peste 400.000 de israelieni locuiesc în coloniile ilegale din Cisiordania ocupată, la care se adaugă rezidenții coloniilor stabilite în Ierusalimul de Est – încă aproximativ 200.000.

 • Începând cu fatidicul an 1967, israelienii au votat în 14 alegeri naționale, iar spre deosebire de coloniști, palestinienii nu au avut dreptul să voteze la niciuna dintre acestea.

 • Potrivit ONU, au avut loc 2.598 de acte violențe ale coloniștilor israelieni împotriva palestinienilor, numai în ultimii zece ani.

 • Ca o consecință a ocupației militare și mai ales a extinderii coloniilor ilegale, până la mijlocul anilor 1980, cultivarea pământului de către palestinieni a scăzut cu 40%.

 • În 1991, Israelul a început să solicite palestinienilor din teritoriile ocupate, care doreau să intre în Ierusalim, obținerea unui permis individual.

 • Astăzi, peste 1000 de obstacole fizice, inclusiv puncte de control și ziduri, restricționează libertatea de mișcare a palestinienilor în Cisiordania.

 • În 2003, Israelul a început construirea Zidului de Separație în Cisiordania și Ierusalimul de Est. 85% din lungimea totală a zidului se află în interiorul teritoriilor ocupate.

 • Un an mai târziu, în 2004, Curtea Internațională de Justiție de la Haga a emis o hotărâre judecătorească neexecutorie, care declara construcția Zidului „o încălcare a legilor internaționale”.

 • Astăzi, peste 100.000 de coloniști ilegali trăiesc în afara Zidului de Separație; mai ales în Ariel, unul dintre principalele orașe-colonii din mijlocul zonei de nord a Cisiordaniei.

 • În Fâșia Gaza locuiesc 1,8 milioane de palestinieni, 70% dintre aceștia fiind refugiați înregistrati de Națiunile Unite, expulzați de către guvernul israelian din casele lor, începând cu 1948.

 • În Gaza este menținută permanent armata israeliană care apară peste 10.000 de coloniști.

 • Prin Rezoluția 1860 a Consiliului de Securitate ONU din 2009 și întărită în noiembrie 2014 de către Biroul Procurorului Curții Penale Internaționale de la Haga, Gaza, Cisiordania și Ierusalimul de Est sunt recunoscute ca o singură entitate teritorială apartinand Autorității Palestiniene.

 • În 1967, Israelul a extins granițele municipale ale Ierusalimului pentru a include noi teritorii ocupate; acest act de anexare nu a fost recunoscut niciodată de către comunitatea internațională. O treime a teritoriului anexat a fost expropriată; până în 2001 au fost construite aproximativ 47.000 de ansambluri de locuinte în noile colonii israeliene, ilegale. Marea majoritate a palestinienilor din Ierusalim sunt rezidenți permanenți, nu cetățeni, iar în 2014, Israelul a revocat statutul de rezidență a 107 palestinieni.

Israelul foloseste un sistem juridic dual în teritoriile ocupate: tribunale civile pentru cei peste 600.000 de coloniști îi tribunale militare pentru cei 4,5 milioane de palestinieni. 99,74% dintre cei din urmă sfârșesc prin a fi condamnați. Printr-o hotărâre care încalcă drepturile fundamentale ale omului, armata israeliană are dreptul să trimită în detenție palestinieni fără a fi acuzați sau judecați, pe perioade de 6 luni, care pot fi reînnoite. Până în momentul de față, aceasta este situația a 915 astfel de prizonieri, din totalul celor 8.000 de palestinieni închiși.

  • Din 1967 încoace, autoritățile israeliene au demolat sute de case palestiniene drept acte de pedeapsă colectivă. Până în 2016, au fost demolate 625 de structuri palestiniene.

  • În timpul celei de-a Doua Intifade (1987-1993), forțele armate israeliene au ucis peste 1000 de palestinieni în Cisiordania. La fiecare patru dintre ei, al cincilea era un copil. 1.097 de copii palestinieni au fost uciși doar în Fasia Gaza.

  • În 2014, ocupanții israelieni au ucis 56 de palestinieni, în 2015, 137, iar în 2016 aproximativ 30, rănind doar în Cisiordania, conform raporturilor ONU, 19.950 de palestinieni.

  • Începând cu 1990, acordurile de la Oslo, au pus bazele Autorității Palestiniene (AP), care guvernează anumite aspecte ale vieții palestinienilor din teritoriile ocupate, astfel Cisiordania și Gaza au fost împărțite în Zonele A, B și C. Teritoriile zonelor A și B nu sunt adiacente, ci consistă în 227 de zone separate, aflate sub diverse grade de control ale AP. 60% din Cisiordania este sub control militar și civil israelian total. Dar armata Israelului efectuează raiduri și în restul Cisiordaniei, controlat de AP, atunci când dorește, sfidând atât rezoluțiile ONU cât și pe cele ale UE.

  • Potrivit Human Rights Watch: „Palestinienii se confruntă cu o discriminare sistematică bazată exclusiv pe rasă, etnicitate și origine națională. ”În 2012, Comitetul ONU pentru Eradicarea Discriminării Rasiale a declarat că politicile Israelului violează interdicția „apartheidului și a segregării rasiale”.                                                                                              Acestea sunt punctele de referinta în jurul cărora s-a desfasurat “Prima Conferință Europeană despre Coloniile Israeliene” care a avut loc pe 6 noimebrie 2017, cele 5 paliere de discuții fiind moderate de Pierre Galand din Belgia.

În primul calup, moderat de Dr. Abdelhamid Siyam din SUA, intitulat: Descrierea situației curente a politiciilor israeliene care încurajează construirea de colonii ilegale au vorbit: Dr. Jaad Issac din Palestina și avocatul Karem Nashwan care a prezentat un raport al Centrului Ajutor Legal și a Drepturilor Omului din Ierusalim.

A urmat a doilea panel numit Societatea Civilă și experiențele privind acțiunile împotriva coloniilor ilegale din Teritoriul Palestinian Ocupat, moderat de Ben Jamal din Marea Britanie, unde a susținut teme actuale: Adie Nistelrooy din Scoția, Gamini Lasantha din Sri Lanka, Veronique Coteur din Franta, Marina Nicolaou din Cipru, Olimpia Olari din România, Teodor Patrov din Bosnia și Nektarios Bougdanidis din Grecia.

Al treilea set de discuții, moderat de Annette Groth din Germania a fost dedicat “Experienței parlamentare în acțiuni legislative împotriva politicilor coloniale israeliene în teritoriile ocupate”. Au luat cuvantul: Keith Tailor, din Marea Britanie, membru al Parlamentului European, delegat pentru Relațiile cu Palestina; Youssif Handichi din Parlamentul belgian, Hakan Svenneling, membru al Parlamentului suedez și Angela Valina, europarlamenatar.

Foarte interesantă a fost și a patra parte a conferinței, sustinută de activiștii cauzei palestiniene din Franța, care au descris diferitele lor experiențe cu anumite banci, care de multe ori, la presiunile Israelului au încercat să cenzureze fiananciar multe dintre acțiunile îndreptate împotriva colonizării ilegale din Cisiordania și Fâșiei Gaza. Moderatorul, Martin Breidert din Germania a dat cuvântul lui Julie Steendam din Belgia, Hamdan Al Damiri și Jacques Frochen din Franța și George Rashmani din Germania.

Ultima parte a Conferinței a fost dedicată “Aspectelor legale și obligațiilor Uniunii Europene în raport cu încalcărea flagrantă și continuă a rezoluțiilor de către Israel”. Jan Fermont, Pierre Stambul și Mohammed Ellouze, moderați de Fadi Ben Addi din Belgia au prezentat câteva seturi de acțiuni de legislative menite să aducă Israelul în poziția de a recunoaște și respecta drepturile fundamentale ale palestinienilor din teritoriile ocupate.

Concluziile sesiunilor Primei Conferințe care a avut loc la Bruxelles:

 1. Prezentarea și susținerea situației din teritoriile ocupate în fața unei sesiuni extraordinare a Parlamentului European.

 2. Înființarea unui Comitet al Comisiei Europene împotriva coloniilor.

 3. Stabilirea următoarei Conferințe care va avea loc anul viitor la Geneva.

În încheierea acestei comprimate prezentări, trebuia să menționez că Israelul este foarte sensibil cu privire la subiectul coloniilor ilegale din teritoriile palestiniene ocupate. Cabinetul Netanyahu a anunțat încă de anul trecut că Israelul va reduce substanțial relațiile cu țările care au condamnat politicile privind expansiunea evreiască în Cisiordania și Gaza. Astfel, Emmanuel Nashon, purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, a declarat că Israelul limitează “contactele sale de lucru cu 10 ambasade relevante de aici, precum și călătoriile oficialilor israelieni în acele țări… până când se va decide altceva”.

Țările care au condamnat colonizarea forțată și ilegală din Palestina sunt: Ucraina, Marea Britanie, Franța, Rusia, China, Japonia, Angola, Egipt, Uruguay și Spania.
Guvernul lui Netanyahu a convocat ambasadorii care au votat în favoarea rezoluției și pe ambasadorul american în Israel, Dan Shapiro, pentru a discuta chestiunea. “Sperăm ca după rezoluția Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a construirii de colonii vom putea să aducem Israelul în fața Curții Penale Internaționale îi să lansăm acolo proceduri penale”, a declarat Rami Saleh, director al Jerusalem Legal Aid and Human Rights Center.

Sursa: flux24.ro

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

ALARMANT. Debutul vârstei de consum a drogurilor e de 13 ani. Specialist: Substanțele se găsesc ușor
De Neptun TV 16 octombrie 2018

Debutul vârstei de consum a substanțelor psihoactive în rândul tinerilor este de 13 ani, anunță Agenția Națională Antidrog (ANA), precizând că în 2016, peste 300 de copii au beneficiat de tratament ca urmare a consumului de droguri. Specialiștii susțin că substanțele se găsesc prea ușor.

'Seism 2018', la a patra zi de exerciții: Peste 4.380 de morți și peste 8.000 de răniți!
De Neptun TV 16 octombrie 2018

La începutul celei de-a patra zile de desfășurare a exercițiului "Seism 2018", potrivit scenariului, se înregistrează peste 4.380 de persoane decedate, 8.040 de persoane rănite și aproximativ 50.000 persoane fără adăpost, anunță IGSU.

SFÂNTA PARASCHEVA. Peste 10.000 de pelerini participă la slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iași
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iașiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

CONSTANȚA. Mesajul unui coregraf de la Teatrul Național de Operă și Balet: 'Lucrăm în condiții inumane…sala pute a mucegai'
De Neptun TV 13 octombrie 2018

Atât coregraful, cât și managerul instituției dau vina pe ministrul Culturii pentru situația delicată în care se află, arătând că orașul este la un pas să piardă acest Teatru Național de Operă și Balet.

NU VĂ PANICAȚI! Exercițiu național de răspuns la cutremur - seism de 7,5 pe Richter!
De Neptun TV 13 octombrie 2018

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7, 5 pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

CONSTANȚA. Profesorul călugăr, care a publicat imagini din vestiarul fetelor, suspendat! Ce a transmis Arhiepiscopia Tomisului
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Profesorul de muzică, Calinic (Ciprian) Savin, în vârstă de 34 de ani, este acuzat că a publicat pe Facebook imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii, din vestiar, în care apar eleve de clasa a 7-a, cu vârste de 13 și 14 ani.

CONSTANȚA. DESCOPERIRE IMPRESIONANTĂ făcută de o echipă de arheologi - un muzeu va fi amenajat la subsolul unui bloc! GALERIE FOTO
De Neptun TV 12 octombrie 2018

După o lună de săpături migăloase, atent făcute centimetru cu centimetru, specialiștii au putut oferi câteva informații despre descoperirile făcute.

Alertă! Alimente cu Listeria, retrase de la raft
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

CONSTANȚA. Călugăr, profesor de muzică, anchetat după ce ar fi furat imagini cu elevii care se dezbrăcau înainte de ora de sport!
De Neptun TV 11 octombrie 2018

Din primele informații, călugărul ar fi postat pe contul său de Facebook imaginile cu elevii care se dezbrăcau înainte de ora de Educație fizică. Poliția a deschis o anchetă.

UPDATE. Greva transportatorilor a luat sfârșit! Ministrul Șova: 'Nu admit competiția, folosesc mașini necorespunzătoare și circulă cu mai multe persoane'
De Neptun TV 11 octombrie 2018

„Am început deja să protestăm în nouă județe: Vaslui, Iași, Botoșani, Galați, Constanța, Brașov, Călărași, Neamț și Mureș, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulația și în celelalte județe. La această oră este oprită circulația și pe ruta județeană și interjudețeană, până în ora 12.00, urmând să continuăm până la scoaterea acestui ordin”,a spus Hagiu.

Iașiul, asaltat de pelerini. Orașul devine capitala religioasă a României
De Neptun TV 11 octombrie 2018

Anul acesta, la acest scurt pelerinaj va participa și Preasfințitul Calinic Botoșăneanul. Tot joi vor ajunge la Iași și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, de la ora 18.35, care vor fi așezate la rândul lor pentru închinare.

Pesta porcină în România: aproape 1000 de focare în toată țara, 348.691 de porci eliminați!
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Prezenței virusului pestei porcine africane în țara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare.

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, declarație în Senat despre discursul premierului României la Strasbourg
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Senatorul constănțean Ștefan Mihu a susținut astăzi o declarație politică în cadrul ședinței Senatului despre discursul premierului României, Viorica Dăncilă, la Strasbourg.

RECOMANDĂRI PENTRU WEEKEND în Constanța! 'Soț de vânzare', o comedie de succes care vă va schimba percepția despre căsnicie!
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Cu sau fără acordul celor implicați, singura garanție oferită e o seară plină de umor și râsete-n cascade!

INS: Rata anuală a inflației a scăzut ușor în septembrie, la 5,03%
De Neptun TV 10 octombrie 2018

În acest an, cea mai mare rată anuală a inflației a fost înregistrată în luna mai, respectiv 5,41%, acesta fiind cel mai ridicat nivel din februarie 2013, când creșterea prețurilor de consum a fost de 5,65%.

Tulcea: Proiect de 40 de milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Proiectele pentru Spitalul TBC și Secția Psihiatrie a SJU vizează, potrivit sursei menționate, reabilitarea energetică.

Legea Pensiilor, modificată. O schimbare importantă se referă la Valoarea Punctului de Referință
De Neptun TV 9 octombrie 2018

Proiectul Legii Pensiilor, care a intrat în august în dezbatere, a suferit câteva modificări, în urma discuțiilor cu sindicatele, care s-au purtat recent în cadrul Consiliului Național Tripartit (CNT). Una dintre modificări se referă la majorarea Valorii Punctului de Referință (VPR).

CONSTANȚA. Condamnări-record în cazul traficanților prinși cu 2,3 tone de cocaină!
De Neptun TV 9 octombrie 2018

Magistrații Curții de Apel București au dat sentința definitivă în cazul traficanților care au adus în România peste 2,3 tone de droguri. Cea mai mică pedeapsă este de 18 ani și 5 luni de închisoare.

Când trecem la ORA DE IARNĂ
De Neptun TV 9 octombrie 2018

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de țări din întreaga lume.

CONSTANȚA. Un bebeluș de trei săptămâni a fost găsit mort de către părinți. Polițiștii au deschis o anchetă
De Neptun TV 9 octombrie 2018

La sosirea ambulanței, bebelușul era mort, iar cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Traficul feroviar va fi închis timp de două zile între Constanța și Mangalia - lista trenurilor anulate!
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Timp de două zile, în luna octombrie, câteva trenuri de călători vor fi anulate ca urmare a închiderii traficului feroviar pe ruta Constanța-Mangalia-retur.