duminică, 22 aprilie 2018

Oreste Teodorescu face afirmații contra statului Israel

Oreste Teodorescu face afirmații contra statului Israel

Oreste Teodorescu, invitat permanent la Realitatea TV, a fost unul din oaspeții speciali la o reuniune la Bruxelles intitulată “Prima Conferinta Europeana despre Coloniile Israeliene din teritoriul palestinian”. Cu acest prilej, cel cunoscut ca Oreste, a mărturisit pe siteul său că este fondatorul Clubului de Cultura si Presă Româno-Arab.

Detalii interesante ies la iveală. În textul publicat pe site ul său, Oreste Teodorescu face numeroase afirmații contra statului Israel și care ar putea fi considerate antisemite. Deja s-au sesizat mai multe organizații evreiști din lume, printre care ADL, Liga Anti-Defăimare privind antisemitismul.

În perioada comunistă, Organizația pentru Apărarea Palestinei (OEP) condusă de Yasser Arafat, a fost un braț înarmat finanțat și susținut de URSS, dar și de România, împotriva Occidentului.

OEP a fost implicată în multe acțiuni teroriste în Occident, iar Nicolae Ceaușescu și Securitatea comunistă i-au angajat pe palestinieni pentru atentate politice în Occident, printre care, conform mărturiilor presei, împotriva Monicăi Lovinescu și lui Emil Georgescu de la Radio Europa Liberă. 

Totodată, palestinienii lui Arafat au fost folosiți și pentru asasinarea în SUA a generalului Ion Mihai Pacepa, dar au ratat ținta.

În anii 1968-1970 organizația Frontului Popular de Eliberare a Palestinei de sub conducerea dr. George Habbash s-a remarcat prin mai multe răpiri de avioane israeliene și occidentale precum și atentate pe aeroporturi. În anul 1970 OEP a încercat, cu sprijinul Siriei, să organizeze răsturnarea regimului iordanian. În urma acestei tentative, regele Hussein al Iordaniei a luat măsuri dure de reprimare a activității OEP în Iordania. În septembrie 1970 („Septembrie cel negru”) trupele Legiunii Iordaniene au pătruns în taberele de refugiați palestineni care serveau drept baze ale OEP, au ucis câteva mii dintre aceștia și au izgonit pe luptătorii OEP și conducerea lor în Liban.
În anii următori conducerea politică și paramilitară a OEP s-a consolidat pe teritoriul Libanului, de unde a organizat numeroase acțiuni peste hotare contra unor obiective și cetățeni ai Israelului.

 O parte din acestea au fost încredințate unui grup numit „Septembrie Negru”, controlat de mișcarea Fatah.

Așa a fost atacul asupra sportivilor israelieni în satul olimpic în timpul Olimpiadei de la München. În urma acestei acțiuni au murit 11 dintre sportivii delegației israeliene.

Frontul Popular de Eliberare a Palestinei, care se declara marxist-leninist, a fost implicat în noi atacuri contra aviației, adesea cu concursul unor organizații cu ideologie radicală similară din afara lumii arabe, ca de pildă în atacul din 1972, efectuat de un terorist din Armata Stelei Roșii japoneze împotriva pasagerilor din aeroportul Lod în Israel. Alte atacuri cu luări de ostatici pe teritoriul Israelului au fost opera Frontului Democratic pentru Eliberarea Palestinei, de asemenea cu ideologie declarata de stânga, de sub conducerea lui Nayef Hawathmeh (de pildă, atacul asupra unei școli din așezarea Maalot din nordul Israelului).

POSTAREA INTEGRALĂ A LUI ORESTE TEODORESCU:

Luni 6 noiembrie 2017, la Residence Palace, Rue de la Loi 155 1040, palestinienii din diaspora s-au regăsit împreună sub auspiciile primei Conferințe organizate de Uniunea Europeană pentru a susține și discuta aspectele politicilor israeliene prin care se construiesc, în continuare, colonii ilegale în teritoriul palestinian, în ciuda tuturor protestelor și sancțiunilor inițiate de ONU și UE. Pentru a cuprinde complexitatea și mai ales tragedia unui popor supus de jumătate de secol abuzului sionist, e necesar un foarte scurt “remember” care cuprinde istoria conflictului israeliano-palestinian din 1967 – 2017.

 • Cisiordania, incluzând Ierusalimul de Est si Fașia Gaza constituie Teritoriile Palestiniene Ocupate aflate sub control militar isralian din iunie 1967.

 • În urma Războiului de Șase Zile dintre Israel și Coaliția Arabă - Iordania, Egipt și Siria -, peste 300.000 de palestinieni au devenit refugiați și, cei mai mulți dintre ei, nu s-au mai putut întoarce până astăzi.

 • În 1967, armata israeliană a epurat etnic și a distrus multe orașe și sate din teritoriile ocupate, printre care Imwas, Beit Nuba și altele, începând să-i supună pe palestinienii rămași la un regim militar de asuprire pe întreaga durată de 50 de ani – până în zilelele noastre.

 • Doar în Ierusalimul de Est, autoritățile de la Tel Aviv au demolat integral cartierul Mughrabi, distrugând peste 200 de case și evacuând aproximativ 1000 de rezidenți palestinieni. În acest cartier vechi de peste opt secole, Israelul a construit Western Wall Plaza, cu fața spre Zidul Plângerii.

 • Prima colonie din Cisiordania a fost stabilită în septembrie 1967, cu sprijinul guvernului laburist, al Marii Britanii de la vremea aceea.

 • Toate coloniile israeliene, din teritoriile ocupate, sunt ilegale sub legea internațională, constituind o violare a celei de-a Patra Convenții de la Geneva.

 • Până în 1972 aproximativ 12.000 de israelieni locuiau în colonii ilegale în Cisiordania și Gaza.

 • Între 1974-1975, Israelul a construit Ma’ale Adumim în estul Ierusalimului. Acum este cea mai mare colonie ca suprafață.

 • În 2017 sunt aproximativ 200 de colonii aprobate de guvernul de la Tel Aviv, plus încă câteva sute de „avanposturi” neautorizate ale coloniștilor.

 • Peste 400.000 de israelieni locuiesc în coloniile ilegale din Cisiordania ocupată, la care se adaugă rezidenții coloniilor stabilite în Ierusalimul de Est – încă aproximativ 200.000.

 • Începând cu fatidicul an 1967, israelienii au votat în 14 alegeri naționale, iar spre deosebire de coloniști, palestinienii nu au avut dreptul să voteze la niciuna dintre acestea.

 • Potrivit ONU, au avut loc 2.598 de acte violențe ale coloniștilor israelieni împotriva palestinienilor, numai în ultimii zece ani.

 • Ca o consecință a ocupației militare și mai ales a extinderii coloniilor ilegale, până la mijlocul anilor 1980, cultivarea pământului de către palestinieni a scăzut cu 40%.

 • În 1991, Israelul a început să solicite palestinienilor din teritoriile ocupate, care doreau să intre în Ierusalim, obținerea unui permis individual.

 • Astăzi, peste 1000 de obstacole fizice, inclusiv puncte de control și ziduri, restricționează libertatea de mișcare a palestinienilor în Cisiordania.

 • În 2003, Israelul a început construirea Zidului de Separație în Cisiordania și Ierusalimul de Est. 85% din lungimea totală a zidului se află în interiorul teritoriilor ocupate.

 • Un an mai târziu, în 2004, Curtea Internațională de Justiție de la Haga a emis o hotărâre judecătorească neexecutorie, care declara construcția Zidului „o încălcare a legilor internaționale”.

 • Astăzi, peste 100.000 de coloniști ilegali trăiesc în afara Zidului de Separație; mai ales în Ariel, unul dintre principalele orașe-colonii din mijlocul zonei de nord a Cisiordaniei.

 • În Fâșia Gaza locuiesc 1,8 milioane de palestinieni, 70% dintre aceștia fiind refugiați înregistrati de Națiunile Unite, expulzați de către guvernul israelian din casele lor, începând cu 1948.

 • În Gaza este menținută permanent armata israeliană care apară peste 10.000 de coloniști.

 • Prin Rezoluția 1860 a Consiliului de Securitate ONU din 2009 și întărită în noiembrie 2014 de către Biroul Procurorului Curții Penale Internaționale de la Haga, Gaza, Cisiordania și Ierusalimul de Est sunt recunoscute ca o singură entitate teritorială apartinand Autorității Palestiniene.

 • În 1967, Israelul a extins granițele municipale ale Ierusalimului pentru a include noi teritorii ocupate; acest act de anexare nu a fost recunoscut niciodată de către comunitatea internațională. O treime a teritoriului anexat a fost expropriată; până în 2001 au fost construite aproximativ 47.000 de ansambluri de locuinte în noile colonii israeliene, ilegale. Marea majoritate a palestinienilor din Ierusalim sunt rezidenți permanenți, nu cetățeni, iar în 2014, Israelul a revocat statutul de rezidență a 107 palestinieni.

Israelul foloseste un sistem juridic dual în teritoriile ocupate: tribunale civile pentru cei peste 600.000 de coloniști îi tribunale militare pentru cei 4,5 milioane de palestinieni. 99,74% dintre cei din urmă sfârșesc prin a fi condamnați. Printr-o hotărâre care încalcă drepturile fundamentale ale omului, armata israeliană are dreptul să trimită în detenție palestinieni fără a fi acuzați sau judecați, pe perioade de 6 luni, care pot fi reînnoite. Până în momentul de față, aceasta este situația a 915 astfel de prizonieri, din totalul celor 8.000 de palestinieni închiși.

  • Din 1967 încoace, autoritățile israeliene au demolat sute de case palestiniene drept acte de pedeapsă colectivă. Până în 2016, au fost demolate 625 de structuri palestiniene.

  • În timpul celei de-a Doua Intifade (1987-1993), forțele armate israeliene au ucis peste 1000 de palestinieni în Cisiordania. La fiecare patru dintre ei, al cincilea era un copil. 1.097 de copii palestinieni au fost uciși doar în Fasia Gaza.

  • În 2014, ocupanții israelieni au ucis 56 de palestinieni, în 2015, 137, iar în 2016 aproximativ 30, rănind doar în Cisiordania, conform raporturilor ONU, 19.950 de palestinieni.

  • Începând cu 1990, acordurile de la Oslo, au pus bazele Autorității Palestiniene (AP), care guvernează anumite aspecte ale vieții palestinienilor din teritoriile ocupate, astfel Cisiordania și Gaza au fost împărțite în Zonele A, B și C. Teritoriile zonelor A și B nu sunt adiacente, ci consistă în 227 de zone separate, aflate sub diverse grade de control ale AP. 60% din Cisiordania este sub control militar și civil israelian total. Dar armata Israelului efectuează raiduri și în restul Cisiordaniei, controlat de AP, atunci când dorește, sfidând atât rezoluțiile ONU cât și pe cele ale UE.

  • Potrivit Human Rights Watch: „Palestinienii se confruntă cu o discriminare sistematică bazată exclusiv pe rasă, etnicitate și origine națională. ”În 2012, Comitetul ONU pentru Eradicarea Discriminării Rasiale a declarat că politicile Israelului violează interdicția „apartheidului și a segregării rasiale”.                                                                                              Acestea sunt punctele de referinta în jurul cărora s-a desfasurat “Prima Conferință Europeană despre Coloniile Israeliene” care a avut loc pe 6 noimebrie 2017, cele 5 paliere de discuții fiind moderate de Pierre Galand din Belgia.

În primul calup, moderat de Dr. Abdelhamid Siyam din SUA, intitulat: Descrierea situației curente a politiciilor israeliene care încurajează construirea de colonii ilegale au vorbit: Dr. Jaad Issac din Palestina și avocatul Karem Nashwan care a prezentat un raport al Centrului Ajutor Legal și a Drepturilor Omului din Ierusalim.

A urmat a doilea panel numit Societatea Civilă și experiențele privind acțiunile împotriva coloniilor ilegale din Teritoriul Palestinian Ocupat, moderat de Ben Jamal din Marea Britanie, unde a susținut teme actuale: Adie Nistelrooy din Scoția, Gamini Lasantha din Sri Lanka, Veronique Coteur din Franta, Marina Nicolaou din Cipru, Olimpia Olari din România, Teodor Patrov din Bosnia și Nektarios Bougdanidis din Grecia.

Al treilea set de discuții, moderat de Annette Groth din Germania a fost dedicat “Experienței parlamentare în acțiuni legislative împotriva politicilor coloniale israeliene în teritoriile ocupate”. Au luat cuvantul: Keith Tailor, din Marea Britanie, membru al Parlamentului European, delegat pentru Relațiile cu Palestina; Youssif Handichi din Parlamentul belgian, Hakan Svenneling, membru al Parlamentului suedez și Angela Valina, europarlamenatar.

Foarte interesantă a fost și a patra parte a conferinței, sustinută de activiștii cauzei palestiniene din Franța, care au descris diferitele lor experiențe cu anumite banci, care de multe ori, la presiunile Israelului au încercat să cenzureze fiananciar multe dintre acțiunile îndreptate împotriva colonizării ilegale din Cisiordania și Fâșiei Gaza. Moderatorul, Martin Breidert din Germania a dat cuvântul lui Julie Steendam din Belgia, Hamdan Al Damiri și Jacques Frochen din Franța și George Rashmani din Germania.

Ultima parte a Conferinței a fost dedicată “Aspectelor legale și obligațiilor Uniunii Europene în raport cu încalcărea flagrantă și continuă a rezoluțiilor de către Israel”. Jan Fermont, Pierre Stambul și Mohammed Ellouze, moderați de Fadi Ben Addi din Belgia au prezentat câteva seturi de acțiuni de legislative menite să aducă Israelul în poziția de a recunoaște și respecta drepturile fundamentale ale palestinienilor din teritoriile ocupate.

Concluziile sesiunilor Primei Conferințe care a avut loc la Bruxelles:

 1. Prezentarea și susținerea situației din teritoriile ocupate în fața unei sesiuni extraordinare a Parlamentului European.

 2. Înființarea unui Comitet al Comisiei Europene împotriva coloniilor.

 3. Stabilirea următoarei Conferințe care va avea loc anul viitor la Geneva.

În încheierea acestei comprimate prezentări, trebuia să menționez că Israelul este foarte sensibil cu privire la subiectul coloniilor ilegale din teritoriile palestiniene ocupate. Cabinetul Netanyahu a anunțat încă de anul trecut că Israelul va reduce substanțial relațiile cu țările care au condamnat politicile privind expansiunea evreiască în Cisiordania și Gaza. Astfel, Emmanuel Nashon, purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, a declarat că Israelul limitează “contactele sale de lucru cu 10 ambasade relevante de aici, precum și călătoriile oficialilor israelieni în acele țări… până când se va decide altceva”.

Țările care au condamnat colonizarea forțată și ilegală din Palestina sunt: Ucraina, Marea Britanie, Franța, Rusia, China, Japonia, Angola, Egipt, Uruguay și Spania.
Guvernul lui Netanyahu a convocat ambasadorii care au votat în favoarea rezoluției și pe ambasadorul american în Israel, Dan Shapiro, pentru a discuta chestiunea. “Sperăm ca după rezoluția Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a construirii de colonii vom putea să aducem Israelul în fața Curții Penale Internaționale îi să lansăm acolo proceduri penale”, a declarat Rami Saleh, director al Jerusalem Legal Aid and Human Rights Center.

Sursa: flux24.ro

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Povestea bărbatului din Prahova care și-a săpat, cu târnăcopul, o locuință cu 7 'camere' într-o stâncă
De Mediafax 22 aprilie 2018

Edilul spune că această chilie ar putea deveni punct turistic, mai ales că în zonă este și un alt astfel de adăpost făcut de călugări, în secolul al XVI-lea.

Semnal de alarmă: Lipsa heliporturilor sau aeroporturilor face dificilă misiunea salvatorilor. Apelul lui Arafat
De Neptun TV 21 aprilie 2018

Problema cea mai acută rămâne în sudul și sud-estul țării, unde, din cauza lipsei heliporturilor sau aeroporturilor, elicopterele SMURD nu pot ateriza pe timp de noapte.

CONSTANȚA. Acord româno-francez pentru contractul de construcție de corvete!
De Mediafax 20 aprilie 2018

Reprezentanții Șantierului Naval Constanța și cei ai grupului industrial francez, Naval Group, au semnat, vineri, un acord de colaborare, în dorința de a obține contractul privind construcția a patru corvete multirol, de ultimă generație, pentru Forțele Navale Române.

Curățenie pe plajele din Constanța: zeci de tineri voluntari au strâns tone de gunoaie!
De Andreea Bajdechi 19 aprilie 2018

Litoralul românesc este unul dintre principalele puncte de atracție din țară. În fiecare vară sute de mii de turiști ajung în stațiunile din județul Constanța. Și nu puțini sunt cei care vor să se bucure de briza mării și în restul anului. Ce lasă însă turiștii, dar și unii constănțeni în urmă? Tone de gunoaie. Chiar dacă toamna trecută voluntarii ONG-urilor au strâns deșeurile de pe nisip, acum, când acțiunea a fost reluată, cantitățile de gunoaie au fost la fel de mari. Plaja de unde au fost strânse cele mai multe deșeuri este cea din Năvodari, urmată de Corbu și mai apoi de zona de Nord a stațiunii Mamaia.

Târgul Ofertelor Educaționale și-a deschis porțile, la Constanța - liceele, universitățile și școlile postliceale își expun ofertele școlare!
De Roxana Glăvan 19 aprilie 2018

Se pregătesc să părăsească băncile școlii generale sau a liceului și să își pregătească un viitor strălucit. Sute de elevi au venit la deschiderea Târgului Ofertelor Educaționale de la Constanța, pentru a-și face o idee despre instituția de învățământ pe care vor să o urmeze din toamnă. Fiecare liceu sau universitate le promite rezultate de top. Cei care nu s-au decis de azi , au timp și mâine să analizeze ofertele.

ÎN ATENȚIA CONSTĂNȚENILOR! RADET a anunțat data de la care se închide căldura din apartamente!
De Neptun TV 19 aprilie 2018

RADET Constanța a anunțat că va opri furnizarea căldurii din apartamentele constănțene începând cu data de...

Activista anti-vaccin Olivia Steer, premiată pentru 'rolul său activ în societate', la Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate! Măsura, criticată pe rețelele sociale
De Neptun TV 19 aprilie 2018

Olivia Steer, a primit, aseară, la un eveniment dedicat sănătății, premiul pentru "rolul său activ în societate", ceea ce a stârnit controverse pe rețelele sociale, vedeta fiind cunoscută pentru lupta ei împotriva vaccinării.

Grevă GENERALĂ în sănătate, decisă de sindicate. Data la care cadrele medicale vor ieși în stradă
De Neptun TV 19 aprilie 2018

Joi, peste 50 de persoane, asistenți medicali, infirmieri, brancardieri și membri ai personalului auxiliar s-au adunat în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați pentru a protesta după ce le-au scăzut veniturile, în urma modificării regulamentului de acordare a sporurilor.

O constănțeancă este bursieră în cel mai prestigios program de la Stanford!
De Neptun TV 18 aprilie 2018

Medicul român Sevda Memet din Constanța va urma un masterat în administrarea afacerilor la Stanford Graduate School of Business, cel mai bun program de MBA din lume, conform Financial Times.

CONSTANȚA. Povestea cutremurătoare a șase copii rămași fără părinți - toți sunt premianți! Mobilizare impresionantă pentru a-i ajuta
De Neptun TV 18 aprilie 2018

Cei 6 copii excepționali de la Constanța rămași orfani nu au fost lăsați singuri pe lume. Oamenii au sărit în ajutorul fraților premianți la școală și medaliați la sport - Cristian, Andrei, Tudor, Amelia, Luca și Marta Dascălu.

CONSTANȚA. Trei lei de mare californieni, noile vedete de la Delfinariu!
De Neptun TV 18 aprilie 2018

Între reprezentațiile de la Delfinariu Sam, Inuk și Kali vor face deliciul spectacolelor pentru copii și adulți.

Primul transplant de plămâni din România: Mugurel aștepta de peste doi ani operația salvatoare!
De Neptun TV 18 aprilie 2018

Mugurel Amariței, bolnavul în vârstă de 36 de ani din Iași, a fost transportat ieri, 17 aprilie, de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean IașI la Spitalul „Sfânta Maria” din București pentru efectuarea intervenției care i-a fost recomandată din 2015.

Eroina care a salvat zeci de vieți după ce motorul avionului pe care-l pilota a explodat în zbor: o femeie a fost aproape 'aspirată' pe geamul spart! VIDEO
De Neptun TV 18 aprilie 2018

"Prin locul în care fusese fereastra zburau obiecte, iar pasagerii din apropierea femeii încercau să o țină", povestește unul dintre pasageri.

Crainicul de la TVR din timpul Revoluției, pus OFICIAL sub învinuire: A fost principalul factor de diseminare a știrilor false
De Mediafax 18 aprilie 2018

Potrivit sursei citate, procurorii militari au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității față de fostul jurnalist.

Ministrul Finanțelor: Românii pot opta între Pilonul 1 și Pilonul 2 de pensii!
De Neptun TV 17 aprilie 2018

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, azi, că românii pot opta între Pilonul 1 și Pilonul 2 de pensii, precizând că la nivelul Guvernului va fi o discuție pe această temă.

PROIECT. Sucurile cu zahăr, suprataxate pentru descurajarea consumului și reducerea incidenței anumitor boli grave!
De Neptun TV 17 aprilie 2018

Inițiatorul proiectului, senatorul USR Adrian Wiener, spune că măsuri similare au fost luate de mai multe țări, iar România ar avea cel mai mare consum de băuturi răcoritoare îndulcite din Europa.

CONSTANȚA. Serviciul pentru Imigrări a expulzat 14 vietnamezi!
De Neptun TV 16 aprilie 2018

Cei 14 cetățeni din Vietnam nu mai îndeplineau condițiile de ședere pe teritoriul României. La ieșirea din țară a fost instituit consemnul de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 6 luni.

Povestea biletului câștigător de la Loto 6/49. O casieră care lucrează temporar poartă noroc jucătorilor
De Mediafax 16 aprilie 2018

Persoana care a câștigat marele premiu nu s-a prezentat, deocamdată, la sediul agenției.

CONSTANȚA. IMAGINI ȘOCANTE pe Mamaia - într-o baltă de sânge după ce a fost spulberată de un autoturism! Femeia s-ar fi aruncat în fața mașinii - IMAGINI EXCLUSIVE
De Neptun TV 15 aprilie 2018

Potrivit martorilor, femeia ar fi traversat strada prin loc nepermis, iar șoferul a claxonat-o de mai multe ori. Când a ajuns cu mașina în dreptul femeii, aceasta s-a aruncat în fața autoturismului.

DUMINICA TOMII sau PAȘTELE BLAJINILOR. Ce nu trebuie să faci în prima duminică după Paște - tradiții și obiceiuri!
De Neptun TV 15 aprilie 2018

Duminica Tomii se sărbătorește în prima duminică după Paște. Această zi de sărbătoare aduce o serie de obiceiuri și tradiții.