marţi, 20 martie 2018

Sorin Strutinsky: 'Voi lupta până la capăt pentru ca adevărul să iasă la suprafață!'

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Constanța la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență. 

După ce a aflat decizia judecătorilor, Strutinsky a declarat: "În legătură cu condamnarea mea, pentru moment, declar urmatoarele: m-a surprins decizia de astăzi a judecătorului. Știu acuzațiile DNA și am demonstrat în instanță minciunile lor, ale denunțătorului, inclusiv mistificările, înregistrările ambientale. Cu excepția declarațiilor denunțătorului (care are aceeași calitate în cel puțin alte 4 dosare penale), nu există altceva decât mistificări.

Pe de altă parte, înțeleg și frica de a aplica singura decizie corectă: ACHITAREA! Dar nu a avut curajul pentru că s-a dorit spectacol mediatic. Actorii binomului sunt aceiași! Să nu uităm că de marți acest spectacol mediatic (ce mai contează că în Parlament se discută Directiva Europeană!) apare în legatură cu alt dosar al meu și mai subțire, tocmai pentru a impresiona judecătorul. 

Voi lupta până la capăt pentru ca adevărul să iasă la suprafață! Mass-media s-a grăbit să publice condamnarea înainte ca aceasta să-mi fie comunicată, înainte să apară pe site-ul instanței, fără să mă întrebe cineva ceva. În ce țară suntem?"

Este reacția lui Sorin Strutinsky după ce ieri Tribunalul Constanța a decis să îl condamne la 7 ani și 4 luni de închisoare, pentru presupuse fapte de trafic de influență. Dosarul, spune omul de afaceri constănțean, a fost făcut și trimis în instanță pe baza denunțului lui Mihai Dorin Lazia, acționar al grupului de firme „Argos”. Drept probe în anchetă au fost atașate și mai multe stenograme care au fost mistificate grosolan, potrivit unui raport întocmit de expertul tehnic Laurențiu Scopelitis. Documentul demonstrează că în stenogramele de la dosar, făcute pe baza unor interceptări ambientale, au fost falsificate prin transcrierea altor expresii decât cele rostite și adăugarea sau eliminarea unor cuvinte.

 În loc de expresia transcrisă în stenograme “până mai facem și un hotel ca să...”, Sorin Strutinsky a rostit “până mai facem și socoteli, ca să...”

-este adaugat in plus cuvantul “luat” in replica lui Sorin Strutinsky, replica reală fiind “Da, am”

-în loc de expresia transcrisă în stenograme “Cine mai dă acum? Aștept să se bucure și dup-aia, nu?”, Sorin Strutinsky a rostit “Cine mai merge acum? Aștepti să se publice și dup-aia, nu?”


Acesta sunt doar o parte din stenogramele falsificate care au stat la baza sentinței de Tribunalului Constanța.  Decizia de ieri a instanței nu este însă definitivă. Reamintim că în alte două dosare penale Sorin Strutinsky a fost interceptat ilegal de DNA. Procurorii au obținut mandat de supraveghere într-o celulă în care Strutinsky urma să fie mutat, înainte ca magistrații să decidă arestarea, acest abuz fiind demonstrat cu documente de omul de afaceri constănțean. Acesta a fost înregistrat nu doar în celulă, ci și în camera de vizită, unde își discuta apărarea cu avocatul și își întâlnea familia. Un alt abuz este și faptul că infomațiile astfel obținute au fost puse la dispoziția a două unități ale Serviciului Român de Informații, la ordinul șefei DNA Laura Codruța Kovesi.  Cazul este investigat de comisia de control a SRI iar Sorin Strutinsky a trimis o plângere și la inspecția judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii împotriva șefei DNA. Laura Codruța Kovesi este acuzată că s-a implicat direct în activitatea de urmărire penală, a dispus ca informațiile să fie puse la dispoziția SRI, a facilitat accesul acestui serviciu la informații secrete și i-a încălcat lui Strutinsky dreptul la securitatea juridică, la apărare și viața privată.

 

Comenteaza aceasta stire

Noi dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță: DNA este 'noua Securitate'! Coldea era protectorul lui Kovesi
De Neptun TV 19 martie 2018

Fostul deputat Sebastian Ghiță a declarat azi, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, era protectorul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și că, deși SRI ajuta mai multe Parchete, DNA primea mai mult sprijin.

Noi acuzații împotriva procurorilor DNA
De Antonia Maer 8 martie 2018

O nouă înregistrare scandaloasă din sediul DNA a fost făcută publică seara trecută. De această dată este vorba de o filmare în care fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, plânge în timp ce semnează o declarație ce i-ar fi fost redactată de procurori. În respectiva declarație recunoștea toate învinuirile aduse de procurori, sub amenințarea că în caz contrar urma să înfunde pușcăria. Mai mult, aceasta era asistată de un avocat plătit chiar de către cea care a denunțat-o și care i-ar fi fost recomandat de procurorii DNA.

România 3.0: Dreptate până la capăt, pentru toți. Dumbravă la brutărie!

Au trecut deja trei luni de la audierea lui Dumbravă în Comisia SRI și de la devoalarea abuzurilor în care a fost implicat. Au trecut trei luni de când Parlamentul României a cerut declasificarea audierii și demiterea lui Dumbravă.

România 3.0: Terorism judiciar!

Site-ul luju.ro a scos ieri la iveală o probă a terorismului judiciar. O probă că PFA Kovesi are nevoie de o condamnare împotriva Antena 3 pentru a susține manipularea cu “festivalul inculpaților”.

Companie belgiană în negocieri cu Rompetrol, condamnată în Elveția pentru corupție!

Potrivit România Liberă, justiția elvețiană a condamnat DEME pentru corupție într-un caz de contracte gigantice cu Nigeria.

Daniel Dragomir: DNA nu avea temei juridic pentru datele Agenției de Cadastru. Legea nu era în vigoare
De Neptun TV 1 martie 2018

Daniel Dragomir susține că DNA nu avea temei juridic pentru a accesa baza de date a Agenției de Cadastru, pentru că, în 2013, când Direcția a semnat protocol cu Agenția de Cadastru, nu era în vigoare articolul din Codul de Procedură Penală invocat de procurorii DNA.

Daniel Dragomir: 'DNA a avut acces direct, fără mandat, la toate datele personale și documentele notariale ale românilor începând cu anul 2013'

Începând din anul 2013, chiar după numirea sa, Kovesi a încheiat și semnat personal un Protocol cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

FLUX24: Șefa DNA a mințit la CSM! Prinsă la CEDO cu un caz șocant. TORTURĂ
De Neptun TV 27 februarie 2018

Procurorul șef al DNA, Laura Kovesi, a declarat azi, în cadrul ședinței CSM, că nu există nicio condamnare la CEDO în dosare instrumentate de DNA după anul 2013 și nu i se poate imputa acest motiv în propunerea MJ de revocare din funcție, scriu jurnaliștii de la flux24.ro.

Ministerul Justiției a publicat raportul privind DNA - documentul conține discursul lui Toader și 11 anexe!
De Neptun TV 23 februarie 2018

Ministerul Justiției a publicat, azi, raportul privind activitatea conducerii DNA, acesta conținând discursul lui Tudorel Toader de joi seara, când a prezentat motivele pentru care solicită revocarea Laurei Codruța Kovesi. Documentul conține și 11 anexe, decizii ale unor instituții și regulamente

Ministrul Justiției a cerut revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi!
De Neptun TV 22 februarie 2018

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că raportul managerial de la DNA presupune activitatea Laurei Codruța Kovesi timp de un an, din februarie 2017 și până în februarie 2018.