luni, 18 iunie 2018

Sorin Strutinsky: 'Voi lupta până la capăt pentru ca adevărul să iasă la suprafață!'

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Constanța la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență. 

După ce a aflat decizia judecătorilor, Strutinsky a declarat: "În legătură cu condamnarea mea, pentru moment, declar urmatoarele: m-a surprins decizia de astăzi a judecătorului. Știu acuzațiile DNA și am demonstrat în instanță minciunile lor, ale denunțătorului, inclusiv mistificările, înregistrările ambientale. Cu excepția declarațiilor denunțătorului (care are aceeași calitate în cel puțin alte 4 dosare penale), nu există altceva decât mistificări.

Pe de altă parte, înțeleg și frica de a aplica singura decizie corectă: ACHITAREA! Dar nu a avut curajul pentru că s-a dorit spectacol mediatic. Actorii binomului sunt aceiași! Să nu uităm că de marți acest spectacol mediatic (ce mai contează că în Parlament se discută Directiva Europeană!) apare în legatură cu alt dosar al meu și mai subțire, tocmai pentru a impresiona judecătorul. 

Voi lupta până la capăt pentru ca adevărul să iasă la suprafață! Mass-media s-a grăbit să publice condamnarea înainte ca aceasta să-mi fie comunicată, înainte să apară pe site-ul instanței, fără să mă întrebe cineva ceva. În ce țară suntem?"

Este reacția lui Sorin Strutinsky după ce ieri Tribunalul Constanța a decis să îl condamne la 7 ani și 4 luni de închisoare, pentru presupuse fapte de trafic de influență. Dosarul, spune omul de afaceri constănțean, a fost făcut și trimis în instanță pe baza denunțului lui Mihai Dorin Lazia, acționar al grupului de firme „Argos”. Drept probe în anchetă au fost atașate și mai multe stenograme care au fost mistificate grosolan, potrivit unui raport întocmit de expertul tehnic Laurențiu Scopelitis. Documentul demonstrează că în stenogramele de la dosar, făcute pe baza unor interceptări ambientale, au fost falsificate prin transcrierea altor expresii decât cele rostite și adăugarea sau eliminarea unor cuvinte.

 În loc de expresia transcrisă în stenograme “până mai facem și un hotel ca să...”, Sorin Strutinsky a rostit “până mai facem și socoteli, ca să...”

-este adaugat in plus cuvantul “luat” in replica lui Sorin Strutinsky, replica reală fiind “Da, am”

-în loc de expresia transcrisă în stenograme “Cine mai dă acum? Aștept să se bucure și dup-aia, nu?”, Sorin Strutinsky a rostit “Cine mai merge acum? Aștepti să se publice și dup-aia, nu?”


Acesta sunt doar o parte din stenogramele falsificate care au stat la baza sentinței de Tribunalului Constanța.  Decizia de ieri a instanței nu este însă definitivă. Reamintim că în alte două dosare penale Sorin Strutinsky a fost interceptat ilegal de DNA. Procurorii au obținut mandat de supraveghere într-o celulă în care Strutinsky urma să fie mutat, înainte ca magistrații să decidă arestarea, acest abuz fiind demonstrat cu documente de omul de afaceri constănțean. Acesta a fost înregistrat nu doar în celulă, ci și în camera de vizită, unde își discuta apărarea cu avocatul și își întâlnea familia. Un alt abuz este și faptul că infomațiile astfel obținute au fost puse la dispoziția a două unități ale Serviciului Român de Informații, la ordinul șefei DNA Laura Codruța Kovesi.  Cazul este investigat de comisia de control a SRI iar Sorin Strutinsky a trimis o plângere și la inspecția judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii împotriva șefei DNA. Laura Codruța Kovesi este acuzată că s-a implicat direct în activitatea de urmărire penală, a dispus ca informațiile să fie puse la dispoziția SRI, a facilitat accesul acestui serviciu la informații secrete și i-a încălcat lui Strutinsky dreptul la securitatea juridică, la apărare și viața privată.

 

Comenteaza aceasta stire

Modificările la Codul de procedură penală, votate de Senat
De Mediafax 13 iunie 2018

Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 74 de voturi pentru, 28 de voturi împotrivă și nicio abținere.

Elena Udrea, CONDAMNATĂ la 6 ani de închisoare, Rudel Obreja, la 5 ani. Decizie definitivă în dosarul Gala Bute
De Neptun TV 5 iunie 2018

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, marți, să mențină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanță și să o condamne definitiv pe Elena Udrea, aflată în prezent în Costa Rica, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".

Peste 6 milioane de români, ascultați de SRI! Sorin Strutinsky, cel mai lung mandat de interceptare - aproape șase ani!
De Neptun TV 31 mai 2018

Președintele comisiei de control a activității SRI, Claudiu Manda, a declarat cum au fost folosite în România mandatele de interceptare a comunicațiilor și cât de legale au fost unele dintre acestea.

Inspecția Judiciară demarează controale la toate parchetele privind aplicarea protocolului PG-SRI!
De Neptun TV 30 mai 2018

Inspecția Judiciară demarează un control tematic la toate parchetele din cadrul Ministerului Public privind modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și Serviciul Român de Informații (SRI), anunță instituția.