joi, 18 ianuarie 2018

Sorin Strutinsky: 'Voi lupta până la capăt pentru ca adevărul să iasă la suprafață!'

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Constanța la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență. 

După ce a aflat decizia judecătorilor, Strutinsky a declarat: "În legătură cu condamnarea mea, pentru moment, declar urmatoarele: m-a surprins decizia de astăzi a judecătorului. Știu acuzațiile DNA și am demonstrat în instanță minciunile lor, ale denunțătorului, inclusiv mistificările, înregistrările ambientale. Cu excepția declarațiilor denunțătorului (care are aceeași calitate în cel puțin alte 4 dosare penale), nu există altceva decât mistificări.

Pe de altă parte, înțeleg și frica de a aplica singura decizie corectă: ACHITAREA! Dar nu a avut curajul pentru că s-a dorit spectacol mediatic. Actorii binomului sunt aceiași! Să nu uităm că de marți acest spectacol mediatic (ce mai contează că în Parlament se discută Directiva Europeană!) apare în legatură cu alt dosar al meu și mai subțire, tocmai pentru a impresiona judecătorul. 

Voi lupta până la capăt pentru ca adevărul să iasă la suprafață! Mass-media s-a grăbit să publice condamnarea înainte ca aceasta să-mi fie comunicată, înainte să apară pe site-ul instanței, fără să mă întrebe cineva ceva. În ce țară suntem?"

Este reacția lui Sorin Strutinsky după ce ieri Tribunalul Constanța a decis să îl condamne la 7 ani și 4 luni de închisoare, pentru presupuse fapte de trafic de influență. Dosarul, spune omul de afaceri constănțean, a fost făcut și trimis în instanță pe baza denunțului lui Mihai Dorin Lazia, acționar al grupului de firme „Argos”. Drept probe în anchetă au fost atașate și mai multe stenograme care au fost mistificate grosolan, potrivit unui raport întocmit de expertul tehnic Laurențiu Scopelitis. Documentul demonstrează că în stenogramele de la dosar, făcute pe baza unor interceptări ambientale, au fost falsificate prin transcrierea altor expresii decât cele rostite și adăugarea sau eliminarea unor cuvinte.

 În loc de expresia transcrisă în stenograme “până mai facem și un hotel ca să...”, Sorin Strutinsky a rostit “până mai facem și socoteli, ca să...”

-este adaugat in plus cuvantul “luat” in replica lui Sorin Strutinsky, replica reală fiind “Da, am”

-în loc de expresia transcrisă în stenograme “Cine mai dă acum? Aștept să se bucure și dup-aia, nu?”, Sorin Strutinsky a rostit “Cine mai merge acum? Aștepti să se publice și dup-aia, nu?”


Acesta sunt doar o parte din stenogramele falsificate care au stat la baza sentinței de Tribunalului Constanța.  Decizia de ieri a instanței nu este însă definitivă. Reamintim că în alte două dosare penale Sorin Strutinsky a fost interceptat ilegal de DNA. Procurorii au obținut mandat de supraveghere într-o celulă în care Strutinsky urma să fie mutat, înainte ca magistrații să decidă arestarea, acest abuz fiind demonstrat cu documente de omul de afaceri constănțean. Acesta a fost înregistrat nu doar în celulă, ci și în camera de vizită, unde își discuta apărarea cu avocatul și își întâlnea familia. Un alt abuz este și faptul că infomațiile astfel obținute au fost puse la dispoziția a două unități ale Serviciului Român de Informații, la ordinul șefei DNA Laura Codruța Kovesi.  Cazul este investigat de comisia de control a SRI iar Sorin Strutinsky a trimis o plângere și la inspecția judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii împotriva șefei DNA. Laura Codruța Kovesi este acuzată că s-a implicat direct în activitatea de urmărire penală, a dispus ca informațiile să fie puse la dispoziția SRI, a facilitat accesul acestui serviciu la informații secrete și i-a încălcat lui Strutinsky dreptul la securitatea juridică, la apărare și viața privată.

 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Peste 100 de ani de închisoare pentru traficanții de droguri din dosarul cocainei de 650 de milioane de dolari!
De Antonia Maer 17 ianuarie 2018

Cinci lituanieni și un marocan arestați, în vara anului trecut, după ce au introdus în România două tone și jumătate de cocaină, au fost condamnați la peste un secol de închisoare, de Tribunalul Constanța. Cea mai mare pedeapsă, 19 ani și 5 luni de detenție a fost aplicată celui care coordona rețeaua. Pe durata întregului proces, aceștia au fost escortați de nenumărați jandarmi cu fețele acoperite cu cagule și înarmați până în dinți, dat fiind faptul că vorbim de un dosar cu o miză de 600 de milioane de euro.

Întâmplare incredibilă în mașina medicului Mihai Lucan: camera instalată de anchetatorii DIICOT în plafonul mașinii a căzut în timpul mersului
De Neptun TV 11 ianuarie 2018

Întâmplare incredibilă astăzi, la ora 15.00, în timp ce prof. dr. Mihai Lucan se deplasa cu soția sa într-un automobil Volkswagen Passat, cu numărul B 85 FTR, proprietate a soției sale, Maria Lucan.

Săptămâna Financiară: Abuzurile DNA în cazul lui Sorin Strutinsky - documentele care dovedesc cum sunt protejați procurorii DNA de Inspecția Judiciară!
De Neptun TV 5 ianuarie 2018

Jurnaliștii de la Săptămâna Financiară relatează despre implicarea fără drept a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în dosarul de urmărire penală 964/P/2014, în care este cercetat și Sorin Strutinsky, instrumentat de procurorul Ana Manuela Dana, dosar în care a dispus acte de urmărire penală constând în punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere tehnică de către Serviciul Tehnic DNA.

Simona Marcu este noul președinte al CSM
De Neptun TV 5 ianuarie 2018

"Nu orice afirmație din spațiul public trebuie să atragă automat o apărare de independență, ci trebuie să verificăm dacă există o bază factuală și dacă s-a comis realmente o intruziune".

FLUX24: Secretele soțului sârb al ambasadorului olandez la București: CRIMA DE LA BELGRAD
De Neptun TV 3 ianuarie 2018

Bratislav Grubačić, soțul sârb al actualui ambasador olandez la București, Stella Ronner Grubačić, a fost acuzat de implicare în asasinarea jurnalistei sârbe Dado (Dade) Vujasinović, în aprilie 1994 la Belgrad.

Fostul colonel al SRI, Daniel Dragomir, atac la adresa jurnalistului care scrie la comanda lui Coldea: 'Pentru a mia oară coloneleasa Ioana Dogioiu emite un text după dictare'
De Neptun TV 3 ianuarie 2018

Fostul colonel al SRI, Daniel Dragomir, a scris pe Facebook o postare la adresa jurnalistei Ioana Ene Dogioiu, de la Ziare.com. Acesta susține că jurnalista este unealta lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, prin care se lansează mesajele publice dorite.

Sorin Strutinsky: Ziarista Sorina Matei are o atitudine de instigare a instituțiilor de forță împotriva mea!
De Neptun TV 30 decembrie 2017

Văd că multe mijloace de informare în masă încep să trateze pe larg subiectul Mazăre, dezvoltând alte presupuneri în legătură cu persoana mea. De departe, cea mai "devastatoare concluzie" o are aceeași Sorina Matei, o atitudine de instigare a instituțiilor de forță împotriva mea!

Radu Mazăre a cerut azil politic în Madagascar: 'În România nu am nici o șansă să beneficiez de o justiție corectă, independentă, obiectivă și imparțială'
De Neptun TV 30 decembrie 2017

Persecutat de statul paralel, fostul edil Radu Mazăre a plecat din țară și cere azil politic în Madagascar. Anunțul a fost făcut de Victor Ciutacu, într-o emisiune la România TV.

Mesajul dur al unei judecătoare pentru ambasadorii din UE care s-au declarat nemulțumiți de legile justiției: 'Ați TĂCUT când se semnau protocoalele secrete. Justiția e disfuncțională'
De Neptun TV 29 decembrie 2017

Florica Roman, judecător la Curtea de Apel Oradea, a publicat astăzi pe blog o scrisoare deschisă adresată ambasadorilor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Olandei și Suediei în România, după ce aceștia s-au declarat nemulțumiți de modificările aduse de către parlamentarii PSD-ALDE la legile justiției, scrie psnews.ro.

Sorin Strutinsky: 'Voi lupta până la capăt pentru ca adevărul să iasă la suprafață!'
De Neptun TV 23 decembrie 2017

M-a surprins decizia de astăzi a judecătorului. Știu acuzațiile DNA și am demonstrat în instanță minciunile lor, ale denunțătorului.

ZI NEAGRĂ PENTRU DNA! Zece persoane trimise în judecată de DNA, achitate în instanță!
De Neptun TV 22 decembrie 2017

Ziua de miercuri a fost una neagră pentru DNA. Zece persoane trimise în judecată de procurorii anticorupție au fost achitate în instanță.

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir: Zeci de persoane din conducerea statului, ascultate de SRI!
De Neptun TV 22 decembrie 2017

Călin Popescu Tăriceanu, Vasile Blaga, Eugen Teodorovici, Mihnea Costoiu, Ioan Rus, Bogdan Chireac sau Valerian Vreme sunt printre cele 80 de persoane pentru care s-a emis mandatul de ascultare, monitorizare video și urmărire în perioada iulie-noiembrie 2014.

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, întrebat despre subiectul închisorior CIA din România: 'Nu voi încălca legea ca să vă răspund la această întrebare'
De Neptun TV 21 decembrie 2017

Fost ofițer al SRI, Daniel Dragomir, a făcut o conferință de presă, la care a răspuns mai multor întrebări puse de presa interesată să afle noi informații "secrete". Dragomir a răspuns, cu aplombul dar și cu inteligența de care a dat dovadă în toate aparițiile sale — dar a refuzat să discute sau să răspundă la întrebări puse pe o anume temă — închisorile CIA din România.