marţi, 11 decembrie 2018

Carmen Dan a oferit explicația scăderea salariilor polițiștilor

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a intervenit și ea în acest scandalul salariilor. Ea a reafirmat că salariile bugetarilor nu vor scădea și că în mediul privat o eventuală micșorare a veniturilor reprezintă numai vina angajatorului.

De asemenea, ea a afirmat că unele salarii chiar au crescut, iar în ceea ce privește sporul de 40% era normal să fie scos.

Mai mult, Carmen Dan mai spune că în ultima perioadă au fost vehiculate diverse informații despre scăderea salariilor polițiștilor. Acest tip de informații, generalizate la nivelul unei întregi categorii profesionale, nu sunt reale și este necesar să fie clarificate, a explicat ministrul.

Ministrul a afirmat că în anul 2017, potrivit măsurilor fiscal-bugetare adoptate, salariile polițiștilor au crescut cu 10%, iar cele ale militarilor și ale personalului civil cu 15%. Tot astăzi, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a revenit cu o serie de clarificări privind legea salarizării și măsurile fiscale. Aceasta a spus că în sistemul bugetar nu există scăderi de salarii ci doar calcule făcute eronat pentru că legea este greșit interpretată.

Vasilescu le-a transmis celor care se consideră nedreptățiți să se adreseze direct Ministerului Muncii, unde există un Departament de Dialog Social, care va clarifica toate aceste probleme. Totodată, Vasilescu a mai spus că i-a rugat pe reprezentanții ministerului, să se întâlnească cu reprezentanții Curților de Apel, astfel încât să se elaboreze o normă în ceea ce privește personalul auxiliar din instanțe.

Ajungând la sectorul privat, Olguța Vasilescu a susținut că dacă sunt scăderi salariale acestea sunt cauzate de faptul că angajatorii au vrut să își crească profitul, și nu de Codul Fiscal.

Sindicatele sunt în total dezacord cu ministrul Muncii. Președintele Confederației "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat astăzi că ministrul Lia Olguța Vasilescu, “dezinformează”, afirmând că va cere Avocatului Poporului să sesize CCR pentru că se creează o discriminare între salariați. Hossu a criticat lipsa de colaborare dintre Guvern și sindicate.

La rândul său, președintele sindicatului polițiștilor, Dumitru Coarnă, a precizat că plata „facturilor mincinoase” va fi făcută în februarie.

Comenteaza aceasta stire

SCANDAL ÎN PARLAMENT. Opoziția susține VICTORIA în Camera Deputaților și revocarea lui Dragnea de la conducere! Prima reacție a liderului PSD
De Mediafax 5 decembrie 2018

Deputatul PNL Raluca Turcan susține că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de președintele de for, a respectat procedura, așa că Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților. Turcan afirmă că dacă nu e recunoscut votul, Opoziția va părăsi plenul.

Noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis a refuzat numirea lui Vasilescu și Laufer! Dragnea și Tăriceanu, absenți de la ceremonie
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis urându-le succes în noul mandat. Anterior șeful statului a anunțat că respinge numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Premierul Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern. Cum arată Executivul remanierat
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

„Eu vreau să nu privesc înapoi. Eu vreau să privesc spre viitor. Eu cred că vor performa în această echipă și faptul trebuie să arate că sunt în stare să își ducă la îndeplinire programul de guvernare, vor fi un stimulent pentru ei", a mai spus premierul.

Gheorghe Donțu a anunțat candidații PSD la alegerile locale din 2020
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Invitat în această seară la emisiunea „Audiență în direct“, moderată de Măriuca Androne, consilierul județean PSD și președintele organizație de seniori PSD Constanța a anunțat în premieră numele candidaților PSD la alegerile locale din 2020.