miercuri, 20 martie 2019

Carmen Dan a oferit explicația scăderea salariilor polițiștilor

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a intervenit și ea în acest scandalul salariilor. Ea a reafirmat că salariile bugetarilor nu vor scădea și că în mediul privat o eventuală micșorare a veniturilor reprezintă numai vina angajatorului.

De asemenea, ea a afirmat că unele salarii chiar au crescut, iar în ceea ce privește sporul de 40% era normal să fie scos.

Mai mult, Carmen Dan mai spune că în ultima perioadă au fost vehiculate diverse informații despre scăderea salariilor polițiștilor. Acest tip de informații, generalizate la nivelul unei întregi categorii profesionale, nu sunt reale și este necesar să fie clarificate, a explicat ministrul.

Ministrul a afirmat că în anul 2017, potrivit măsurilor fiscal-bugetare adoptate, salariile polițiștilor au crescut cu 10%, iar cele ale militarilor și ale personalului civil cu 15%. Tot astăzi, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a revenit cu o serie de clarificări privind legea salarizării și măsurile fiscale. Aceasta a spus că în sistemul bugetar nu există scăderi de salarii ci doar calcule făcute eronat pentru că legea este greșit interpretată.

Vasilescu le-a transmis celor care se consideră nedreptățiți să se adreseze direct Ministerului Muncii, unde există un Departament de Dialog Social, care va clarifica toate aceste probleme. Totodată, Vasilescu a mai spus că i-a rugat pe reprezentanții ministerului, să se întâlnească cu reprezentanții Curților de Apel, astfel încât să se elaboreze o normă în ceea ce privește personalul auxiliar din instanțe.

Ajungând la sectorul privat, Olguța Vasilescu a susținut că dacă sunt scăderi salariale acestea sunt cauzate de faptul că angajatorii au vrut să își crească profitul, și nu de Codul Fiscal.

Sindicatele sunt în total dezacord cu ministrul Muncii. Președintele Confederației "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat astăzi că ministrul Lia Olguța Vasilescu, “dezinformează”, afirmând că va cere Avocatului Poporului să sesize CCR pentru că se creează o discriminare între salariați. Hossu a criticat lipsa de colaborare dintre Guvern și sindicate.

La rândul său, președintele sindicatului polițiștilor, Dumitru Coarnă, a precizat că plata „facturilor mincinoase” va fi făcută în februarie.

Comenteaza aceasta stire