miercuri, 17 iulie 2019

10.000 de euro de la stat pentru cei care își deschid firme. Cum poți obține banii!

10.000 de euro de la stat pentru cei care își deschid firme. Cum poți obține banii!

Microîntreprinderile nou-înființate, conduse de întreprinzătorii debutanți în afaceri, care desfășoară pentru prima dată activitate economică, prin intermediul unei societăți cu răspundere limitată debutantă (SRL-D) vor primi și în acest an un ajutor de la stat în valoare de 10.000 de euro, potrivit procedurii de Implementare a programului SRL-D în anul 2016, publicat de Departamentul pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism.

Bugetul alocat acestei scheme este de 22,7 milioane de lei, iar numărul minim de beneficiari este de 501 persoane. Pentru a primi cei 10.000 de euro, investitorii debutanți trebuie să facă dovada că au și ei 10.000 de euro, atât din surse proprii, cât și din credite atrase de la bănci, scrie economica.net.

Pot beneficia de acest ajutor de stat microîntreprinderile nou-înființatem care își trec în obiectiul de activitate cel puțin 5 coduri CAEN, cu excepția intermedierilor financiare, a tranzacțiilor imobiliare, jocurilor de noroc, producției de explozibil, sau alcoolului și tutunului.

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanțare și completarea planului de afaceri în vederea obținerii finanțării se fac on-line pe site-ul www.aippimm.ro. Autoritățile nu au comunicat încă data de la care se pot depune cererile de înscriere în program, specificând că aceasta va fi anunțată pe site cu cel puțin cinci zile înainte.

Comenteaza aceasta stire