sîmbătă, 20 iulie 2019

100 de milioane de lei de la BERD pentru modernizarea flotei RATC. Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul de împrumut

Primăria Constanţa va cumpăra autobuze noi pentru Regia Autonomă de Transport în Comun. Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul prin care Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare va împrumuta municipalitatea pentru această investiţie. Tot astăzi, Primăria a plătit 25 de milioane de lei în contul Romgaz pentru ca oraşul să nu aibă probleme cu căldura până în luna februarie.

Întreaga flotă a Regiei Autonome de Transport în Comun din Constanța va fi schimbată treptat.

Pentru această investiție, primarul Decebal Făgădău a semnat cu directorul BERD România un contract prin care municipalitatea împrumută 100 de milioane de lei. Banii urmează să fie înapoiați în 12 ani, cu o dobândă de 1,3 la sută, anunță Făgădău. În plus, în primii doi ani Primăria nu plătește.

Astăzi, Primăria Constanța a virat 25 de milioane de lei în contul Romgaz, care în schimbul sumei va livra gaze pentru CET. Astfel, spune Decebal Făgădău, constănțenii nu vor avea probleme cu furnizarea căldurii pentru minimum două luni.

În prezent prețul gigacaloriei plătit de populație la Constanța este de 250 de lei.

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.