miercuri, 17 iulie 2019

100 de tablete de citostatice, trimise de la Constanța la Institutul Fundeni

100 de tablete de citostatice, trimise de la Constanța la Institutul Fundeni

Ministerul Sănătății a adus, marți, 100 de tablete de citostatice Lanvis de la Constanța la Institutul Fundeni, a precizat Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, pentru Mediafax.

În total, 100 de tablete de Lanvis au fost aduse de la Constanța la Intitutul Fundeni, a comunicat astăzi  Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Pe același subiect: Copiii care sufera de cancer, lipsiti de tratament: producatorul va livra citostaticele abia in 2017!

În spitalele din România există un deficit de Lanvis, un medicament esențial în tratarea leucemiei, iar Ministerul Sănătății urmează să caute un nou furnizor, având în vedere că problema nu este numai în România.

E o problemă de producător care nu acoperă necesarul nici în alte state europene, nu numai în România. Notificarea de probleme de producție datează de anul trecut, iar estimarea de reluare a furnizării este 2017. Ultima tranșă din acest medicament a fost adusă în țară pe autorizație de nevoi speciale. Săptămâna trecută, joi, Ministerul Sănătății a fost informat de către Institutul Fundeni că stocurile de Lanvis sunt aproape terminate. În acest moment, Ministerul Sănătății redirecționează stocurile existente la alte spitale din țară cu flux mai mic de pacienți decât cele din București și caută în regim de urgență să achiziționeze medicamentul de la o altă sursă, pe o nouă autorizație de nevoi speciale”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății citat de Mediafax.

Comenteaza aceasta stire