luni, 19 august 2019

11 jurnaliști, 12 persoane din Justiție și 15 afaceriști pe lista de 65 de persoane prezentată Comisiei SRI

De Mediafax 15:29, 20 septembrie 2017 93 vizite Eveniment
11 jurnaliști, 12 persoane din Justiție și 15 afaceriști pe lista de 65 de persoane prezentată Comisiei SRI

11 dintre cele 65 de persoane aflate pe lista pe care Daniel Dragomir a prezentat-o Comisiei parlamentare de control al SRI sunt ziariști, comisia urmând să decidă dacă îi va chema sau nu la audieri.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a prezentat Comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informații o listă cu 65 de persoane care ar trebuie audiate în comisie și care ar putea să-i probeze afirmațiile, pe listă fiind politicieni, ziariști, oameni de afaceri și cadre ale SRI.

Sunt 65 de persoane pe care am dorit să le comunic comisiei pentru a fi audiate”, a spus Daniel Dragomir la încheierea audierii sale, el refuzând să dea nume ale persoanelor care se regăsesc pe acea listă.

Anterior, Dragomir a declarat că sunt mai mulți acoperiți în presă, dar că nu le va face public numele. A spus însă că a văzut ziarișți care intrau și ieșeau din biroul fostului adjunct SRI, Florian Coldea.

UPDATE. Președintele Comisiei SRI, Claudu Manda, a prezentat structura listei cu cele 65 de persoane invocate de fostul angajat SRI Daniel Dragomir, care ar putea proba afirmațiile lui, aceasta cuprinzând 11 jurnaliști, 15 politicieni, dar și 12 persoane din Justiție.

Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane. Structura acestei liste, așa cum am reușit să o facem noi într-o analiză în cadrul Comisei, este următoarea: ofițeri SRI și foști ofițeri SRI – 11 persoane, oameni de afaceri – 13 persoane, presă – 11 persoane, Justiție – 12 persoane, politică – 15 persoane, administrație – 3 persoane”, a spus Manda.

„Vom decide să le invităm la audieri pe aceste persoane abia după ce vom parcurge împreună cu domnul Dragomir elementele pe care poate să le spună”, a adăugat Manda.

Comenteaza aceasta stire