luni, 25 septembrie 2017

11 SEPTEMBRIE - 16 ani de la ATENTATELE TERORISTE din SUA! Impactul letal al substanțelor chimice eliberate în aer: cancer și boli cardiovasculare

De Mediafax 10:00, 11 septembrie 2017 347 vizite Externe
11 SEPTEMBRIE - 16 ani de la ATENTATELE TERORISTE din SUA! Impactul letal al substanțelor chimice eliberate în aer: cancer și boli cardiovasculare

La 16 ani de la atentatele teroriste considerate drept cele mai sângeroase din istorie, impactul tăcut și letal al evenimentelor încă se resimte puternic în rândul newyorkezilor. Substanțele chimice eliberate în aer la 11 septembrie 2001 afectează deopotrivă vechea și noua generație a Statelor Unite.

Potrivit unui studiu publicat la 7 septembrie de Centrul Medical Academic NYU Langone, una dintre instituțiile prestigioase din SUA, copiii expuși la substanțele chimice eliberate în aer în urma prăbușirii clădirilor World Trade Center arată semnele precoce ale riscului de boli cardiovasculare.

Turnurile Gemene din New York s-au prăbușit în decurs de două ore, au distrus și avariat alte clădiri din jur și au învăluit celebrul cartier Manhattan într-un nor toxic de fum și praf.

Cercetătorii din domeniul sănătății au analizat și au comparat probe de sânge pentru 308 persoane care erau copii în 2001, dintre care aproape jumătate au intrat în contact direct cu resturile și particulele degajate în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie.

#11.9: Politicile SUA privind IMIGRAȚIA după atentatele din septembrie 2001

Copiii cu niveluri foarte mari în sânge ale substanțelor chimice conținute de acel praf toxic au prezentat cantități ridicate de grăsimi care întăresc arterele și îngroașă pereții acestora, arată studiul NYU Langone, citat de publicația New York Daily News.

"După 11 septembrie 2001, ne-am concentrat o atenție deosebită asupra impactului psihologic și mental asupra persoanelor care au asistat la tragedie. Numai că acum observăm consecințele fizice potențiale ale faptului că acei oameni s-au aflat în interiorul zonei de dezastru. Studiul asupra copiilor a fost prea îngust la acea vreme. Copiii au fost cel mai puțin studiați în ceea ce privește dezastrul de la World Trade Center. Consecințele cardiovasculare descrise azi au fost trecute cu vederea în depistare și evaluare", a spus epidemiologul Leonardo Trasande, profesor asociat la Universitatea de Medicină NYU și coordonatorul studiului.

Subiecții studiului, în prezent adulți tineri, au fost înscriși în World Trade Center Health Registry, un registru care urmărește sănătatea fizică și psihică, prin verificări anuale, pentru aproape 2.900 de foști copii care au trăit sau au frecventat școli în Manhattan când s-au produs atacurile teroriste.

Potrivit cercetării, pericolul pe termen lung este reprezentat de expunerea la perfluoralchil sau PFAS - substanțe chimice eliberate în aer după ce electronicele și mobilierul au ars în cele două turnuri.

Aceste substanțe chimice includ acidul perfluoroctanoic (PFOA), folosit la scară largă pentru a face masele plastice mai flexibile. Producătorii din SUA au renunțat la utilizarea acidului în 2014, când s-au descoperit efectele sale periculoase asupra sănătății, inclusiv scăderea greutății nou-născuților și leziuni cerebrale.

Studiul mai notează că o creștere a nivelului de PFOA în sânge provoacă automat o creștere medie de 9% până la 15% a grăsimilor în sânge, factori de risc cunoscuți pentru blocarea vaselor de sânge și atacurile de cord.

"Studiul nostru subliniază importanța monitorizării consecințelor de sănătate ale evenimentelor de la 11 septembrie în rândul copiilor expuși și oferă speranța că intervenția timpurie poate atenua unele dintre pericolele pentru sănătate reprezentate de acest dezastru", a mai declarat cercetătorul Leonardo Trasande.

#11.9: Atacurile teroriste din septembrie 2001, moment de cotitură pentru politica externă a SUA

Acest studiu este primul care depistează riscurile pe termen lung privind sănătatea cardiovasculară la copiii care au fost expuși la substanțele chimice degajate la 11 septembrie 2001. Descoperirile Centrului Medical Academic NYU Langone se adaugă la dovezile evidente privind impactul devastator asupra sănătății al atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Studiile anterioare au arătat că persoanele care au intervenit prima dată în misiuni de căutare și salvare, precum și ceilalți oameni expuși la praful degajat de prăbușirea World Trade Center au prezentat un risc mai mare de a dezvolta probleme pulmonare, simptome respiratorii, probleme de sinus sau astm. În plus, anumite boli mintale, afecțiuni digestive, probleme musculo-scheletice și mai multe tipuri de cancer au fost asociate cu evenimentele de la 11 septembrie.

Potrivit datelor oficiale prezentate de către autoritățile americane, la 30 iunie, 7.139 de persoane înscrise în programul World Trade Center Health Registry au fost certificate cu minimum un tip de cancer. Dintre acestea, 6.028 de persoane s-au aflat în misiuni de căutare și salvare. Cele mai des întâlnite forme de cancer printre subiecți sunt cel de piele non-melanom, de prostată, melanom, limfom și tiroidian.

#11.9: Maniera în care lumea civilizată reacționează în fața terorismului, sursă majoră de instabilite

În acest an, zeci de pompieri și polițiști din New York, cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, au murit în urma unor forme de cancer la creier și cancer pulmonar care au legătură cu activitățile prestate la locul dezastrului de la 11 septembrie 2001.

Până în prezent, 159 de pompieri, 132 polițiști newyorkezi și alți 700 de membri ai comunității au decedat din cauza unor boli provocate de substanțele chimice eliberate în aer la 11 septembrie 2001. În același timp, peste 37.000 de polițiști, pompieri și membri ai comunității au primit îngrijiri pentru răni și afecțiuni provocate de atacurile teroriste de la New York.

Atentatele de la 11 septembrie 2001, considerate cele mai sângeroase din istorie, au fost comise de 19 teroriști din rețeaua al-Qaida, care au deturnat patru avioane, lovind turnurile World Trade Center din New York și clădirea Pentagonului, situată în apropiere de Washington; un al patrulea avion s-a prăbușit pe un câmp din Pennsylvania, în estul SUA.

Bilanțul victimelor directe în urma atentatelor s-a ridicat la 2.977 de morți, dintre care 2.753 doar la New York, și peste 6.000 de răniți.

Comenteaza aceasta stire

MEXIC. Bilanțul cutremurului cu o magnitudine de 7,1 grade a ajuns la cel puțin 319 morți!
De Neptun TV 25 septembrie 2017

Cel puțin 319 persoane și-au pierdut viața după cutremurul de marți după-amiază în urma căruia mii de clădiri au fost distruse sau avariate în regiunea centrală a Mexicului, inclusiv în capitala Ciudad de Mexico. Valoarea totală a pagubelor se ridică la aproximativ 8 miliarde de dolari.

ALEGERI GERMANIA. Angela Merkel câștigă alegerile, cu cel mai slab scor din istoria partidului CDU!
De Mediafax 24 septembrie 2017

Uniunea Creștin-Democrată, formațiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 32,5%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, fiind urmată de Partidul Social-Democrat, cu 20%, și de Alternativă pentru Germania, cu 13,5%, conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne.

Coreea de Nord spune că atacarea cu rachete a SUA este 'inevitabilă'! Reacția lui Trump: 'Nu vor mai fi prin preajmă mult timp!'
De Neptun TV 24 septembrie 2017

"Vom rezolva problema asta. Piticanie-rachetă, o vom face, pentru că nu avem de ales!”

LONDRA. Panică la un centru comercial din Stratford - mai mulți indivizi au stropit oamenii cu acid, cel puțin 8 răniți! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 septembrie 2017

Cel puțin opt persoane au fost rănite, aseară, în urma unor atacuri cu acid, comise în fața unui centru comercial din Londra, informează publicația The Telegraph.

Mexicul, zguduit de două noi cutremure, cu magnitudini de 5,8 și 6,1 grade!
De Mediafax 23 septembrie 2017

Două noi cutremure, cu magnitudini de 5,8 și 6,1 grade, s-au produs astăzi în sudul Mexicului, la câteva zile după seismul de 7,1 grade soldat cu moartea a sute de persoane, anunță Institutul american de geofizică (USGS).

Bilanțul cutremurului din Mexic: cel puțin 217 oameni au murit, centrul țării a fost DEVASTAT!
De Mediafax 20 septembrie 2017

Autoritățile mexicane au modificat bilanțul cutremurului cu o magnitudine de 7,1 grade care a devastat centrul țării, indicând acum că cel puțin 217 persoane și-au pierdut viața.

CUTREMUR de 7,1 grade în Mexic - cel puțin 149 de persoane au murit, cateva sute sunt rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 20 septembrie 2017

Un cutremur devastator, de 7,1 grade pe scara Richter, a fost resimțit la Ciudad de Mexico ieri, chiar ziua în care capitala marchează un seism din 1985 soldat cu pagube importante.

Seria tragediilor continuă: încă o femeie cu probleme psihice și-a ucis copilul, înainte de a se sinucide!
De Neptun TV 17 septembrie 2017

Seria tragediilor în care mame cu probleme psihice își ucid copiii înainte de a se sinucide continuă. O altă femeie a ales acest mod de a-și încheia socotelile cu viața, fără să lase nici o explicație apropiaților.

Tânăr de 18 ani, REȚINUT în legătură cu atacul terorist de la metroul din Londra - ISIS a revendicat atentatul!
De Neptun TV 16 septembrie 2017

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea comiterii incidentului terorist ce a avut loc vineri la metroul din Londra.

ATAC TERORIST la o stație de metrou din Londra! Cel puțin 22 de persoane rănite, atacatorul identificat! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 15 septembrie 2017

Cel puțin 20 de persoane au fost rănite, astăzi, în urma unei explozii care a avut loc la stația de metrou londoneză Parson Green, relatează site-ul cotidianului Express.

Coreea de Nord a lansat din nou o rachetă balistică din apropierea Phenianului! Japonia: 'Acest act reprezintă o provocare excesivă'
De Neptun TV 15 septembrie 2017

Coreea de Nord a lansat, astăzi, o rachetă balistică care ar fi traversat spațiul aerian al Japoniei, la doar trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancțiuni împotriva regimului de la Phenian, informează BBC News.

ZECI DE MII de persoane evacuate, în Moscova, după mai multe amenințări cu bombe!
De Neptun TV 13 septembrie 2017

Peste 20.000 de persoane au fost evacuate din gări, centre comerciale și universități din Moscova în urma mai multor amenințări false cu bombă, informează presa internațională.

Orașul Sibiu, gazda summit-ului UE, la numai o zi după ce Marea Britanie părăsește Blocul Comunitar!
De Neptun TV 13 septembrie 2017

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat azi că dorește ca liderii Uniunii Europene să se întâlnească în România, la Sibiu, în data de 30 martie 2019, la o zi după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, pentru a discuta viitorul celor 27 de state membre.

CARNAGIU ÎN AUSTRIA! Moarte cumplită pentru șoferul de doar 21 de ani - călcat de 7 mașini!
De Andreea Jîjîie 13 septembrie 2017

Șoferul a fost proiectat la 150 de metri distanță și călcat de alte șapte mașini care circulau pe autostradă.

11 SEPTEMBRIE - 16 ani de la ATENTATELE TERORISTE din SUA! Impactul letal al substanțelor chimice eliberate în aer: cancer și boli cardiovasculare
De Mediafax 11 septembrie 2017

La 16 ani de la atentatele teroriste considerate drept cele mai sângeroase din istorie, impactul tăcut și letal al evenimentelor încă se resimte puternic în rândul newyorkezilor. Substanțele chimice eliberate în aer la 11 septembrie 2001 afectează deopotrivă vechea și noua generație a Statelor Unite.

URAGANUL IRMA, cel mai mare din istorie, a făcut prăpăd în Florida: 5 oameni au murit, 4 MILIOANE lăsați fără curent! Zeci de tineri au intrat să fure din case și magazine
De Neptun TV 11 septembrie 2017

Zeci de tineri au încercat să profite de pe urma uraganului și au intrat să fure din case, magazine și instituții. Un băiat de 17 ani a fost împușcat, fără a-i fi pusă în pericol viața.

TRAGEDIE - FOTO. Cinci români morți, alți trei răniți după ce microbuzul lor a căzut de pe un pod, în Austria!
De Neptun TV 10 septembrie 2017

Un microbuz în care se aflau opt cetățeni români, care venea din Germania spre țară, a fost implicat într-un accident lângă Viena. Cinci persoane au murit.

TRANSMISIUNE LIVE din Florida Keys, insula aflată în ochiul uraganului Irma - 35.000 de români se află în drumul vârtejului!
De Neptun TV 10 septembrie 2017

Ochiul uraganului Irma a ajuns astăzi pe insula Florida Keys și se apropie de Peninsula Florida. 35.000 de români se află în drumul vârtejului!

ACCIDENT GRAV, în Spania, după explozia unui cauciuc - o româncă însărcinată A MURIT, 8 persoane RĂNITE!
De Neptun TV 9 septembrie 2017

Se pare că furgoneta în care se aflau românii s-a răsturnat după ce o roată de pe partea dreaptă a explodat.

IMAGINI DEVASTATOARE în Mexic! Bilanțul morților a ajuns la 61! 'Nu-mi amintesc să fi văzut vreodată pe undeva un seism atât de îngrozitor'
De Agerpres 9 septembrie 2017

Angajați ai serviciilor de urgențe, militari și polițiști încercau cu disperare, vineri seară, să găsească supraviețuitori ai seismului devastator produs în noaptea de joi spre vineri în sudul Mexicului, care a făcut cel puțin 61 de victime și peste 200 de răniți, informează AFP.

Panică în Mexic - cutremur de 8,4 grade, cel puțin 27 de morți - doi români cer ajutorul Ambasadei
De Neptun TV 8 septembrie 2017

Un seism cu magnitudinea 8,4 pe Richter s-a produs în noaptea aceasta în sudul Mexicului, într-o regiune de coastă, zguduind clădirile din centrul și sudul țării, a anunțat U.S. Geological Survey (USGS). Cel puțin 16 persoane au murit, informează presa internațională.