joi, 23 noiembrie 2017

11 SEPTEMBRIE - 16 ani de la ATENTATELE TERORISTE din SUA! Impactul letal al substanțelor chimice eliberate în aer: cancer și boli cardiovasculare

De Mediafax 10:00, 11 septembrie 2017 354 vizite Externe
11 SEPTEMBRIE - 16 ani de la ATENTATELE TERORISTE din SUA! Impactul letal al substanțelor chimice eliberate în aer: cancer și boli cardiovasculare

La 16 ani de la atentatele teroriste considerate drept cele mai sângeroase din istorie, impactul tăcut și letal al evenimentelor încă se resimte puternic în rândul newyorkezilor. Substanțele chimice eliberate în aer la 11 septembrie 2001 afectează deopotrivă vechea și noua generație a Statelor Unite.

Potrivit unui studiu publicat la 7 septembrie de Centrul Medical Academic NYU Langone, una dintre instituțiile prestigioase din SUA, copiii expuși la substanțele chimice eliberate în aer în urma prăbușirii clădirilor World Trade Center arată semnele precoce ale riscului de boli cardiovasculare.

Turnurile Gemene din New York s-au prăbușit în decurs de două ore, au distrus și avariat alte clădiri din jur și au învăluit celebrul cartier Manhattan într-un nor toxic de fum și praf.

Cercetătorii din domeniul sănătății au analizat și au comparat probe de sânge pentru 308 persoane care erau copii în 2001, dintre care aproape jumătate au intrat în contact direct cu resturile și particulele degajate în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie.

#11.9: Politicile SUA privind IMIGRAȚIA după atentatele din septembrie 2001

Copiii cu niveluri foarte mari în sânge ale substanțelor chimice conținute de acel praf toxic au prezentat cantități ridicate de grăsimi care întăresc arterele și îngroașă pereții acestora, arată studiul NYU Langone, citat de publicația New York Daily News.

"După 11 septembrie 2001, ne-am concentrat o atenție deosebită asupra impactului psihologic și mental asupra persoanelor care au asistat la tragedie. Numai că acum observăm consecințele fizice potențiale ale faptului că acei oameni s-au aflat în interiorul zonei de dezastru. Studiul asupra copiilor a fost prea îngust la acea vreme. Copiii au fost cel mai puțin studiați în ceea ce privește dezastrul de la World Trade Center. Consecințele cardiovasculare descrise azi au fost trecute cu vederea în depistare și evaluare", a spus epidemiologul Leonardo Trasande, profesor asociat la Universitatea de Medicină NYU și coordonatorul studiului.

Subiecții studiului, în prezent adulți tineri, au fost înscriși în World Trade Center Health Registry, un registru care urmărește sănătatea fizică și psihică, prin verificări anuale, pentru aproape 2.900 de foști copii care au trăit sau au frecventat școli în Manhattan când s-au produs atacurile teroriste.

Potrivit cercetării, pericolul pe termen lung este reprezentat de expunerea la perfluoralchil sau PFAS - substanțe chimice eliberate în aer după ce electronicele și mobilierul au ars în cele două turnuri.

Aceste substanțe chimice includ acidul perfluoroctanoic (PFOA), folosit la scară largă pentru a face masele plastice mai flexibile. Producătorii din SUA au renunțat la utilizarea acidului în 2014, când s-au descoperit efectele sale periculoase asupra sănătății, inclusiv scăderea greutății nou-născuților și leziuni cerebrale.

Studiul mai notează că o creștere a nivelului de PFOA în sânge provoacă automat o creștere medie de 9% până la 15% a grăsimilor în sânge, factori de risc cunoscuți pentru blocarea vaselor de sânge și atacurile de cord.

"Studiul nostru subliniază importanța monitorizării consecințelor de sănătate ale evenimentelor de la 11 septembrie în rândul copiilor expuși și oferă speranța că intervenția timpurie poate atenua unele dintre pericolele pentru sănătate reprezentate de acest dezastru", a mai declarat cercetătorul Leonardo Trasande.

#11.9: Atacurile teroriste din septembrie 2001, moment de cotitură pentru politica externă a SUA

Acest studiu este primul care depistează riscurile pe termen lung privind sănătatea cardiovasculară la copiii care au fost expuși la substanțele chimice degajate la 11 septembrie 2001. Descoperirile Centrului Medical Academic NYU Langone se adaugă la dovezile evidente privind impactul devastator asupra sănătății al atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Studiile anterioare au arătat că persoanele care au intervenit prima dată în misiuni de căutare și salvare, precum și ceilalți oameni expuși la praful degajat de prăbușirea World Trade Center au prezentat un risc mai mare de a dezvolta probleme pulmonare, simptome respiratorii, probleme de sinus sau astm. În plus, anumite boli mintale, afecțiuni digestive, probleme musculo-scheletice și mai multe tipuri de cancer au fost asociate cu evenimentele de la 11 septembrie.

Potrivit datelor oficiale prezentate de către autoritățile americane, la 30 iunie, 7.139 de persoane înscrise în programul World Trade Center Health Registry au fost certificate cu minimum un tip de cancer. Dintre acestea, 6.028 de persoane s-au aflat în misiuni de căutare și salvare. Cele mai des întâlnite forme de cancer printre subiecți sunt cel de piele non-melanom, de prostată, melanom, limfom și tiroidian.

#11.9: Maniera în care lumea civilizată reacționează în fața terorismului, sursă majoră de instabilite

În acest an, zeci de pompieri și polițiști din New York, cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, au murit în urma unor forme de cancer la creier și cancer pulmonar care au legătură cu activitățile prestate la locul dezastrului de la 11 septembrie 2001.

Până în prezent, 159 de pompieri, 132 polițiști newyorkezi și alți 700 de membri ai comunității au decedat din cauza unor boli provocate de substanțele chimice eliberate în aer la 11 septembrie 2001. În același timp, peste 37.000 de polițiști, pompieri și membri ai comunității au primit îngrijiri pentru răni și afecțiuni provocate de atacurile teroriste de la New York.

Atentatele de la 11 septembrie 2001, considerate cele mai sângeroase din istorie, au fost comise de 19 teroriști din rețeaua al-Qaida, care au deturnat patru avioane, lovind turnurile World Trade Center din New York și clădirea Pentagonului, situată în apropiere de Washington; un al patrulea avion s-a prăbușit pe un câmp din Pennsylvania, în estul SUA.

Bilanțul victimelor directe în urma atentatelor s-a ridicat la 2.977 de morți, dintre care 2.753 doar la New York, și peste 6.000 de răniți.

Comenteaza aceasta stire

Alegeri anticipate în Germania? Discuțiile pentru formarea unui nou guvern, eșuate
De Neptun TV 20 noiembrie 2017

Eșecul negocierilor ar putea chiar duce la încheierea carierei cancelarului Angela Merkel.

Submarin militar dispărut în Atlantic! Cei 44 de membri ai echipajului au provizii și resurse de oxigen doar pentru câteva zile
De Neptun TV 19 noiembrie 2017

Ministerul argentinian al Apărării a anunțat, azi, faptul că au fost detectate semnale prin satelit transmise de la bordul submarinului militar dispărut în Oceanul Atlantic, relatează site-ul BBC News.

REFERENDUM în Republica Moldova: Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis sau nu din funcția de primar al Chișinăului
De Neptun TV 19 noiembrie 2017

Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis sau nu din funcția de primar al Chișinăului. Peste 650.000 de alegători sunt așteptați, duminică, la vot pentru a participa la referendum. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00.

Bilanț tragic al cutremurului din Iran: cel puțin 207 de morți și MII de răniți. Mărturiile unui român, din mijlocul seismului
De Neptun TV 13 noiembrie 2017

Epicentrul seismului a fost la 30 de kilometri de orașul Halabjah din Irak, și 72 de kilometri de localitatea Pāveh din Iran.

Premierul Spaniei: 'Trebuie să salvăm Catalonia de haosul separatismului'
De Neptun TV 12 noiembrie 2017

Guvernul spaniol condus de Mariano Rajoy a suspendat autonomia regiunii catalane și a preluat conducerea directă asupra Cataloniei.

CRIZA DIN CATALONIA! Fostul premier Carles Puigdemont și alți foști patru miniștri ai Guvernului Cataloniei s-au predat poliției din Bruxelles
De Neptun TV 5 noiembrie 2017

Carles Puigdemont, liderul catalan, și alți foști patru miniștri ai Guvernului regiunii Catalonia s-au predat azi poliției belgiene, informează The Independent.

ATAC LA NEW YORK. Bărbatul care a împușcat mortal 8 oameni era căsătorit și lucra ca șofer Uber! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 1 noiembrie 2017

Sayfullo Habibullaevic Saipov a fost șofer Uber. Are peste 1400 de călătorii la activ, în decursul a șase luni.

Marea Britanie solicită cetățenilor UE care nu au mijloace de a se întreține să părăsească țara, pentru a nu deveni cerșetori!
De Neptun TV 31 octombrie 2017

Ministerul britanic de Interne a avertizat cetățenii europeni aflați în centrele de detenție și care nu au resurse să se întrețină singuri că ar fi mai bine pentru ei să părăsească de bunăvoie Marea Britanie pentru a nu deveni cerșetori în această țară, relatează publicațiile The Guardian și El Mundo.

Mesaj din Parlamentul European: Nimeni nu va recunoaște independența Cataloniei! Un milion de persoane protestează la Barcelona
De Neptun TV 29 octombrie 2017

Tajani a precizat că referendumul pe tema independenței organizat în Catalonia la începutul lunii octombrie a fost ilegal și a adăugat că Uniunea Europeană nu va media conflictul deoarece această criză este o problemă internă a Spaniei.

La o zi după ce Catalonia și-a declarat independența: Mii de spanioli, în stradă la Madrid!
De Neptun TV 28 octombrie 2017

Aseară, Guvernul Spaniei a decis dizolvarea Executivului regiunii Catalonia, condus de Carles Puigdemont, această funcție urmând a fi preluată de vicepremierul Spaniei.

Catalonia și-a proclamat INDEPENDENȚA! Guvernul Spaniei a dizolvat Executivul și Parlamentul regiunii și convoacă ALEGERI ANTICIPATE
De Neptun TV 27 octombrie 2017

Parlamentul Cataloniei a aprobat azi, prin vot secret, proclamarea independenței regiunii față de Spania și constituirea unei republici, afirmă surse citate de cotidianul La Vanguardia.