marţi, 20 februarie 2018

11 SEPTEMBRIE - 16 ani de la ATENTATELE TERORISTE din SUA! Impactul letal al substanțelor chimice eliberate în aer: cancer și boli cardiovasculare

De Mediafax 10:00, 11 septembrie 2017 354 vizite Externe
11 SEPTEMBRIE - 16 ani de la ATENTATELE TERORISTE din SUA! Impactul letal al substanțelor chimice eliberate în aer: cancer și boli cardiovasculare

La 16 ani de la atentatele teroriste considerate drept cele mai sângeroase din istorie, impactul tăcut și letal al evenimentelor încă se resimte puternic în rândul newyorkezilor. Substanțele chimice eliberate în aer la 11 septembrie 2001 afectează deopotrivă vechea și noua generație a Statelor Unite.

Potrivit unui studiu publicat la 7 septembrie de Centrul Medical Academic NYU Langone, una dintre instituțiile prestigioase din SUA, copiii expuși la substanțele chimice eliberate în aer în urma prăbușirii clădirilor World Trade Center arată semnele precoce ale riscului de boli cardiovasculare.

Turnurile Gemene din New York s-au prăbușit în decurs de două ore, au distrus și avariat alte clădiri din jur și au învăluit celebrul cartier Manhattan într-un nor toxic de fum și praf.

Cercetătorii din domeniul sănătății au analizat și au comparat probe de sânge pentru 308 persoane care erau copii în 2001, dintre care aproape jumătate au intrat în contact direct cu resturile și particulele degajate în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie.

#11.9: Politicile SUA privind IMIGRAȚIA după atentatele din septembrie 2001

Copiii cu niveluri foarte mari în sânge ale substanțelor chimice conținute de acel praf toxic au prezentat cantități ridicate de grăsimi care întăresc arterele și îngroașă pereții acestora, arată studiul NYU Langone, citat de publicația New York Daily News.

"După 11 septembrie 2001, ne-am concentrat o atenție deosebită asupra impactului psihologic și mental asupra persoanelor care au asistat la tragedie. Numai că acum observăm consecințele fizice potențiale ale faptului că acei oameni s-au aflat în interiorul zonei de dezastru. Studiul asupra copiilor a fost prea îngust la acea vreme. Copiii au fost cel mai puțin studiați în ceea ce privește dezastrul de la World Trade Center. Consecințele cardiovasculare descrise azi au fost trecute cu vederea în depistare și evaluare", a spus epidemiologul Leonardo Trasande, profesor asociat la Universitatea de Medicină NYU și coordonatorul studiului.

Subiecții studiului, în prezent adulți tineri, au fost înscriși în World Trade Center Health Registry, un registru care urmărește sănătatea fizică și psihică, prin verificări anuale, pentru aproape 2.900 de foști copii care au trăit sau au frecventat școli în Manhattan când s-au produs atacurile teroriste.

Potrivit cercetării, pericolul pe termen lung este reprezentat de expunerea la perfluoralchil sau PFAS - substanțe chimice eliberate în aer după ce electronicele și mobilierul au ars în cele două turnuri.

Aceste substanțe chimice includ acidul perfluoroctanoic (PFOA), folosit la scară largă pentru a face masele plastice mai flexibile. Producătorii din SUA au renunțat la utilizarea acidului în 2014, când s-au descoperit efectele sale periculoase asupra sănătății, inclusiv scăderea greutății nou-născuților și leziuni cerebrale.

Studiul mai notează că o creștere a nivelului de PFOA în sânge provoacă automat o creștere medie de 9% până la 15% a grăsimilor în sânge, factori de risc cunoscuți pentru blocarea vaselor de sânge și atacurile de cord.

"Studiul nostru subliniază importanța monitorizării consecințelor de sănătate ale evenimentelor de la 11 septembrie în rândul copiilor expuși și oferă speranța că intervenția timpurie poate atenua unele dintre pericolele pentru sănătate reprezentate de acest dezastru", a mai declarat cercetătorul Leonardo Trasande.

#11.9: Atacurile teroriste din septembrie 2001, moment de cotitură pentru politica externă a SUA

Acest studiu este primul care depistează riscurile pe termen lung privind sănătatea cardiovasculară la copiii care au fost expuși la substanțele chimice degajate la 11 septembrie 2001. Descoperirile Centrului Medical Academic NYU Langone se adaugă la dovezile evidente privind impactul devastator asupra sănătății al atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Studiile anterioare au arătat că persoanele care au intervenit prima dată în misiuni de căutare și salvare, precum și ceilalți oameni expuși la praful degajat de prăbușirea World Trade Center au prezentat un risc mai mare de a dezvolta probleme pulmonare, simptome respiratorii, probleme de sinus sau astm. În plus, anumite boli mintale, afecțiuni digestive, probleme musculo-scheletice și mai multe tipuri de cancer au fost asociate cu evenimentele de la 11 septembrie.

Potrivit datelor oficiale prezentate de către autoritățile americane, la 30 iunie, 7.139 de persoane înscrise în programul World Trade Center Health Registry au fost certificate cu minimum un tip de cancer. Dintre acestea, 6.028 de persoane s-au aflat în misiuni de căutare și salvare. Cele mai des întâlnite forme de cancer printre subiecți sunt cel de piele non-melanom, de prostată, melanom, limfom și tiroidian.

#11.9: Maniera în care lumea civilizată reacționează în fața terorismului, sursă majoră de instabilite

În acest an, zeci de pompieri și polițiști din New York, cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, au murit în urma unor forme de cancer la creier și cancer pulmonar care au legătură cu activitățile prestate la locul dezastrului de la 11 septembrie 2001.

Până în prezent, 159 de pompieri, 132 polițiști newyorkezi și alți 700 de membri ai comunității au decedat din cauza unor boli provocate de substanțele chimice eliberate în aer la 11 septembrie 2001. În același timp, peste 37.000 de polițiști, pompieri și membri ai comunității au primit îngrijiri pentru răni și afecțiuni provocate de atacurile teroriste de la New York.

Atentatele de la 11 septembrie 2001, considerate cele mai sângeroase din istorie, au fost comise de 19 teroriști din rețeaua al-Qaida, care au deturnat patru avioane, lovind turnurile World Trade Center din New York și clădirea Pentagonului, situată în apropiere de Washington; un al patrulea avion s-a prăbușit pe un câmp din Pennsylvania, în estul SUA.

Bilanțul victimelor directe în urma atentatelor s-a ridicat la 2.977 de morți, dintre care 2.753 doar la New York, și peste 6.000 de răniți.

Comenteaza aceasta stire

Gala BAFTA 2018: Starurile, în negru pe covorul roșu! Ducesa Kate a purtat o rochie verde închis GALERIE FOTO
De Neptun TV 19 februarie 2018

Gala BAFTA nu impune un cod vestimentar, însă, anterior, directorul academiei, Jane Lush, a declarat că organizația sprijină aceste inițiative pentru schimbare.

MASACRUL DIN FLORIDA! Mărturiile supraviețuitorilor: un profesor și-a protejat elevii cu trupul său! Un ultim mesaj pentru mama: 'Dacă nu scap, să știi că te iubesc'
De Neptun TV 17 februarie 2018

O elevă în vârstă de 15 ani a mărturisit că l-a văzut pe atacator apropiindu-se și s-a trântit la podea prefăcându-se moartă.

ALERTĂ CU ANTRAX la Bruxelles, în clădirea unde se află Consulatul României! Patru persoane plasate în CARANTINĂ!
De Neptun TV 9 februarie 2018

Patru persoane au fost plasate în carantină în urma unei alerte cu antrax la Bruxelles. Pompierii au fost chemați în clărirea în care își are sediul secția consulară a României.

SpaceX a intrat în istorie: s-a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume! Cele trei propulsoare au aterizat înapoi pe Pământ
De Neptun TV 7 februarie 2018

Cele trei propulsoarea s-au reîntors pe Pământ. Două dintre ele au aterizat în sincron, în aplauzele entuziasmate ale spectatorilor.

Avion militar rus doborât în Siria: pilotul, prins și ucis! O grupare islamistă care are legături cu Al-Qaida a revendicat atacul!
De Neptun TV 4 februarie 2018

Un avion militar rus a fost doborât ieriîn Siria, responsabilitatea pentru această acțiune fiind revendicată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare militantă formată în urma fuziunii mai multor organizații islamiste, inclusiv Frontul Nusra, fosta ramura siriană a rețelei teroriste Al-Qaida.

Mii de persoane au fost evacuate în Hong Kong - o bombă din al doilea Război Mondial a fost descoperită!
De Neptun TV 3 februarie 2018

Poliția a închis zona în care a fost descoperită bomba, geniștii lucrând în cursul nopții pentru a neutraliza dispozitivul.

IMAGINI RARE: Cămile acoperite cu zăpadă după ce a nins în Arabia Saudită! GALERIE FOTO
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Mai multe fotografii arată câteva cămile acoperite de zăpadă, în timp ce localnicii au fost surprinși în timp ce se bucură de stratul de omăt.

Premiile Grammy 2018: Bruno Mars, cel mai premiat artist! Lista câștigătorilor din acest an
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Bruno Mars a primit premii pentru toate categoriile Grammy în care a fost nominalizat.

PROTESTE în Rusia - sute de oameni cer boicotarea alegerilor prezidențiale!
De Neptun TV 28 ianuarie 2018

Alte manifestații au avut loc în orașele Novosibirsk, Kurgan, Omsk, Magadan, Kemerovo și Yakuțk. Suporterii lui Navalnîi au declarat că așteaptă sute de persoane care să participe la manifestații similare în alte 118 orașe.

Accident feroviar grav, la Milano! Cel puțin patru persoane au murit și alte 100 au fost rănite, printre care și un român!
De Neptun TV 25 ianuarie 2018

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanțe și echipe de descarcerare.

CRIZA din Catalonia: Carles Puigdemont ignoră amenințările Madridului privind arestarea sa!
De Neptun TV 22 ianuarie 2018

Carles Puigdemont a părăsit aeroportul de la Copenhaga în libertate, fără a fi reținut de autorități. Acesta se află în capitala daneză pentru a participa la o dezbatere.